Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Rodinný

Zajímavosti k filmům (151)

Street Gang: How We Got to Sesame Street

Street Gang: How We Got to Sesame Street (2021)

Ve 42. sekundě filmu je divákům uvedeno, že se jedná o záběry z roku 1981. Jen o pár sekund později jde vidět cedule s datem 10. ledna 1983.

Robotomy

Robotomy (2010) (seriál)

Jedná se o nejrychleji zrušený pořad v dějinách Cartoon Network.

Šmoulové

Šmoulové (1981) (seriál)

„Jako zaměstnanec redakce pořadů ze zahraničí, která vyráběla první dabing, si pamatuji na to, jak se hledal český ekvivalent francouzských Schtroumpfs, anglických Smurfs či německých Schlümpfe. Ta diskuse se nakonec soustředila na šmolkově modrou barvu animovaných pajduláků a bral se v úvahu také fakt, že slovo šmolka umožnilo vytvářet další slovesné tvary, které seriál vyžadoval (slovesa, příslovce, adjektiva). Pamatuji se, že v závěrečné fázi rozhodování spolu soupeřily názvy Šmolkové, Šmoldasové a Šmoulové,“ prozradil dlouholetý pracovník Československé televize Milan Šmíd.

X-Men '97

X-Men '97 (2024) (seriál)

Hlasy pro původní znění byly nahrány ve stejném studiu jako původní X-Men (od r. 1992).

X-Men '97

X-Men '97 (2024) (seriál)

Tvůrce Beau DeMayo byl vyhozen před premiérou seriálu. Anonym ze zákulisí pořadu uvedl, že s ním bylo obtížné pracovat a jeho aktivita na OnlyFans, kde sdílel svoje nahé fotky, se nelíbila Disney šéfům.

Nekonečný příběh

Nekonečný příběh (1996) (TV film)

Film byl na českém JimJamu odvysílán jen jednou. Nejspíše se jedná o nejméně vysílaný film na stanici vůbec.

Bořek stavitel

Bořek stavitel (1998) (seriál)

Jedná se o nejčastěji umísťovaný pořad do programu českého Jim Jam podle dat Big Zoom a.s. z období 1. 10. 2009 až 27. 3. 2024.

Ricky Zoom

Ricky Zoom (2019) (seriál)

Na kanále JimJam se jednou vysílaly tři díly za sebou a pak stanice seriál již nikdy neodvysílala.

Máša a medvěd

Máša a medvěd (2009) (seriál)

Jedná se o nejčastěji umísťovaný pořad programu Minimax, a to minimálně v období od 1. 10. 2009 do 23. 3. 2024. Stanice ho odvysílala přes 18 000x.

Maďarské lidové pohádky

Maďarské lidové pohádky (1980) (seriál)

Několik příběhů bylo nadabováno do angličtiny a ukázáno na americkém trhu jako součást seriálu Long Ago and Far Away (od r. 1989). O mnoho let později, v roce 2017, byly již všechny epizody nadabovány a umístěny veřejně na YouTube. Tam se o rok později seriál dočkal širokého zájmu mezinárodního publika díky častému doporučování YouTube algoritmem.

Maďarské lidové pohádky

Maďarské lidové pohádky (1980) (seriál)

Některé epizody obsahují špetku nahotu, což divákům v zemi vzniku nevadilo, ale v jiných zemích to nebylo kladně přijato. Např. v blízkém Rumunsku, jedna krátká scéna pobouřila Národní audiovizuální radu Rumunska.

Soví dům

Soví dům (2020) (seriál)

Provozovatel Disney Channel oznámil nasazení seriálu na česko-maďarskou verzi stanice na 2. 1. 2021, ale pak seriál z programu stáhnul. Údajně kvůli výskytu LGBT+ postav.

Bylo nebylo jedno studio

Bylo nebylo jedno studio (2023)

Na začátku snímku můžeme vidět odcházet z budovy Disney Burnyho Mattinsoneho, který byl nejdéle pracujícím člověkem ve společnosti Disney. Úvodní sekvence s ním byla natočena v srpnu 2022, než zesnul v únoru 2023. Film je věnován jeho památce.

Parta smolařů

Parta smolařů (2023) (seriál)

Práce na první sérii trvala pět let.

Reklama