Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (6)

Zabijáci rozkvetlého měsíce

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023)

V epilogu filmu se v roli rádiového herce objevil sám režisér Martin Scorsese. Celý epilog, kde rádioví herci před publikem shrnují konec příběhu, se pak odehrává v aule střední školy, kam Scorsese chodil – v Cardinal Hayes High School v Bronxu v New Yorku. Tento nápad na cameo režiséra vzešel z hlavy castingové režisérky filmu Ellen Lewis.

Nelítostný souboj

Nelítostný souboj (1995)

Úvodní loupež silně inspirovala misi „Blitz Play“ ve videohře „Grand Theft Auto V“. Michael, jedna z postav, sám ve hře řekl, že se pro loupež inspiroval jedním filmem, který viděl. Během úvodu této mise nazve protagonista Trevor Michaela přezdívkou „slick“, kterou ve filmu používal Tom Sizemore a jeden ze stráží přepadeného vozu ohluchl po výbuchu dveří, stejně jako ve filmu.

Tenkrát v Hollywoodu

Tenkrát v Hollywoodu (2019)

Ve scéně, v níž Cliff (Brad Pitt) opravuje anténu na střeše domu, si jde pro vybavení do kůlny, v jejíž spodní části lze zahlédnout plamenomet, který na konci filmu Rick (Leonardo DiCaprio) použije.

Air Force One

Air Force One (1997)

Ve scéně, kde První dáma ukládá svou dceru ke spánku, jde v televizi, stojící za ní, na chvíli zahlédnout film Samotář v Seattlu (1993).

Highfive

Highfive (2015) (pořad)

Hudbu k tomuto pořadu složil český interpret winKoneR.

Reklama