Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva bratry, kteří se kdysi rozešli ve zlém, svede do jednoho zápasnického ringu potřeba vyhrát nejvyšší finanční odměnu v historii MMA. Bývalý mariňák Tommy (Tom Hardy) a učitel fyziky na střední škole Brendan (Joel Edgerton), ve strhujícím příběhu dvou bratrů, kteří stanou proti sobě v kleci a možná najdou i něco víc, než jen peníze... Tommy Riordan se po letech vrací do rodného Pittsburghu a požádá svého otce, někdejšího trenéra a nyní alkoholika, aby ho připravil na turnaj MMA, který výherci nabízí nejvyšší finanční odměnu v historii tohoto bojového sportu. Tommyho bratr Brendan, bývalý MMA bojovník, se také potýká s finančními problémy, proto se rozhodne pro návrat do amatérského ringu, aby zabezpečil svou rodinu. Střet, ve kterém se oba bratři musí postavit křivdám, které je kdysi rozdělily, je nevyhnutelný… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 1

Recenze (2 266)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gavin O'Connor, Anthony Tambakis, Cliff Dorfman .. Box už není in (a vedle Warrior se může jít Fighter zahrabat ještě o něco hlouběji). Gavin O'Connor kočíruje svůj vlastní příběh rukou pevnou a je nutné si přiznat, že bez spousty klišé a průhledného vývoje příběhu by nebyl tak emocionálně efektivní. V jednotlivých segmentech fantastická podívaná (byť jistě spoustu diváků mine), se stopáží problém nebyl žádný, nikde nedrhne a samozřejmě lahodící Óda na radost. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo před pár dny řekl, že sportovní zápasnické drama u mě bude atakovat přední příčky TOP filmového žebříčku roku 2011, vysmál bych se mu. Fighter, Wrestler, Těžká váha, Rocky, Zuřící býk ... ani jednomu z těchto zápasnických filmů jsem pět hvězd nedal a marně teď přemýšlím, jestli existuje vůbec nějaký jiný sportovní film, který jsem tak vysoko ocenil. Warrior má velmi jednoduchý děj, nikomu asi nebude činit obtíž uhádnout, jak přibližně film skončí. Ačkoli musím říct, že mě v průběhu napadla ještě asi dvě možná zakončení, obě poměrně působivá, takže úplně jistý jsem si nebyl. Tvůrci se tedy nakonec příběhově vydali cestou nejmenšího odporu, ale nevadí. Warriorovi tohle odpustím, protože když odhlédnu od ne úplně stoprocentně sofistikovaného scénáře (což neznamená, že by byl hloupý!), jedná se o naprostou pecku, která funguje jako drama i jako akční bojový film. Ve finále ve mně Warrior vzbudil tolik bouřlivých emocí, jako žádný jiný letošní film. Napětí, následované radostí, následované posmutnělým dojetím. A na pozadí boží soundtrack. Fakt jsem se modlil, aby ta emoční smršť nebyla v závěru narušené ještě nějakými zbytečnými dialogy, no naštěstí ne. PS: Teď už věřím, že Hardyho Bane se vyrovná Ledgerovu Jokerovi, fakt že jo. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Nejdokonalejší podoba a absolutní vrchol sportovního dramatu. Každý divák bude v daném žánru mít několik jiných titulů, které pro něj zůstávají co do osobního prožitku intenzivnější (pro mě např. japonský "Gachi Boy"). Ale "Warrior" představuje až neuvěřitelně dokonalé využití a naplnění všech prvků a postupů své kategorie. Vyprávění bravurně skládá a dávkuje informace, aby vedlo diváky k sympatiím s oběma hlavními hrdiny skrze ustanovení a prohlubování jejich motivací i osobních linií. Casting dokázal vyhmátnout nejen Toma Hardyho coby kredenc s úzkostlivě skrývaným srdcem, ale především vynikajícího Joela Edgertona, který sálá onu podmaňující kombinaci inteligence, síly a medvídkovitosti potřebnou pro roli sympaťáka táty a učitele, který shodou okolností je taky zápasník. Už od začátku tenhle do milimetru dokonale vysoustružený stroj na emoce jede na sto procent, takže o to větším překvapením je, když v poslední třetině vyřazovacího zápasu přeřadí ještě na vyšší rychlost. Ohromně dynamická kamera a rychlý střih tu mohou dělat nehorázné divočiny, protože díky preciznímu zvukovému mixu, scénáři a vedení herců to vše zůstává přehledné. Jednak tu tvůrci skvěle využívají role moderátorů sportovního zápasu, ale také zužitkovávají všechny předchozí motivy, aby diváky zaplavili nejen fyzickými, ale i emocionálními bombami. Fakt, že se tenhle film svého času vyhnul českým kinům, byť tu na něj práva byla koupena, zůstává jednou z největších křivd místní distribuce. Tím spíš jsem rád, že jsme tohle mohli alespoň jednou projekcí v Aeru napravit, protože v kině je "Warrior" opravdu nehorázná nálož a vyloženě intenzivní zážitek. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MUSÍŠ SE UVOLNIT A ZŮSTAT KLIDNÝ... KLEC JE TVŮJ DOMOV... TY URČÍŠ TEMPO... TY STANOVÍŠ RYTMUS... PROCIŤ BEETHOVENA... BUĎ MOUDŘEJŠÍ, NEŽ ON... BUĎ TRPĚLIVĚJŠÍ... POČKEJ NA JEHO POCHYBENÍ... A AŽ SE TAK STANE, TEHDY NADEJDE TVOJE CHVÍLE........ /// Rocky, Krvavý sport, Wrestler – já vám rozumím a souhlasím - vobyčejný ,,ruchačky“ mě už taky nestačej. Chce to aspoň trochu citů, lásky, a teprve pak si nechat pořádně rozmlátit držku! Tohle všechno – a navíc super nápady v atmosféře turnaje jsem našel v týhle story chlápků bez možností. Třeba takovej fyzikář Brendan – hypotéka, dcerka po léčbě ,,pumpy“ – ale von má hrdost, takže osobní bankrot nepřichází v úvahu. Naštěstí bude turnaj, kde se může stát cokoliv. Třeba najít ve svým srdci kus místečka pro odpuštění. SUPER film, ve kterým je (kromě legrace a ufonů) asi všechno. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím si, že jsem dobrej rváč. 2.) Zjistím, jak má vypadat pořádnej fyzikář. 3.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,Xeetty“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejdřív přišel Wrestler, další rok se objevil Fighter a teď je na scéně Warrior. Je mi jasný, že tyhle filmy jsou tu od toho, aby nabídly fyzicky a i psychicky náročný scénář, pro který se vyberou ty nejlepší varianty pro hlavní role, vedlejší role, režiséra, hudbu a další kopu důležitých funkcí, které se kolem filmu točí. A nakonec se perou o to, kolik Oskarů si protentokrát odnesou. Nicméně i za náměty takových prvoplánových filmů se může skrývat neskutečně citlivý příběh plný životních osudů a nádherných scén, u kterých se Vám bude chtít brečet...a co víc, budete řvát jak želvy. Warrior je jednoduše nádherný film. Má příběh, který už ve své podstatě musí vybudit nějaké city, minimálně k zamyšlení. Jakmile jsem ale spustil první minuty filmu, okamžitě jsem se s herci, hrající dva bratry sžil. Tom Hardy a Joel Edgerton je zahráli totiž naprosto famózně. A to samozřejmě nemůžu a nesmím zapomenout na jejich tátu, kterého si zahrál Nick Nolte a předvedl snad úplně nejlepší herecký výkon, který jsem v roce 2011 viděl. Byla nádhera sledovat ty jednotlivé zápasy v ringu, ty oči hlavních aktérů, kteří na sebe koukají a je z nich vidět ten neuvěřitelný smutek. Do toho pak hrála hudba Marka Ishama, který mě odteď dost zajímá, protože poslední scéna v kombinaci s naprosto geniálními herci a právě jeho hudbou ve mně vyvolala to, co ve mně nevyvolal hodně dlouho žádný film a můžu říct, že v top 5 nejlepších scén, které jsem kdy viděl se po shlédnutí, nejspíš udrží. Stejně jako se mi v srdci nadosmrti udrží tenhle nádherně odvyprávěný příběh dvou bratrů. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (45)

