Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Fantasy

Recenze (60)

plakát

Re: Zero kara hadžimeru isekai seikacu (2016) (seriál) 

Tohle se mi dost líbilo, ale rozhodně není pro každého. Prvních několik dílů je vynikajících se svižným dějem, který vás okamžitě vtáhne. Pak ale nastane zlom, kvůli kterému tento seriál spousta lidí vzdala, což je však škoda. Děj se sice zpomalí a hlavní postava je někdy nesnesitelná, ale to je to co dělá tohle anime uvěřitelným. Subaru totiž není typický dokonalý hrdina co vše udělá sám (proto se také anime jmenuje: Life in a different world from zero). V některých momentech se Subaru chová jako idiot a způsobí mnoho trapasů, poté si však projde osobním rozvojem a děj se přehoupne do poslední třetiny. Ta obsahuje nejvíce akce a rozhodně se ji vyplatí dokoukat. Tento seriál tedy určitě doporučuji ke shlédnutí.

plakát

Dungeon ni deai o motomeru no wa mačigatteiru no daró ka? (2015) (seriál) 

Toto anime se mi líbilo. Je to sice skoro to samé jako SAO, ale mnohem odlehčenější a zábavnější. Postavy jsou vcelku sympatické, ale jsou dost jednoduché. Při sledování jsem dobře bavil, bohužel je to hrozně krátké a skoro nic se v něm nedořeší. Přesto podle mě stojí za shlédnutí.

plakát

Hunter x Hunter (2011) (seriál) 

Hunter X hunter se na první pohled jeví spíše pro mladší publikum, tento pocit se však rozplyne ve chvíli, kdy uvidíte nějakou postavu brutálně zemřít. Seriál neobsahuje téměř žádná klišé a úmrtími opravdu nešetří. Zpracování je sice na nadprůměrné úrovni, ale samo o sobě nestačí. Prvních padesát dílů je sice výborných, poté však začne tempo rychle upadat a to až na takovou úroveň, že celý díl posune děj o pouhých deset vteřin!!! Velmi mi vadilo, že spousta věcí zůstala nedořešených a nebylo to kvůli nedostatku času. Za 150 dílů by se dalo vše stihnout. Hodnocení přes 85 procent je naprosto přehnané. Za mě slabší 4 hvězdy.

plakát

Unbox Therapy (2010) (pořad) 

Tento pořad se mi docela líbí. Vyhovuje mi, že jsou pohledy krátké (asi 6 minut) a zároveň výstižné. Jenom mi trochu vadí, že se v honbě za vyšší sledovaností snaží předvádět co nejpodivnější produkty. Je to sice zábavné a zajímavé, ale většinou jsou to věci, které stejně nikdo nikdy nepoužije.

plakát

Liga spravedlnosti (2017) 

Další nevýrazný akčňák, který zapomenete hned, co se objeví titulky. Pět hrdinů je na jeden film až moc a žádný z nich nedostane dostatek prostoru. S žádným z nich se neseznámíte a proto všichni působí jako prázdné loutky. To samé platí i o záporákovi, který má typické "děsivé" vzezření a jediný jeho cíl je zničit svět, protože proč ne. Film utekl jako voda a já si téměř nevšiml, že by se cokoliv stalo. Nejsou zde žádné zvraty ani jakékoliv napětí, prostě nuda!

plakát

Log Horizon - Season 2 (2014) (série) 

Druhá série mě opravdu zklamala. Sice má stejný styl jako první série a dokonce měla spoustu možností se předvést, žádnou z nich ale nevyužila. Nejvíce mi vadilo, že postavy řeší něco velmi důležitého a trvá jim to celých pět dílů, konečně to dokončí a ... vůbec nic se nestane. Opravdu nic, prostě se přejde k řešení dalšího problému a to, co bylo do té doby životně důležité prostě upadne v zapomnění a nemá to sebemenší vliv na zbytek děje, dokonce se o tom nikdo ani slovem nezmíní. Tímto je zabráno asi patnáct dílů a zbylých deset je výplňových. Když k těmto problémům přihodím fakt, že se v seriálu začnou objevovat mimozemšťani tak si určitě každý dokáže udělat představu. Tato série není vyloženě špatná, jen je nudná a úplně zbytečná.

plakát

Log Horizon (2013) (seriál) 

Log Horizon mě příjemně překvapil. Přestože se děj odehrává ve fantasy světě plném monster, tak souboje jsou zde až vedlejší. Log Horizon se především věnuje vývoji společnosti v takovémto prostředí a dělá to překvapivě promyšleným způsobem. A pokud přece jenom přijde na nějaký ten boj, řeší se spíše strategicky než duchaprázdným mlácením. První dvě třetiny seriálu by byly na pět hvězd, bohužel se potom děj prakticky zastaví a na řadu přijdou výplňové díly, což dojem ze seriálu výrazně sníží. Přesto bych doporučil se na seriál podívat, alespoň na první sérii.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Prostě nuda. Ve filmu se nic nestane, až na to, že se mimozemšťané pokusí zničit zemi, ale to už známe. Myslím tím, že zde není žádný hlubší příběh. Žádné napětí ani žádný dějový zvrat. Film je prostě obsahově prázdný a koukat dvě hodiny na to, jak se někdo mlátí, se jednoduše omrzí.

plakát

Rendezvous with Rama (2003) (studentský film) 

Velmi obdivuji tvůrce, se pokusili zfilmovat Setkání s Rámou, protože se jedná o naprosto nezfilmovatelné dílo. Bohužel to dopadlo podle očekávání a tvůrci to nedokázali. Film je sice visuálně okouzlující, ale zároveň úplně obsahově prázdný. Dvě hvězdy proto dávám za odvahu tvůrců a visuální dojem.

plakát

Hvězdná brána: Atlantida (2004) (seriál) 

Atlantida je rozhodně právoplatný nástupce původní SG-1. Seriál je mnohem vyspělejší. Lidé nejsou dokonalí a občas umře některá z důležitějších postav. Atlantida je spíše zaměřená na děj celého seriálu a epizody jsou mnohem provázanější než v SG-1 kde byla každá epizoda o něčem úplně jiném. Seriál také vyniká povedenými vizuálními efekty a hereckými výkony. Mě se Atlantida líbila a rozhodně ji doporučuji všem, kterým se líbila původní Hvězdná brána.