Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Velká Británie Inanimate
Trailer 2

Skupina postgraduálních studentů si zajistila místo na rybářské lodi Harbinger, aby mohli studovat efekty globálního oteplování na kosatky v Beringově moři. Když posádka lodi vyloví nedávno rozmrzlý kus starého sovětského vesmírného vraku, všechno se úplně zvrtne. Vypadá to, že Rusové experimentovali s želvuškami, drobnými pružnými živočichy schopnými odolávat extrémnímu vesmírnému záření. Bytosti přežily, ale ne bez mutace. Nyní je posádka vystavena agresivním zmutovaným organismům. A po umístění v ledu po tři dekády se bytosti nehodlají vzdát tepla lidské společnosti. (noelcoward73)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (103)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kickstarter není špatná věc. Občas z jeho přispěním vznikne podařená záležitost (naposledy např Kung Fury) ale v tomto případě je nám poskytnut důkaz, že ne vždy se takto zadaří. Obvzlášť když se najde kokot co si myslí, že je Carpenter, může klidně do detailu obšlehnout jeden nejmenovaný koncept, co nenažene atmosférou, kterou tam logicky mít nemůže, nahradí levnými CGI efekty jak z filmu od Asylum a spoléhá na to, že mu to někdo sežere a dokonce mu na to dá i prachy... Co dodat teď chci film já, tohle dám z přehledem. Sice ještě nevím co vykradu, abych to mohl nazvat poctou, ale ono už se něco najde.20% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že tvorcovia tohoto filmu sa inšpirovali vecou a pobrali znej naozaj dosť. Len aj keď sa snaží akokoľvek, na vec jednoducho nemá. Lod bol dobrá voľba, jej klaustrofobické priestory vedeli vytvoriť atmosféru. Dlhé pohľady na zasneženú loď mali pekný vizual. Najväčšiu chybu vidím v trikoch, boli veľmi zlé spracované, tam sa ukázal nízky rozpočet, lebo aj monštra boli poväčšine snímané v tme. Musím vyzdvihnúť Henriksena, nielen bol jednoznačne najlepším hercom na palube, ale tato rola mu bola ušitá na mieru. Nie som z tohoto filmu sklamaní, ale ani nadšení.Videné v rámci Season Chalenge Tour 2015. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale těšil jsem se na to. jednak mi zněl libozvučně název a pak ten námět.... Hmm... Jenže. Hned v prvních minutách si všimnete šílených nehereckých výkonů prakticky většiny zúčastněných. Ve chvíli, kdy se osádka lodi dostane do kontaktu s ,,tím'' jsem se jen musel smát zoufalým efektům. Se smutkem v srdci jsem vpomínal na Zelenou a Modrýho z druhého patra a pokud bych chtěl být seriózní pak samozřejmě na The Thing. Tu Harbinger nejen sprostě vykrádá, ale nemá koule ani na to aby s dnešními informacemi o DNA a neomezenými možnostmi co se týče počítačových animací předvedl alespoň vizuální zážitek. Zástává tak jen nablblé béčko plné neherců, které si hraje na něco na co nemá ani za mák. Z milosti a úcty k Henriksenovi dávám jednu želvušku. * ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No priznám sa, keď sa počas úvodnej sekvencie pádu ruskej kozmickej lode objavil dátum 25.6.1982, premohol ma krásny pocit. Pocit, že to bude jeden skvelý homage ( pocta ) slávnej Carpenterovej VECi. Ten dátum totižto v skutočnosti značí premiéru práve spomenutého filmu. No a keď sa v titulkoch objavili pri trikoch a efektoch mená pánov Gillis, Woodruff Jr., Skotak, očakávania stúpli vysoko. Títo majstri praktických efektov a miniatúr, v dnešnej predigitalizovanej dobe už takmer vôbec nemajú také uplatnenie, ako v minulosti. A dokázali, že mechanické, ručne vytvorené efekty ( na ktorých bazírovala aj spomínaná VEC ) sú stále atmosférickejšie, ako akokoľvek dokonalé CGI. Ale nielen trikmi je film živený. Obsadenie je fajn, nechýbajú skvelé odkazy na Carpenterov spektákel, atmosféra je na túto kategóriu výborná a čo na tom, že je to všetko vlastne iba 90% vykrádačka všetkého doteraz videného. Má to švih a gule. A hlavne, vracia sa ku koreňom, síce neoriginálne, ale zato po hlave. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé jak před releasem se internetem šířili zvěsti, že se bude jednat o poctu starému Thing a jakmile film vyšel a příliš se bohužel nepovedl, tak je okamžitou vykrádačkou.. To jen na okraj. Harbinger Down je tuctový průměr, který má téměř totožné efekty jako Thing z 80. let, myslím, že kdyby si oba filmy vyměnily rok vzniku hodnocení vypadá jinak. Zamrzí absence gore či děsivější atmosféry, klidně film mohl být okořeněn i nějakou lekačkou, ale prostě nic, nesnaživé a málo podmanivé. Škoda promarněný potenciál, na který se čekalo rok. Story 4/10, Atmosféra 5/10, Gore 1/10, Vizuál 5/10, Akce 3/10, Zábavnost 5/10 .55% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)
  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)
  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama