Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (19)

plakát

Vikingové: Valhalla (2022) (seriál) 

Psáno po zhlédnutí prvního dílu (a pro mě také nejspíš posledního. který jsem viděl), Nadával jsem na poslední řadu původních Vikingů, ale tenhle počin je oproti tomu opravdové peklo... Střih je zvláštní, scény občas působí že na sebe ani nemají navazovat, všechno je uspěchané, atd. K tomu ještě nespočet historických nepřesností, od těch nejmenších až po naprosto zásadních. Herci mají naprosto stejnou řeč těla a mimiku jako Ragnar z původních Vikingů. Nemám naprosto žádnou motivaci ve sledování seriálu pokračovat. Jedním slovem bída.

plakát

Věc: Počátek (2011) 

V první řadě je nutno říct, že ať už film dějově a vizuálně vypadá jakkoliv, je z něj cítit úcta a respekt k Věci od Carpentera. Snímek občas shazují efekty a CGI, které se podle mého vkusu snaží být až moc nechutné. Dále bych vytknul to, že zde není vlastně nic inovativního oproti právě původní Věci. Na druhou stranu musím vychválit atmosféru, která byla zvládnutá sakra dobře. Nakonec bych se chtěl pověnovat postavám. ty jsou stejně jako v původním filmu zajímavé, každá má své rysy a můžete si oblíbit i postavu, která není pro děj moc důležitá. Za tohle všechno dávám tři hvězdy a pomyslnou půlku hvězdy přihazuji za finální scénu, která běží souběžně se závěrečnými titulky.

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Většinu superhrdinských filmů zde na ČSFD vůbec nehodnotím, přijde mi to totiž zbytečné. Zápletka je skoro vždycky identická a já si po zhlédnutí těchto filmů nic moc neodnesu. A proto pro mě byl Sebevražedný oddíl obrovským překvapením. James Gunn byl očividně ve svém živlu a tak do sebe všechno zapadlo. Příběh, postavy a vlastně úplně všechno je na tomto Sebevražedném oddílu lepší než na tom předchozím. Každá postava dostala svůj čas a tak si každý může najít svého oblíbence. Největším překvapením pro mě byl John Cena, na něm bylo vidět že se v roli Peacemakera našel, já jsem za to rád a doufám že ho znovu někde uvidíme.  Dále musím vychválit dost podstatné věci: uměleckou stránku filmu, CGI, fázování filmu a  hudbu, čtyři věci na kterých u tohoto typu filmu hodně záleží a všechno bylo zvládnuto na výbornou. Jediné co bych mohl vytknout je finální souboj, který byl, no jak to říct, zvláštní je asi správné slovo a tak nebyl tak uspokojivý Ještě dodám že film je dost brutální, ale co jiného čekat, když děj pojednává o skupince zločinců, kteří zabíjeli muže, ženy a děti jen aby dosáhli svých cílů. Každopádně film hodnotím pěti hvězdami a zatím se jedná o jeden z mých nejoblíbenějších superhrdinských filmů vůbec, rozhodně doporučuji se na The Suicide Squad podívat.

plakát

Bo Burnham: Inside (2021) (pořad) 

Úplně nevím co si o tom mám myslet. Z hudební stránky se jedná o perfektní záležitost. Na druhou stranu se do veliké míry neztotožňuji s Burnhamovými názory a jeho celkové vystupování působí často bizarně a nepříjemně. Hodnotil bych tak třemi hvězdami, ale jelikož jsou zde všechny recenze převážně pouze pozitivní, bojím se že jsem něco nepochopil. Za nějaký čas se na Inside znovu podívám a uvidím jestli si svůj názor potvrdím nebo naopak vyvrátím.

plakát

Star Wars: Vadná várka - V úzkých (2021) (epizoda) 

Ideálně bych tento díl shrnul větou "3,6. Not great not terrible." Vlastně more terrible than great. Tahle epizoda je podle mě oproti té předchozí o něco slabší. Doufal jsem spíš v dospělejší příběh, než zápletky typu - dětská postava se ztratí, tím vzniknou problémy a zbytek skupiny se vydá onu postavu hledat. Doufám že příští díl bude lepší.

plakát

Star Wars: Vadná várka - Náhrada (2021) (epizoda) 

Opět se ukázalo, že animované seriály ze světa SW nejsou jenom pro děti. Temná atmosféra sedla vyprávění o vývoji a nemilosrdenství impéria. A jednotka se dostala na planetu s několika zajímavými koncepty. Jediné co bych vytknul jsou až přehnaně sladké pasáže s Omegou, které nás budou asi bohužel provázet po celou dobu probíhání seriálu.

plakát

Gauneři (1992) 

Společně s Osmi Hroznými jsou pro mě Gauneři nejlepším Tarantinovým filmem. Děj je naprosto bezchybný, dialogy výborně napsané a charaktery uvěřitelné. I když se vám může zdát že se postavy občas baví o naprostých zbytečnostech, každé slovo které padne, má svůj význam, jako například dokreslování osobnosti jednotlivých postav. Každopádně, snímek je do velké míry založen na rozhodnutích a chování postav, takže pokud prahnete po velkolepé akci, budete zklamaní, jedná se totiž spíše o komorné drama. Filmu dodává na zajímavosti i to, že jednotlivé problémy v ději řeší naprostí cizinci, kteří ale musí spolupracovat. Technickou stránku nezmiňuji, všechno zní a vypadá perfektně, tedy na 92. rok. Snímek rozhodně doporučuji a pokud se považujete za filmového fanouška, tak se  jedná o tzv. must see záležitost.

plakát

Box (2009) 

"Nápad jistě dobrý, výsledky nebyly dobré." Tak bych to asi shrnul. Musím pochválit námět a občas i atmosféru, ale všechno ostatní působí plitce. Znovu se na film nepodívám, byl jsem zklamaný. Jedna hvězda za potenciál.

plakát

Thunder Force (2021) odpad!

Bizár, jinak bych tento film ani nenazval. Popravdě ani nevím proč jsem se na film rozhodl podívat, samotná premisa napovídá že nepůjde o snímek na úrovni. Vtipy nejsou vtipné, akce za nic moc nestojí a během celého filmu je přítomná nuda. No zkrátka film jsem kvůli jeho divnosti a nudě ani nedokoukal a tak nemůžu hodnotit jinak než odpadem a doufám že už na tento film nikdy nenarazím.

plakát

Kukačky (2021) (seriál) 

Po dlouhé době jsem zapnul televizi kvůli tomu, abych se podíval na seriál a rozhodně toho nelituji. Jeden z nejlepších českých televizních seriálů za posledních několik let. Technicky ve směs nemám co bych vytknul, každý díl zní a vypadá opravdu krásně. Teď něco k příběhu. Každý díl byl nabitý zvraty, uvěřitelnými dialogy a nejlepší věc na seriálu byly asi jednotlivé postavy, ty se chovaly jako opravdoví lidé a vše co dělaly, dělaly kvůli nějakému důvodu. Herecké obsazení snad ani nemohlo být lepší, herci na postavy nehorázně sedli. A samozřejmě musím pochválit herecké výkony, nejvíce bych asi vypíchl Martina Adamczyka a Sabinu Remundovou. Jediné co mi trochu kazí celkový obrázek o seriálu je jeho závěr, který tedy rozhodně překvapil, ale ne zrovna ve správném směru. Kukačky si ale rozhodně zaslouží pozornost a mně nezbývá nic jiného než vám seriál ve všech směrech doporučit.