Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Interview with the Vampire (2022) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálový počinů roku 2022. Věčná škoda, že je seriál aktuálně k dispozici pouze na AMC+, ale co už. Kdo chce, cestu si vždy najde, že jo. Musím se přiznat, že jsem původně od Interview with the Vampire příliš neočekávala, o to větší bylo mé překvapení, jak hluboce mě toto konkrétní zpracování knižních předloh Anne Rice zasáhlo. Mimochodem, záměrně píšu "předloh" v množném čísle, protože už v první sérii můžeme vidět prvky a odkazy na další díly The Vampire Chronicles, nejenom na Interview, což značí, že tvůrce Rolin Jones má se seriálem do budoucna velké plány. Ale zpět k první sérii, která se střídavě odehrává v současné Dubaji, kde hlavní hrdina Louis de Pointe du Lac vypráví novináři Danielu Molloyovi svou upíří story, a v úžasných kulisách New Orleans začátku 20. století (scénografka Mara LePere-Schloop je bohyně). Rozehrává se tak příběh nejen velké upíří lásky, která hlavní aktéry Louise a Lestata ve své podstatě ničí, než aby je naplňovala, ale zároveň i příběh, který si klade spoustu existenciálních otázek a velmi dobře pracuje s motivem paměti (jak dobře si pamatujeme události, které se staly před spoustou let? jak velký problém je vzpomenout si na věci, které jsme kdysi úplně vytěsnili, protože byly příliš bolestivé?). Hlavní herecké duo Jacob Anderson a Sam Reid své role dává s takovým přehledem, že kdyby se nejednalo o žánrovku utopenou na AMC, vůbec bych se nedivila nějakým těm nominacím. Ještě bych určitě chtěla vyzdvihnout výborný soundtrack, který má na svědomí Daniel Hart. Bring on season 2! PS: LGBT tematika není v seriálu "na sílu", je to přesně dle knižních předloh, které napsala Anne Rice. V jejím světě není žádný upír hetero.

plakát

Sandman (2022) (seriál) 

Gaimanovu tvorbu a především Sandmana miluju už od doby, co jsem byla teenager. Tenhle seriál je prostě splněný Sen. Absolutně nemám, co bych vytkla. Nadšeně vyhlížím druhou sérii a především moment, kdy se na scéně objeví Delirium.

plakát

Schumacher (2021) 

Komentáře, které tvrdí, že dokument Michaela příliš glorifikuje, jsou celkem vtipné. Faktem totiž je, že Schumiho největším škraloupům, tedy incidentům z roku 1994 (Hill) a 1997 (Villeneuve), věnovali tvůrci poměrně velkou pozornost, sama jsem byla až překvapená, jak velkou. Dokonce se ho ani nesnaží omlouvat, pouze nám dávají možnost vidět tyto situace v kontextu s Michaelovou povahou. Navíc v dokumentu chyběly ty vítězné roky ve Ferrari, na kterých jsem jako dítě vyrostla, a které (nejen) v mých očích vynesly Michaela do nebeských výšin naprosté nedotknutelnosti. Takže jaká pak glorifikace? Za mě solidní čtyři hvězdy, pátou nedám právě kvůli absenci těch let totální dominance ve Ferrari, na které jsem se těšila.

plakát

K2 vlastní cestou (2020) 

Pročítala jsem komentáře a překvapilo mě, že tady mnozí vůbec netuší, že se K2 nenachází v Himalájích, ale v pohoří Karakoram, ačkoliv my se tyto věci učili už na základce...  Klobouk dolů před Klárou, stát na vrcholu této úžasné hory muselo být neskutečné. Girls can do anything. 

plakát

Ginny a Georgia (2021) (seriál) 

Takové lepší Gilmorky. Už jen překrásný úsměv Brianne Howey by si zasloužil vlastní hodnocení.

plakát

Interstellar (2014) 

Do not go gentle into that good night, Old age should burn and rave at close of day; Rage, rage, against the dying of the light...

plakát

Bridgertonovi (2020) (seriál) 

Je to zábavné, svěží, sexy. Přiznám se, že jsem původně chtěla dát čtyři hvězdy, ale po přečtení komentářů dávám o hvězdu navíc, ať tady některým praskne žilka.

plakát

Bábovky (2020) 

Skvělá Jana Plodková. Její postava ve mně vyvolala největší emoce.

plakát

Šarlatán (2020) 

Výborný film. Za sebe mohu napsat, že mě neskutečně potěšila romantická dějová linie, která je na české poměry zjevením. Chemie mezi Ivanem Trojanem a Jurajem Lojem funguje dokonale - každý pohled, každý dotek, každé gesto. Intimní scény mají ve filmu své opodstatnění a mám velkou radost, že se konečně podařilo natočit uvěřitelný, citlivý LGBT snímek i tady u nás. Hercům samozřejmě vévodí Trojan, nicméně pozadu nezůstává ani Juraj Loj, který mě "odrovnal" především během závěrečného soudního procesu.