Reklama

Reklama

Antarktida je pozoruhodný a překrásný kontinent. Ve filmu Věc: Počátek se na něm ale nachází také odlehlá výzkumná stanice, jejíž osazenstvo, tvořené mezinárodním vědeckým týmem, objeví v ledových hlubinách neobyčejné stvoření. Z objevu, který má obrovský vědecký potenciál, se však brzy stává vražedná hrozba. Vědci jsou nuceni čelit narůstající paranoii tváří tvář zcela neznámému tvorovi, který je schopen změnit se v dokonalou kopii jakéhokoliv živého organismu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (1 060)

verbal 

všechny recenze uživatele

Na počátku by asi nebylo od věci zmínit, že mistr Tesař to tedy rozhodně není. Nene. Ačkoliv tomu není věcně co vytknout, oproti dobám, když ještě tu vesmírnou kapavku vypaloval pan Russel, to má atmosféru téměř bez kyslíku. Ústřední mikrobiologická kikina působí dojmem, že by měla problém zanalyzovat vlastní poševní sekret a ta partička dvoumetrových vikingů kolem není ani trochu nad věcí a umí jenom hysterčit a s jekotem zdrhat. Je to asi proto, aby mezi těmi tupými Nory náležitě vyčníval pragmatický, fešácký Američan, který si jako jediný dokáže v těch mínus pětadvaceti zachovat chladnou hlavu a jít rovnou na věc. Efektově povedené, ale měl jsem z toho trochu pocit jako z fungl nového, luxusního šestipokojového bytu s věcným břemenem na dožití tchýně! ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Odteraz sa na hviezdy budem dívať inak." Odkedy som prvý raz videl Carpenterovu legendárnu Vec, vravel som si, že by som veľmi rád videl "nórsky" prequel. O pár desaťročí neskôr mi Hollywood sen splnil. U mňa spokojnosť. Ku koncu je to síce trochu nuda, vesmírna loď vyzerá umelohmotne a zdalo sa mi, že sa tvorcovia stratili v počte postáv (najskôr sa mi zdalo, že je ich tam nejako málo a ku koncu ich tam bolo priveľa), ale body hore za náušnicu. Mám slabosť pre snežné horory a prequely. Najväčšou prednosťou scenára je, že dokáže prekvapiť. Poviete si, že je to blbosť, lebo veď vieme, ako to dopadne. Ale neviete. Teda, jasné, že viete, ale je tam plno prekvapení, ktoré z "nasledujúcej" jednotky nevyplývali. Joel Edgerton je dôstojný predchodca Kurta Russella a poteší množstvo sympatických nórskych ksichtov vo vedľajších úlohách. Gore je odporné, síce ho v niekoľkých miestach zbytočne kazí slabšie CGI, ale aj napriek tomu zaň dávam zmutovaný palec hore. Celosvetová tržba bola žiaľ nízka: pri rozpočte 38 ich snímka zarobila len biednych 31. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $16,928,670Tržby Celosvetovo $27,428,670Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,972,630 //počet predaných kusov 111,789Tržby za predaj DVD v USA $5,214,471 //počet predaných kusov 207,333║ Tak konečne jeden z mála prequelov(či remakov) čo majú čosi do seba, úžasné masky, maskér Tom Woodroff je génius je ho tu cítiť, priamočiary dej ktorý nenudí má troška nevybrúsené hrany ale ničím premršteným nepokazí rozohranú krvavú partiu s tajuplným votrelcom, k tomu doprovodná hudba pripomínajúca Votrelcov sadne, prepojenie s pôvodným filmom VEC vyšlo, slušný nadpriemer. /70%/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Carpenterov originál som videl strašne dávno a mám ho zafixovaný ako neprekonateľný kult. Preto som si tento film pozrel s vedomím, že ani v kútiku duše nebudem čakať o priblíženie sa k jeho kvalite. A tak sa aj stalo. Ale práve preto som nebol tak sklamaný ako by som mal byť, pretože tu ide o klasický tuctový horror, ktorý však šikovne využíva slávu svojho predchodcu. Pekné lokality, slušná atmosféra, ľakačiek je tu viac než dosť, nie každá však splní svoj cieľ. Veľmi dobré efekty, ale maskéri to niekedy trošku prehnali, režisér občas na svojej stolička asi zaspal a herci taktiež nesiahli na dno svojich hereckých schopností. Takže mierny nadpriemer. 60%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle remake to ma u me jednoduchy. Puvodni vsemi chvalena Vec me nikdy nijak zvlast nechytla. Sice to byl dobrej film, ale rozhodne ne zadna spicka. Tudiz se mi tohle docela libilo. Zacatek filmu je takova drobna vykradacka Akt X, kdy se vicemene pul hodiny nic nedeje a jen se predstavujou postavy. Ty si strihly neokoukany, sympaticky norove a roztomila Winstead, takze tady je vse v poradku. Kdyz uz se konecne dostaneme k nejaky akci, tak to ale spis vypadalo jak Vetrelci, akorat Winstead v hlavni roli tu drsnacku, ktera popadne plamenomet a jde si to s veci vyrikat, moc neverite. Prvni problem jsou triky. Ty samozrejme od dob originalu znacne pokrocily, coz ma ale svoje plus i minus. Plus je v tom, ze kdyz se reziser odhodla k nejaky ty brutalnejsi scene, kterejch je v druhy polovine filmu nastesti vic nez dostatek a nechybi ruzny rozpulovani cloveka, ruzny vnitrnosti a slachy nebo spojovani dvou tel do jednoho, tak to trikove vypada docela solidne. Sice furt vite, ze to je jen trik, zas tak vybrouseny nejsou, ale rozhodne nadprumer. Minus je v tom, ze zatimco u originalu bylo nutny ne zrovna uveritelny triky maskovat litrama krve a slizu, to uz tady potreba neni, takze se to vetsinou spokoji s nejakym tim cakancem krve. Ale osazenstvo stanice je velmi pocetne, tudiz je furt koho zabijet a tak neni o zabavu nouze. Jediny, co mi tu chybelo, byla ta paranoidni atmosfera, v kom ze je zrovna ta vec. Sice se to tu taky resi, ale tu atmosferu to proste nema. Ono celkove to nema buhvijak hororovou atmosferu. Vysledek je tak v podstate akcni vyvrazdovacka se zajimavym zaporakem, kde skonci vetsina osazenstva rozmrdana na kusy, pripadne spalena na skvarek, ale rozhodne se nekona zadna hororova atmosfericka lahudka, coz je trochu skoda. Ale i tak jsem se skvele bavil. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Sam Carter (Joel Edgerton) střílí z pistole Beretta 92FS ráže 9x19mm, která vznikla roku 1989. Jenže děj se odehrává r. 1982. (Zdroj: imfdb.org) (dc125)
  • Kate Lloydová (Mary E. Winstead) zkoumá v Kolumbijské univerzitě zmrzlé ostatky přibližně 10letého samce medvěda jeskynního, jenž se narodil před 27 500 lety. (anuki)
  • V kuchyni, kde se schová Sam Carter (Joel Edgerton), stojí na polici konzervy s českým nápisem „DŽEM“. (jaksviha)

Související novinky

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama