Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (15)

plakát

Shazam! (2019) 

V půlce filmu jsem s hrůzou zjistil, že jsme pouze v půlce. Na konci se objeví sedmdesáti kilový Superman a mluvící housenko-padouch. Je třeba říkat víc? Film může být rad za jednu hvězdu.

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

Vizuálně hezké, ale celý film se drží spíš právě toho, že chce vizuálně potěšit a s pravidly světa si moc hlavu neláme. Ano, přemisťování jako součást kouzelnického souboje je velmi efektní, ale za jakou cenu… Překvapivě dost vykrádačka na Dr. Strange a jejich konceptu zrcadlové dimenze. Vlastně ani nevím, jestli v ní v tomhle filmu jsou stejné efekty jako u Marvelu, ale to vůbec nevadí, protože scenáristy (nebo Yatese nebo kdo to proboha vymyslel) to vlastně taky nezajímalo. Hlavně, že to hezky vypadá, že?! Ve filmu je taky, jak už známe z předchozího dílu, dost opravdu nezajímavé a hodně zbytečné omáčky, takže světe div se, máme zaděláno na pokračování. Údajně jsou v plánu další 2 díly a to pro moje zdraví není dobrá zpráva. Hrozně rád bych se přestal koukat, ale Harry Potter je moje vášeň a miluju původní sérii jako své vlastní dítě. Proto je pro mě tak těžké vidět, co se se světem HP stává a stále doufám, že se to snad zlepší. Ale do kina, přátelé, do kina mě na toto fakt nedostanete. Moje prachy tohle sponzorovat nebudou.

plakát

Kočky (2019) 

A JELLICLE DISASTER

plakát

El Camino: Film podle seriálu Perníkový táta (2019) 

Breaking Bad je seriál, který bude vždy mít speciální místo v mém srdci. Už od oznámení tohohle filmu jsme věděli, že se ho ujme Vince Gilligan, a tak jsem neměl strach, že by snad celý projekt měl skončit fiaskem. Dovoluji si říci, že jsme dostali všechno, co jsme si jen mohli přát. Ve filmu najdeme nostalgii, akci, chytré střihy, nádhernou kameru, skvělou práci s tempem a flashbacky a jednoduše to, co jsme měli tak rádi na původním seriálu. Ta atmosféra a způsob řešení jednotlivých záběrů prostě křičí Breaking Bad a mě osobně to hodně, ale opravdu hodně baví. Velmi důstojné a krásné zakončení seriálu, kde se pro jednou věnujeme Jessemu, postavě, která měla původně skončit s první sérií, ale nám všem přirostla k srdci.

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

Premiér Jaromíra Soukupa (haha) je absulutně nejamaterštější videopočin, co jsem kdy viděl. Už jenom skutečnost, že i podprůměrné Youtube video, střískané osmiletým děckem za 10 minut, má větší kvalitu, než tento "pořad", o něčem vypovídá. V záběru se na chvíli octne třeba i kameraman, který postrkuje herce pryč od své kamery a zároveň zpět do záběru jiné neustále se pohybující třesoucí se kamery. Dalším nechtěným hercem se potom stává například Dan, který jde uprostřed scény Soukupovi něco, jistě důležitého, říct. Soukupho odežene slovy "Co blbneš, Dane! Ještě točíme! Tak, klapka a jedeme dál." a jede se dál. Žádný střih, nic. Soukup zopakuje svou poslední repliku a Dan zůstává navždy postavou seriálu. Posledním hřebíčkem do rakve jsou pak pravidelné rozhovory Soukup-Soukup. Při nich spolu mluví Jaromír Soukup majitel Barrandova a Jaromír Soukup premiér. Jako by ho už tak nebylo v televizi víc než dost. Závěrem se nedá dodat nic jiného, že jsem v životě bohudík nic s tak hrozným poměrem snaha/výsledek neviděl a silně pochybuji o tom, že uvidím. Odpad je málo! Navrhuji závest hodnocení "Odpad Jaromíra Soukupa".

plakát

Strážmistr Topinka (2019) (seriál) 

Po prvním díle jsem si myslel, že pro mě snad seriál bude příjemným překvapením. V klidu na tři hvězdy. "Tož taká fajná oddechovka to byla, aj jsem se zasmál. V pohodě," něco takového by řekl strýček Knoflik, co se náhodou díval a shrnul by to vskutku pěkně. Po otřesném filmu Záhada v Beskydech, kde se Topinka poprvé ujal větší role to bylo opravdu vítané zlepšení. Nejlepší štěky stále obstarával Mirda Donutil a jeho Martin, někomu to nesedí, ale mě prostě baví. Abych jenom nechválil musím se chtě nechtě pustit do zbytku seriálu, po pilotu jsem mu totiž dal šanci a to byla chyba. Od druhého dílu se totiž kvalita seriálu vrací do úrovně Záhady v Beskydech ne-li hůř. Topinkovi opět sekunduje slovenský kolega Spurný, Syrový, Sychravý nebo tak nějak, popravdě dílů jsem viděl víc, než si toho seriál zasloužil (za což asi částečně vděčím tátovi, "ahoj, tati"),ale stále nevim jak se vlastně jmenuje. Spolu tvoří duo stylu Bobčinský-Dobčinský, což v tomto případě znamená hlavně to, že jsou dvakrát tak hloupí a dvakrát tak nesnesitelní, než každý zvlášť. Sečteno a podtrženo, jeden slušný díl že třinácti, a znovu to řeknu ZE TŘINÁCTI to prostě nejde. Sorry, ale fakt ne.

plakát

Love, Death & Robots (2019) (seriál) 

Tim Miller a David Fincher zastřešili vskutku nádherný projekt. Nenásilně spojili téměř 20 animovaných shortů tím, že jim dali jedno jméno a platformu, kde si je může běžný divák bez problémů jeden po druhém vychutnat. Byť tahle série kraťasů, jak se jim hezky česky říká, obsahuje kousky lepšího i horšího ražení, jsem rád hlavně za jednu věc. Koukání na tenhle žánr pro mě bylo vždy spíše otázkou náhody nebo Oskarových nominací/výherců a jsem rád, že díky pánům Millerovi a Fincherovi se to alespoň na chvíli změnilo. Nedá se jinak než vyrazit hodnotit po jednom, ale za celek máte za mě podtrženou jedničku.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Jéjej, jejejej. Hodně dlouho jsem neviděl tak nesympatického pohádkového hrdinu. Nikdy bych nevěřil, že to řeknu, ale postrádal jsem Dana Landu (Žito). Již tradičně hloupý král se opravdu překonává a zpívané části opravdu nefalšovaně bolí. Nelepší na celé pohádce byl Bolek Polívka ve své dvouminutové roli vládce pekla. Mimochodem chudák paní Jiřinka. Tradičně dobrý výkon, ale účinkovat v tomhle... Snad příští rok pustí Popelku už od sedmi, ať nemusíme na Pelíšky čekat až do půl jedenácté.

plakát

Macbeth (2015) 

Nádherná adaptace, nádherné využití původního Shakespearova textu. Tajemné vizuály chladného mlhavého Skotska jsou tak dokonalé, že by každé filmové políčko mohlo být samo o sobě překrásným umělěckým dílem. To vše podpírají přesvědčivé a podstivé výkony herců v čele s výtečným Michaelem Fassbenderem. Holt umění na filmovém plátně ještě nevymřelo.