Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední vystoupení Yuriho mi přišlo o něco horší než to poslední! Kvalita soubojů sice byla zachovaná a nedokáži si představit, že by to někdo byl schopen zvládnout lépe než Scott Adkins, ale všechno okolo, už hodně smrdělo béčkovostí nejvyšší kategorie. Neočekávám od "fightových" filmů kdoví jaký příběh, ale tohle bylo hodně chatrný. To co jsem vyzdvihoval u třetího dílů, že z Boyky neudělali vyloženě dobráka, tak tady to úplně pohnojili! Škoda no! Ale i tak v rámci žánru, slušná řežba! ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Konečně je dlouhé čekání u konce a já si film,na který se již dlouho těším vychutnávám plnými doušky. Příběh je opravdu jednoduchý a navazuje na předchozí dva filmy. Žádné zvraty tu nečekejte, protože film si jede v kolejích předchozích filmů. Kromě Adkinse a Ganeva se tu neobjevují žádní herci z předchozích filmů, což mě i trochu mrzí, protože mi zde chyběla hlavně role Gagy, který se zde mohl klidně také objevit v menší roli jako Ganev. Ostatní herci jsou pro film dostateční a fighteři opravdu umí. Záporák je solidní slizák a i protivníky litovat nebudete. Obsazení ve trojce mi vyhovovalo víc. Chybí mi tu i hlášky, které jsem si v předchozím díle oblíbil. Když ale přijdou ke slovu souboje, tak člověk zapomene na to, co mu chybí z předchozích filmů. Choreografie je ještě vymazlenější, než u předchozích filmů a člověk opravdu kroutí hlavou nad tím, co jde natočit bez zbytečných rychlých střihů. Všemožné údery jsou opět zvýrazněny pěkným zpomalováním a ještě víc dodávají na údivu. Navíc je zde soubojů opravdu hodně a jak už jsem psal, všichni borci opravdu umí. Konec filmu se mi hodně líbí a asi další film už nebudu, což je na jednu stranu škoda, ale na druhou je to víc než skvělé zakončení série. Já se u filmu opravdu bavil a dlouho se mi nestalo, že bych film pustil okamžitě znovu. I přes zmiňované neduhy musím dát filmu 100%, protože Boyka je zpět v plné síle!!!!!!!! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Filmová séria o bojovníkovi vo voľnom štýle Boykovi patrí neoddiskutovateľne k tým najlepším a najatraktívnejšie zvládnutým spomedzi všetkých ostatných snímkov z podobného ringového prostredia. Takú precízne a pritom divácky pútavo zvládnutú bojovú choreografiu už nenájdete v žiadnom inom filme tohto rangu. A to, že je to z pohľadu úderov a kopancov nereálne neriešim. Čo by ste chceli? Realitu? Aby po dvoch kopoch do hlavy už bol koniec a protivník K.O.? To by potom predsa nikoho nebavilo. Všetkým sa skrátka vyhovieť nedá... Jediné, v čom tento film z môjho pohľadu stráca je slabučké príbehové premostenie medzi jednotlivými zápasmi, avšak to čo sa odohrávalo v ringu nemá zatiaľ žiadnu konkurenciu. Dúfam, že príde aj päťka. 80/100 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Príbehom samozrejme Bčko ako vyšité, ale o to tu predovšetkým ide. Iba o primočiary príbeh a Adkinsové kopy. A znova ma to bavilo. Trojka Undisputed je vrchol serie a zrejme už prekonaná nebude a aj keď je toto pokračovanie slabšie a takmer úplne iné, civilnejšie, stále je na čo pozerať. Adkins síce nema charizmu ako Sly, Arnie, JCVD a podobne, čiže tu moc neuhrá, ale toto je jeho rola, ktorá ma pasuje a pokiaľ nič viac od neho nečakáte a zasa len štýlové kopy tak vás to nesklame. 75% - 4* ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Další cesty bojovníka Boyky jsou poněkud zvláštní. Neříkám, že předchozí díly byly to, co se mi vybaví při vyslovení spojení "originalita ve filmu", ale snažily se vždy razit nějakou cestu a snažily se ji jít pokaždé mírně jinak. Zde se ale nalézáme tak trochu v mrtvém bodě. Za prvé se složitostí příběhu dostáváme do béčkových vod 80 let a za druhé Boykovo bojové umění nás už moc nepřekvapuje. Největší problém vidím právě v tom, že tvůrci nepřišli s ničím osvěžujícím. Na druhou stranu to co dostáváme, dostáváme kvalitně natočeno a pořád se na to pěkně kouká. Boykovi fandíte a prožíváte každý úder. Dokud nejste tak trochu otupělí, je to velká zábava, později už jen rutinní zábava. Příště už to na tu 4tou u mě být nemusí.70 procent. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Dátum narodenia 17. jún 1976 z falošného pasu Yuriho Boyky sa zhoduje so skutočným dátumom narodenia jeho predstaviteľa Scotta Adkinsa. (m.a.t.o.)
  • Andreas Nguyen sa počas natáčania bojovej sekvencie so Scottom Adkinsom (Yuri Boyka) poranil tak nešťastne, že musel byť prevezený do nemocnice. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama