Reklama

Reklama

The Last Winter

  • Island Síðasti veturinn (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká ropná společnost KIC Corporation, hledající nové energetické zdroje, prozkoumává oblast Northern Artic National. Po dohodě s vládou mají společně s týmem vedeným tvrdým Ed Pollackem, pracovat dva nezávislí ochránci životního prostředí, jejichž úkolem je dohlížet na společnost. Jednoho dne je nalezen jeden z členů týmu mrtvý a nahý ve sněhu mimo základnu. Jeden z ochránců životního prostředí James Hoffman má podezření, že nějaké látky (nebo virus) neznámého původu, které se ze zamrzlé země uvolňují do atmosféry způsobují halucinace a změny v chování. I přesto, že se stále více členů posádky začíná chovat podivně, velitel základny Ed Hoffmana neposlouchá a o evakuaci základny nechce ani slyšet... (Siriuss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Má to náznak atmosféry, která velmi těží z lokace, jež je pro hororový žánr jako stvořená. Základní premisa ve stylu: "lidi vymrdávali po staletí s přírodou, až se příroda emancipovala a nastal odvetný proces" je velmi aktuální, ale to zpracování, TO ZPRACOVÁNÍ! Debilní chování všech postav, plno nudnejch keců a téměř nulová akce. Tak třeba příště, jestli teda ještě vůbec přijde další zima... 35% ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

S Carpenterovým kultovým dielom (The Thing) by som tento film určite neporovnával (ani by som ho k nemu neprirovnával). Spoločné majú nanajvýš prostredie, v ktorom sa odohrávajú. Vzhľadom na rozpočet, ktorým snímka disponovala (toto že stálo len 50 000 dolárov?!) možno skonštatovať, že sa jedná skutočne o veľmi kvalitnú záležitosť. Či už ide o niektoré technické elementy filmu (kamera, hudba) alebo herecké výkony. Príbeh je v podstate originálny, akurát mi prišiel celkovo trochu nedotiahnutý (hlavne ku koncu). Nehovoriac o vizuálnych efektoch, ktoré nedosahujú ani úroveň televíznych filmov z produkcie Hallmarku. 70%. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ekologický horor, inspirovaný trochu Věcí, trochu Dnem trifidů, ale svým způsobem svůj. Dobře filmařsky zvládnutý, i když kamera a střih jsou občas, ale jen občas, mimo. Škoda určité koncepční neujasněnosti, zvláště v poslední půlhodině, škoda, že nebyly peníze na závěrečnou velkou scénu, velký celek, který jako divák očekávám. JInak je atmosféra dobře zvládnutá, pomalé budování napětí a strachu z neznámého (je to unikající plyn, nebo ne?), přes zajímavou úvahu, že ani nevíme, co je na tom severu vlastně zmrzlého, a že ropa je živočišného původu, a co když se to živočišné najednou uvolní... Vážně škoda některých mezipasáží a ne až tak dotaženého konce. Jde spíše o horor vznikající z napětí z neznámého, než aby zde bylo moc akce a krve (i když i to zde trochu je). ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny environmentálny horor, ktorý sa nezaoberá klasickou katastrofickou schémou "čo bolo potom", ale berie si na mušku koncept toho "čo bolo predtým". Nielen týmito znakmi ma však zaujal. Má silnú atmosféru, tušenie neznámeho sa mení na strašenie, hrozbu, mystiku, horor, apel... Je pravda, že záver mohol byť menej polopatistický, stačilo by podľa mňa vypustiť tie televízne správy. 3,5* ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jasné, kto by si nespomenul na Carpentera? Ale toto sú skôr Stopy v snehu, než Vec. Čo je škoda, lebo mrazivá atmosféra by tu bola (hoci to za oknami základne občas vyzerá skôr ako december na Orave pár dní pred Vianocami, kedy ešte narýchlo beháte po obchodoch a rozmýšľate, či si na štedrý deň dáte kapra alebo lososa a nie ako absolútne izolované miesto, kde vás pobyt vonku ohrozuje na živote) a Ron Perlman v titulnej úlohe to málokedy pokazí (hoci teraz hrá negatívnu postavu, škoda). Postavy sú podpriemerné a scenár hrozne nezáživný, v podstate ani nie je na konci poriadne jasné, o čo celý čas šlo (!). Vidno tiež, že tvorcovia museli miestami dosť brutálne čarovať s nepostačujúcim rozpočtom (finálny pohľad mal vyzerať zrejme ako posledná scéna v Resident Evil, ale neboli naň prachy, tak sa strihol a smiešne tiež znie hláška „vidím dedinu!“, ale žiadna dedina nie je vidieť). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně u večeře týmu na stanici si indián Lee Means (Pato Hoffmann) po usednutí ke stolu začne nabírat na horní okraj prázdného talíře nejprve kukuřici. V jednom z dalších záběrů však není po kukuřici ani stopy. V této stejné scéně je chybná posloupnost i u Joanne Shenandoah (Dawn Russell), která sedí hned vedle Meanse. Nejprve má na poloprázdném talíři jen pár brambor, po velmi krátkém několikavteřinovém záběru na další postavy je však talíř naložený salátem a mrkví, přičemž brambory chybí. (Lynette)
  • Umelec Brahm Revel ilustroval komixové spracovanie tohto filmu. (beso74)
  • Natáčení probíhalo v březnu roku 2005 na Islandu, na Aljašce a v New Yorku v USA. (Lynette)

Reklama

Reklama