Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (21)

plakát

Zúčtování s minulostí (2001) 

Tenhle film má svoje mouchy (-1*), ale pro každýho, kdo už zapomíná, že někdy nosil děravý džíny a vytahanej svetr je to výborná podívaná ... :-)

plakát

Sex instruktor (2001) 

Na první pohled slušně obsazená komedie, člověk se při ní dokonce i párkrát pousměje. Ve výsledku mi to však připadalo jako pilotní díl seriálu "Ally McBeal ... po dvaceti letech". Nic moc ...

plakát

Sám v temnotě (2005) odpad!

Uwe Boll je prostě špatný vypravěč, a to je u režiséra poměrně značný problém. Původně jsem chtěl na toto téma napsat několikero vtipných vět, není zde však nic, co by již nebylo řečeno. Tento film prostě nestojí za shlédnutí a je velmi moudré, že nakonec zamíří do našich krajů pouze na DVD. Co však stojí za zmínku je velmi kvalitně sestavený soundtrack. Jedná se o dvě CD s 36ti skladbami o celkové stopáži 115 minut. Nejedná se bezvýhradně o hudbu použitou v tomto filmu, ale o za poslední dobu snad nejucelenější průřez aktuálním světovým metalem ve všech jeho formách (heavy, black, trash ...). Pokud tedy patříte k milovníkům tohoto žánru, mohu jen doporučit. Nicméně tento komentář nemíří na hudební, ale na filmový server a proto nelze dát nic jiného než odpad!

plakát

Blesková šance (2002) odpad!

Tohle bylo snad nejdelších 90 minut mého života. V kostce: čestrvě propuštěná trestankyně stopne v poušti prostoduchého majitele videopůjčovny, který si užívá svou několikadenní dovolenou. Po pár kilometrech mu navrhne podíl na lupu, který jede právě vyzvednout. K tomu však potřebuje právě mužský protějšek. V patách mají ještě prostší a těžkopádnější "zabijáky", což by s sebou mohlo přinést už mnohokrát zfilmované zvraty. To by však snímek musel mít jiného režiséra, scénáristu, kameramana, zvukaře, střihače, klapku ....... a v neposlední řadě herecké obsazení

plakát

Rodinné hříchy (2004) (TV film) 

Děj snímku se rozprostírá do období cca 18ti let. Zavede nás do prostředí naoko perfektně fungující rodiny, která si postupně osvojila deset dětí o které se dokonale stará. O mírné rozčarování se postará první matčino nabádání malé dcerky ke krádeži, kdy si však ještě řeknete: "No, uživit je všechny standardním způsobem není nic jednoduchého". Následuje však smršť násilí, žhářství, mafiánských postupů "jestli odejdeš, zabijeme tě" a po chvíli už je jasné, že máme před sebou šíleného sociopata využívajícího své adoptivní ratolesti k páchání trestné činnosti. Na základě udání jedné z adoptivních dcer se rozjíždí série zatčení a následné soudní líčení. Hlavní část filmu pojednává o zpočátku beznadějném přesvědčování a následném podání svědectví členů rodiny v soudním procesu s adoptivními rodiči ... Nejedná se sice o žádný kinematografický skvost, Kirstey Alley už dávno není onou prsatou kráskou z Kdopak to mluví, ale její herecký výkon filmu dodává přesně to, co chybí kostrbatému scénáři a ostatním hercům -> věrohodnost.

plakát

Krev zmizelého (2005) 

Film opravdu není pro útlocitné diváky očekávající filmy plné rozkvetlých luk a zamilovaných pohledů. Je to drsný pohled na lidské osudy, které špatně začaly a nemohou ani dobře končit. První třetině filmu ubírá na kvalitě mizerný herecký výkon Václava Jiráčka. Tomu člověku prostě neuvěříte ani slovo. Naopak skvěle hraje Vilma Cibulková, Martin Huba, Ester Geislerová, Vladimír Dlouhý a Igor Bareš v roli mstícího se Čevory. Kasovní trhák z toho asi nebude, ale za shlédnutí opravdu stojí.

plakát

Příběhy obyčejného šílenství (2005) 

"Příběhy" jsou opravdu zajímavou výpovědí o "šumech" v lidském mozku, následcích samoty, neporozumnění blízkým lidem ... Kromě Ivana Trojana zaujme hlavně Miroslav Krobot, famózní výkon podala Nina Divíšková. Pokud máte rádi nadsázku a absurdní situace, vřele doporučuji.

plakát

Equilibrium (2002) 

Tento film je natolik hlubokomyslný, že scénáristé nemají dost prostoru pro omáčku, herci oslněni myšlenkou zapomínají hrát a .... prostě je to blábol s akcí viz Matrix v posledních deseti minutách. Jinými slovy - přes devadesát minut zjišťujete, že nacistická filosofie není dobrá a pak se čtvrt hodiny nudíte u toho, co už jste předtím viděli kvalitněji provedené. Chtěl jsem dát jen jednu hvězdičku za alespoň nějaké efekty, ale tu druhou přidávám za myšlenku, která není v jádru špatná. Příště ji ale, prosím, jinak předneste. Díky ;-)

plakát

Poslední hvězdný bojovník (1984) 

Scénář viz. slohová práce žáka 3. třídy, rozpočet téhož, triky odpovídající roku 1976. Bavil jsem se slušně ...

plakát

Lovci pokladů (2004) 

Tento film ani nenadchne, ani neurazí. Je to prostě akční pohádka, což je jasné už když se na plátně objeví ruku v ruce loga studia Walta Disneye a producenta Jerryho Bruckheimera. Prostě nenáročná, odpočinková podívaná. Možná bych přidal 1/2* za webové stránky, jsou opravdu efektní.