  • Charakter Tommyho Riordana (Tom Hardy) byl založen na příběhu amerického námořního seržanta Ewana G.P. Penningtona, který v roce 2007 vstoupil do vojenské služby jako sedmnáctiletý. (Sufferer)
  • Postava pořadatele, kterou ztvárnil režisér Gavin O'Connor, byla původně napsána pro Charlese Lewise, zakladatele oděvní společnosti Tapout, který zemřel pouhých 6 dní před začátkem natáčení během autonehody způsobené opilým řidičem. O'Connor pak promluvil na jeho pohřbu. Film je věnován jeho památce. (oje)

Související novinky

Seriálový Warrior nabírá obrysy

Seriálový Warrior nabírá obrysy

18.07.2022

Už pár měsíců víme, že režisér Gavin O’Connor (Zúčtování, Cesta zpátky) pracuje na převedení svého úspěšného MMA dramatu Warrior do seriálové podoby. Snímek z roku 2011 se tak má dočká desetidílného… (více)

Z Warriora se stane seriál

Z Warriora se stane seriál

13.09.2021

Snímek Warrior režiséra Gavina O’Connora patří mezi nejpopulárnější sportovní dramata vůbec. Film vypráví strhující příběh o střetu dvou bratrů, bývalého mariňáka Tommyho (Tom Hardy) a učitele na… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Reklama

Reklama