Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (30)

plakát

Zlatá labuť - Epizoda 5 (2023) (epizoda) 

V roce 1939 říci: "Bude ze mě modelka"... Ta moderní mluva je bolest tohoto seriálu. Ještě v 90. letech se říkalo manekýnka, natož před válkou.

plakát

V zajetí (2020) 

Tak trochu mix Misery a Na vlásku

plakát

Okresní přebor (2010) (seriál) 

Tenhle seriál je prostě pecka. Vybrané herecké osazenstvo skvěle pasuje do svých rolí a sednou i k sobě navzájem. Je to tak dobrý, že se občas se mnou koukala i moje žena, přestože jí fotbal absolutně nezajímá. Žádnou reprízu si nenechám ujít.

plakát

Jára Cimrman ležící, spící (1983) 

K tomuto filmu se v podstatě nemá cenu vyjadřovat, protože žádná slova nedokážou tento film adekvátně vystihnout. To se prostě musí vidět. Poznámka: V závěrečných titulkách bohužel chybí jména herců z filmové části "Jára Cimrman Pacov 1911", včetně samotného názvu této části.

plakát

Angelika a sultán (1968) 

Colin Paturel utíká s Angelikou z paláce. Využívá tak náhody, že sultán a Osman Ferraji odjíždí za Peyracem. Přesto ale má domluvenou plachetnici, která na ně skutečně čeká u pobřeží ve chvíli, kdy tam po několikadenní cestě pouští přijedou. S kým se na tom dohodl, když byl 12 let držen na území paláce jako sultánův otrok? A jak? Mobilem?

plakát

Predátor (1987) 

Naprostá akční pecka osmdesátek. Dusná atmosféra tropické džungle a neznámé všudypřítomné zlo. A samozřejmě neporazitelný Árný. U nás je film bohužel s nešťastným dabingem. "Řev" Pavla Soukupa v džungli je spíše úsměvný.

plakát

Nezbedná pohádka (1976) (TV film) 

Tato pohádka přinesla genderové vyvážení v době, kdy se na to ještě nehrálo :-D

plakát

Korunní svědek (1959) 

V originále se postava Horsta Buchholze jmenuje Bronislav Korchinski a je to Polák. V české dabingové verzi se jmenuje Bruno Heinz Korchinski a je to Němec. V původním znění v hádce před vraždou křičí na Anye "Ty kurwa", zatímco v české verzi "Du hure". Za komárů bylo pro schvalovatele filmů ze zahraničí zřejmě přijatelnější, když vraždil Němec, a ne Polák. Jinak film sám o sobě je hodně zdařilé dílko, které stojí za shlédnutí.

plakát

Běda tomu, skrze něhož přichází pohoršení (1950) odpad!

Burzovní makléři na Wall Street neměli od samého počátku této obchodní ulice žádný jiný zájem a záměr, než rozpohybovat kříž v číhošťském kostelíku :-D

plakát

Veterán (2020) (TV film) 

Kdyby to byl první díl seriálu, tak neřeknu. Ale takhle...