Reklama

Reklama

Ve filmu „Zpátky do ringu", hrají Stallone a De Niro Henryho „Razora" Sharpa a Billyho „Kida" McDonnena, dva pittsburské boxery, jejichž zavilá řevnivost na sebe upoutala pozornost celého národa. V době své vrcholné slávy ve vzájemných zápasech jeden druhého porazili, ale v roce 1983, v předvečer jejich rozhodujícího třetího utkání, Razor nečekaně oznámil odchod do penze bez udání důvodů svého rozhodnutí a vlastně tak knokautoval kariéru svou i svého rivala. O třicet let později jim boxerský promotér Dante Slate jr. s vidinou velkého zisku učinil nabídku, kterou nemohli odmítnout: vrátit se do ringu a jednou pro vždy určit vzájemné skóre. Ale možná nebudou muset čekat tak dlouho: během jejich prvního setkání po letech se otevřou staré podebrané rány a propukne bezděky legrační pranice, do které se okamžitě zapojí i ostatní. Okamžité šílenství na sociálních sítích promění místní zápas z nevraživosti na hlavní událost kanálu HBO, kterou si nikdo nesmí nechat ujít. A tak když dokáží přežít trénink, možná se nového zápasu skutečně dožijí. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (676)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla snad nejvydařenejší chlapácká odysea do starých dobrých časů i když zůstala v dnešní době. Boby a Sly v posledních letech ztvárnili tu hůř, tu líp leckteré postavy, ale Razo a Billy patří k těm absolutně nejlepším. U Slye si dokonce myslím, že se jedná z hlediska hereckého projevu o jeho nejvydařenější roli. Nikdy bych neřek, že tyhle dva ještě uvidím ringu a co víc, nikdy bych neřek, že když je v tom ringu při jejich věku uvidím, že mně to nebude připadat trapný, ale stalo se. Hrozně se mě líbila ta astmoféra, kterou navozovala vyzrálost všech postav, který si už v životě prošli vším, dialogy ze kterých mluvila obyčejná lidská zkušenost, ale ve kterých nechyběl nadhled a vtip. Taky se mě líbila Kim Basinger, dokonce snad víc než v době kdy jako mladá sexbomba oslovovala ve svých snech většinu pánských obyvatel naší planety. I ten propletenec, který mezi sebou hlavní postavy měly, jsem s přehledem adoptoval. Na tomhle filmu je neobyčejná právě ta přirozeně lidská obyčejnost s jakou je film vyprávěn. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dva filmoví boxeři, Stallone a DeNiro, opráší boxerské rukavice, aby vdechli život novým postavám, novým boxerům, mezi kterými je stará nevraživost. Snímek drží nad vodou humor a herecké výkony. Kdyby byl film koncipován jako drama a nikoli komedie, jistě by to nedopadlo tak, jak to dopadlo. Pro mě příjemná podívaná, která fanoušky boxerských filmů, zvláště tedy Rockyho a Zuřícího býka, potěší. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi ještě včera někdo řekl, že někdy uvidím, jak atrofovaný Rocky dává na držku prostatickému Zuřícímu býkovi, bude jim u toho kundovat šedesátiletá Basinžerka, na kterou by jeden vlezl i v tomhle věku bez zoufalé přemíry třtinového extraktu z Božkova a natočí to mistr fekálních komedií, vychrchlám mu smíchy do xichtu celý obsah svých prohulených průdušek. Takhle jsem jen udiveně zahlenil podlahu v předsilvestrovském Sinestáru. Dva dokonale hláškující geronti doplněni genitálním Arkinem mi opravdu přivodili akutní záchvaty lekrace a zaplať Satan za Postradatelné, kteří odstartovali tu exhumaci a družení akčních mumií, nad níž může každý obstarožní otyloň jen plesat! Už se těším, až v roce 2028 uvidím při tomhle trendu WCJD, jak mlátí v Thajsku francouzskou holí dýchavičného Bolo Jonga na invalidním vozíku přes kyslíkovou masku. Bude se to jmenovat Krvavý Geriavit. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že tu hrajú dvaja schopní herci, ktorí odkazujú na svoje slávne filmové postavy a aj režisér má s komediálnym žánrom bohaté skúsenosti a dve z jeho komédií ma dokonca veľmi bavili, tak som Grugge match moc neveril a dlho sa mu vyhýbal, no predsa len raz prišla tá správna nálada, ale len som sa presvedčil, že som mal pravdu, nič výnimočné sa nekoná. Najviac som sa tešil na úvodnú fázu, sledovať prakticky dedkov, ktorí majú to najlepšie dávno za sebou, ale sebavedomie im nechýba a vzájomná rivalita je stále silná, ale na moje prekvapenie práve táto časť je jasne najslabšia, vôbec ma to nebavilo, postavy mi boli skôr nesympatické a nielen, že mi to neprišlo ani trochu vtipné, ale dokonca som sa cítil aj trápne. Ale, keď sa už začne riešiť samotný zápas a postavy začnú trénovať, už ma to našťastie začalo aj trochu baviť, konečne aj humor je celkom slušný, pár situácií sa mi páčilo, napríklad zosmiešňovanie MMA alebo zoskok padákom a pár hlášok bolo výborných. A síce potom ide humor očakávane do úzadia a začnú sa riešiť rôzne vzťahové problémy, už sa na to dalo pozerať, aj keď tu ma teda podstatne viac zaujímala De Nirova línia so synom a vnukom, než tá Stallonova so životnou láskou. A finále je v očakávanom štýle, takže tu nemá čo sklamať a aj ten boxerský zápas je v rámci možností celkom obstojný. Na obsadenie sa tu nedá moc sťažovať, Sylvester Stallone a Robert De Niro tu odkazujú na svoje slávne postavy, aj keď v tomto u mňa nie sú ani zďaleka vyrovnaní, ešte k Rockymu mám trochu vzťah, aj keď som sa nikdy nepovažoval za fanúšika tejto postavy a série, ale Raging bull je na tom o dosť horšie, hlavne táto postava mi bola poriadne nesympatická. Ale tu sa ten rozdiel neprejavil, Stallone tu hrá svojho typického skromného samotára a De Niro zase pohodového zábavného dedka a v tomto sa dobre dopĺňali, takže ma bavili asi rovnako. Ale určite musím pochváliť vedľajšie postavy, jedine Kim Basinger nestojí za nič, jej postavu by som najradšej vystrihol, ale páčili sa mi tréneri Alan Arkin a Jon Bernthal a dokonca ani Kevin Hart nie je vôbec zlý. Na réžii ma sklamalo jedine to, že film sa snaží tváriť áčkovejšie, než skutočne je a potom si musia pomáhať trápnymi zadnými projekciami, ako pri spievaní národnej hymny, ale inak je to v rámci žánru slušne zvládnuté. Takže až na tú úvodnú fázu som dostal presne to, čo som čakal a vlastne sa aj obával, hviezdne obsadenú komédiu s veľkými ambíciami, ktorá nakoniec aj tak ponúkne len pár vtipných scén a štandardnú jemnú drámu. Ale vďaka postavám sa na to raz dalo bez problémov pozrieť. 55% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se dlouho tesil a rozhodne nejsem zklamanej, ale necekejte nejakou ultimatni komedii. Samozrejme se sem tam nejakej forek nebo hlaska povede, do toho par sparodovani Rockyho, ale to je tak vse. Vetsinu casu to je silne prijemnej film o dvou starnoucich legendach, ktery se na stary kolena snazi jeste neco udelat se svym zivotem, proste misty to neni ani tak komedie, jako spis neco ve stylu Rockyho Balboy. Navic nebudem si nic nalhavat, i kdyz oba hlavni herci urcite makali jak sileny, aby se dostali do formy, v ringu bez tricka je na jejich vrascitou vytahanou kuzi docela smutnej pohled. Celkove sice v zasade spokojenost, ale po druhy uz to videt nemusim. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (28)

  • Když se Razor (Sylvester Stallone) prochází se Sally (Kim Basinger) v parku, lze spatřit, že v jednom záběru projdou okolo stromu. V dalším záběru projdou znovu okolo toho stejného stromu, který pak zmizí a místo něj se objevuje sloup lampy. Poté pár prochází opět kolem stromu a z dalšího záběru je opět vidět lampa. (ELBobes)
  • Ve filmu se objeví i legenda boxu Roy Jones Junior. (The Viper)

Související novinky

Nicolas Cage v Expendables 3 – potvrzeno!

Nicolas Cage v Expendables 3 – potvrzeno!

06.11.2012

Expendables 2 už v tržbách o několik milionů překonali jedničku a diváci jsou většinou spokojení. Že bude trojka, o tom se mluví už několik měsíců, ale až teď to Sylvester Stallone oficiálně potvrdil… (více)

Reklama

Reklama