Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rocky Balboa se živí jako výběrčí dluhů pro místního lichváře. Rockymu se líbí nesmělá dívka Adrian, sestra jeho poněkud drsného kamaráda, Paulieho. Rocky se ve volných chvílích snaží boxovat. Jeho výsledky až na pár výher proti místním soupeřům však nejsou takové, aby s ním byl jeho trenér spokojený. A tak se jednoho dne stane, že Rocky přijde ve své tělocvičně o skříňku a jeho trenér mu řekne, že zahodil svůj talent. V té době se však na Rockyho usměje nečekaně štěstí. Světovému šampiónovi v boxu, Apollo Creedovi, jeho soupeř odřekne dohodnutý zápas, a on, aby neprodělal peníze, potřebuje najít náhradu. Nikdo z jemu rovných boxerů však není zrovna volný, a tak Creed udělá skvělý reklamní tah. Vyhlásí, že dá šanci někomu z místních boxerů ho porazit. A zrovna náhodně si vybere právě Rockyho. Rocky, který právě začal chodit s Adrian, pochopí, že je to jeho životní šance a rozhodne se na ni začít tvrdě trénovat. Pod vedením dosavadního trenéra skutečně tvrdě dře, aby se doopravdy mohl proti Creedovi v ringu postavit. Rocky sice ví, že nemá šanci Creeda porazit, je však rozhodnut vydržet alespoň všech patnáct kol zápasu. Ještě před zápasem o sobě Rocky pochybuje, přesto do zápasu jako úplný outsider nastoupí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 040)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Využil jsem kino MAT projekce a šance vidět svoji oblíbenou klasiku alespoň v mini sále na plátně. Nadčasová a určující underdog story přebíjí všechny další sequely a variace především skromností, jak je civilní a upřímně milá, přičemž skvěle zachycuje 70’s městskou workin’ class mizérii, drsné časy ve Philadelphii (koliduje s érou hokejových hrubiánů) a bokem budí takový ten sportovní vlastenecký duch v "jeden za všechny". Plus prostě klíčem muzika a Stalloneho dobrácký blbečkovský charisma. (2011) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Srdce máš, ale bojuješ jak zakletá opice." A to je třeba změnit. Takže tu máme Šampióna Creeda a Nulu Rockyho a já se bavím tím, jak si Creed nechává přivézt holiče a myslí si, že hravě vyhraje. Jenže umí Šampión zmlátit syrový maso v mrazáku, vykrýt údery svým obličejem a stylově vyběhnout schody? Neumí! A má snad svůj song Gonna Fly Now? Nemá! Takže síly jsou vyrovnaný, trénink je skvělej, zápas zajímavej a kdyby Rocky půl filmu neběhal za nesympatickou Adrian, tak bych byl ještě spokojenější. Amerika je zkrátka zemí neomezenejch možností a já jsem přesto rád, že tam nebydlím. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Kultovní film, který Sylvester Stallone skvěle napsal (za 3 dny!!!!) a také skvěle zahrál. Ačkolic ho nepovažuji za nějak skvělého herce, tak tady jeho hraní přesně zapadne. Výborné a nezapomenutelné scény (např. běh do schodů). Výborný příběh o splnění americké snu. I když je to film o boxu, tak box je až na druhém místě, jde o to, že i když Sly ví, že zápas nemůže vyhrát, tak trénuje a snaží na dvěstě procent. Velmi se mi líbil netypický konec, kdy Sly realisticky prohraje se šampiónem, ale i tak se stane hrdinou. Tohle se zkrátka Sylvestru Stallonemu povedlo. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Rocky je pro mě doposud nejbližší Slyovou rolí, neboť je to jeho nejuvěřitelnější hrdina. Rocky není povrchní "boxovačkou", kdy outsider zvalchuje profi hráče, ale snaží se o hlubší pohled na jednoho prosťáčka, který uměl obstojně boxovat. Je slast sledovat životní příběh neúspěšného boxera, kdy se dvoří nevýrazné Adrian a snaží se s ní najít nějakou společnou věc, nebo kdy trénuje na svůj životní zápas. Tehdy si Avildsen vystřihnul jednu z nejlepších montáží, která kdy spatřila světlo promítačky. Pravý direct do mého srdce. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Od tohto filmu som cakal vselico, ale urcite nie jedno z mojich najvacsich filmovych prekvapeni. Nieje to len pribeh o bezvyznamnom boxerovi, ktory dostane sancu bojovat so sampionom, je to aj citliva ludska drama, naviac okorenena prijemnym humorom. Tak som pred tym rozmyslal...hmm...Rocky ziskal oskara, to asi len koli tomu ze to bolo na tu dobu nieco nove. Ale omyl. Ten film si naozaj oskara zasluzil. A omnoho viac ako ine novsie filmy. Ak by som mohol film porovnat napr. s takou Tazkou vahou (Ron Howard) - tento film rockyho vykrada avsak aj napriek tomu ako velmi sa snazi byt ludsky a dojimavy (neberuc ohlad nato ze je natoceny podla skutocnej udalosti), ani zdaleka nedosahuje ludskost ktorou obvplyva Rocky. Co plati o samotnom Balboovi, plati aj o tomto filme. Ma velke srdce. (Ani neviem preco som mal Staloneho od malicka zaradeneho v rovnakej skatuli s hercom-nehercom Schwarzenegrom. On je totizto prekvapivo slusny herec....) (10/10) ()

Galerie (232)

Zajímavosti (187)

  • Sylvester Stallone (Rocky) uvedl, že když jeho první verzi scénáře jeho kamarádka přepisovala na stroji, řekla mu, že postavu Rockyho nenávidí, protože je to hovado které akorát bije lidi. Stallone to reflektoval a charakter Rockyho změnil. (sator)
  • V původní verzi scénáře Rocky (Sylvester Stallone) zápas úmyslně prohraje a s Adrian (Talia Shire) si za takto získané peníze otevřou obchod s potřebami pro domácí zvířata. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Reklama

Reklama