Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Velká Británie Inanimate
Trailer 1

Skupina postgraduálních studentů si zajistila místo na rybářské lodi Harbinger, aby mohli studovat efekty globálního oteplování na kosatky v Beringově moři. Když posádka lodi vyloví nedávno rozmrzlý kus starého sovětského vesmírného vraku, všechno se úplně zvrtne. Vypadá to, že Rusové experimentovali s želvuškami, drobnými pružnými živočichy schopnými odolávat extrémnímu vesmírnému záření. Bytosti přežily, ale ne bez mutace. Nyní je posádka vystavena agresivním zmutovaným organismům. A po umístění v ledu po tři dekády se bytosti nehodlají vzdát tepla lidské společnosti. (noelcoward73)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (103)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mentálně retardovaná verze Carpenterovi nedostižné věci.Občas se stane, že si někdo něco z nějakého filmu vypůjčí a přitom se snaží vždycky ospravedlnit tím, že tomu jako vzdává poctu a vlastně na to jen odkazuje, někdy se to taky povede a někdy taky ne.Někdy za to může banda zoufalců z Asylum, co kopírují se setinou rozpočtu velkolepé akční Hollywoodské pecky, někdy je to jen zoufalec co si vyfňuká přes kickstarter pár drobnejch, aby pak s bandou naprosto tragickejch, ale opravdu tragickejch herců (tak hrozný herce nemáme ani my, amatéři tady v Čechách) natočil ''dokonalou'' vykrádačku 30 let starého legendárního hororu.Místy jsem jen žasnul, jak mouhou být někteří herci tak strašně špatní a poslouchat ty stupidní dialogy bylo doslova utrpení.Na druhou stránku na to, jak netalentovaný režisér evidentně je, se mu občas povedlo natočit zajímavou scénu a já prostě můžu tmu, sníh, led a příšerky....z milosti 35%, ale už nikdy víc. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Těžko se netěšit na Harbinger Down, když milujete klaustrofobické sci-fi horrory. Trailer sliboval nostalgický výlet do dob, kdy se po Antarktidě proháněla Věcička a v podmořských stanicích řádila monstra typu Leviathana - výlet s použitím klasických efektů a masek. Ale bohužel, pravda je někde uprostřed. Tentokrát bych neházel vinu na mrňavý rozpočet, protože Gillis a spol. očividně dali vzniknout několika zajímavým a povedeným příšerkám. Kámen úrazu vězí spíš v tom, že veškerou akci s mutujícím alienem tvůrci schovávají do tmy a navíc znepřehledňují hnusně těkavou kamerou. Divák má tak z toho nejdůležitějšího velký kulový. Naštěstí (i když jen z části) zůstala alespoň ta klaustrofobie. (50%) ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nějakou (ne)originalitu bych neřešil, ale pro mě je podstatný to, že byť jsem se u tohoto oldschool béčka nenudil, tak jsem si jistý, že po týdnu si na jeho existenci už nevzpomenu. Když připočtu oproti Věci absentující nezištnost parazita, což zásadně ovlivňuje atmosféru filmu, průměrné hodnocení by mi přišlo malinko štědřejší. Na jedno podívání bez úhony ale taky bez benefitu. 49% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Študentka univerzity prichádza na loď Harbinger aby tu mohla skúmať život morských živočíchov. Náhodou ale zachytí na prístrojoch neznámy signál a rozhodne sa preskúmať jeho zdroj. Na loď vytiahnu kus ladu, v ktorom je zamrznutý vesmírny modul. Telá astronautov sú pomerne zachovalé, ale posádka ešte netuší čo rozmrazením tohto objavu spôsobila. Začína boj proti príšere, akú ludstvo ešte nevidelo. - Predtým, ako som si pozrel tento horor som si prečítal o štúdiu, ktoré na ňom pracovalo. Štúdium pracovalo na efektoch pre film The Thing z roku 2011, ale tvorcovia nakoniec nahradili a "vylepšili" ich efekty použitím CGI. Štúdio bolo z toho sklamané a na YouTube umiestnilo aspoň zopár videí z projektu. Videá mali parádnu odozvu u fanúšikov a to motivovalo štúdio k vytvoreniu Harbinger Down. Finálna verzia filmu ma potešila. Stará loď pripomína The Thing a atmosféra bola vytvorená dobre. Postavy pre mňa neboli velmi sympatické, ale to nevadilo. Chcel by som aby rozvinuli viac charakter Big G-ho, ten bol parádny. Keď prídu na rad efekty, sú vzhladom k nízkemu rozpočtu na velmi dobrej úrovni. Vela scén je ale v tme a to pôsobí trochu zmätene. Celkovo mám z filmu velmi dobrý dojem a vôbec ma nesklamal. + herec zo Stung ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film nelze brát úplně vážně. Dokonce si myslím, že by se mi v takovém případě ani nijak zvlášť nelíbil. Já si však z filmu dělal legraci a od samého začátku některé scény zlehčoval (Nutné dodat - odsledováno ve dvojici). Ostatně nedovedl jsem si ani představit, jak bude mikroskopická želvuška zběsile pobíhat na palubě lodi a postupně vraždit jednotlivé členy posádky. Nakonec se potvrdil celkem očekávaný průměr. Sice s naprosto katastrofálními speciálními efekty, ale zato s obstojným příběhem a zajímavými hlavními postavami. To pro mne film zachránilo a navíc jsem se u sledování bavil více než je zdrávo. U několika dramatických scén jsem totiž doslova vyprskl smíchy. V poslední řadě překvapila i nepředvídatelnost snímku, neboť se mi ani zdaleka nepodařilo odhadnou, kdo umře jako první a jakým směrem se bude vývoj ubírat. Tak tedy spíše narovnávám hodnocení, ale skutečně je to na pomezí. 50% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)
  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)
  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)

Reklama

Reklama