Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (17)

plakát

A zase ti Mupeti! (2014) 

Tak tohle se opravdu nepovedlo. Po brilantní jedničce, které řešila sílu přátelství a oběti, které je člověk schopen udělat pro lásku, přišla tato fraška. Film začíná celkem slibně, ale po první písni jde vše z kopce. Celým filmem prostupuje na oko bijící komerce a nezájem kohokoliv z účastněných na tom udělat dobrý film. Argument, že se jedná o dětský film a nemá se od něho čekat světoborné dílo neberu jako vůbec validní. Mnoho filmů určených pro děti má hlubší myšlenku a je kvalitně zpracováno. Příběh(pokud se o nějakém můžeme vůbec bavit) je velice plytký. Věci se dějí prostě protože se dějí. Dějové linky nikam nevedou a nebo velmi hloupé. Primární dějová linka je velmi neoriginální a vůbec nevyužívá kouzlo Muppetů. Muppeti jsou v tomto filmu zcela nevyužití. Když jsem rád viděl i hloupého Fozzieho a jeho stupidní vtipy, uvědomil jsem si, že zde je něco opravdu špatně. Camea celebrit jsou úplně zbytečná a jen ukazují na neprofesionalitu scénáristů, kteří místo kvalitního scénáře nas*rou do každé scény známou tvář. O subplotu s Gulagem se mi snad ani psát nechce. Udělat z jednoho z nejtemnějších míst novodobé historie zábavní park, kam dováží noviny psané v rádoby azbuce a vězni zde pořádají soutěž talentů je jedna z nejvíce dehonestujících věcí co jsem za dlouhou dobu viděl. A odporný CGI wannabe Kermit bojující příslušníky Rudé armády je pouhá třešnička na dortu. Jedna hvězdička je pouze za písně, které nebyly tak chytlavé a ani přeložené do češtiny jako v prvním díle.

plakát

Omegaworld (2019) (amatérský film) 

Tak zde se nedá nic vytknout. David Šulc je teprve začínajícím režisérem, ale z jeho prvotiny Omegaworld už můžeme vidět obdivuhodnou kreativitu. Mnoho tvůrců začíná s opravdu skromnou produkcí a Šulc tomu není výjimkou. Právě omezený rozpočet však tomuto filmu dodává své kouzlo a autor si zde pohrává i s těmi nejmenšími detaily. Mnoho krátkometrážních filmů pracuje s  opravdu jednoduchým příběhem a svět v němž se film odehrává je často poněkud vágní. Po zhlédnutí Omegaworldu bude chtít více z tohoto dalo by se říci až kouzelného světa a více poznat magické postavy jenž ho obývají. Samotná hlavní postava důmyslně a nenásilně  apeluje na dnešní mládež. Film slouží jakožto takové zrcadlo dnešní konzumní společnosti, která více lpí na materiálních statcích nežli na světě okolo nás. Je zde vidět, že autor dal do tohoto filmu své srdce, protože vše co ve filmu můžeme vidět má skrytý význam. Kupříkladu i plakát na zdi, či budova v úplném vzadu scény je důležitá pro samotnou myšlenku filmu. Snímek je určen pro vnímavé diváky, ale i běžný divák si zde najde to své. Pokud chcete po dlouhém dni přijít z práce a pustit si film na odreagování, zatímco vaše žena připravuje večeři (zas ji připálí ta svině) -Omegaworld. Pokud chcete pochybovat o vaší samotné existenci- Omegaworld. Omegaworld je film pro všechny. Od lidí pro lidi. Jediné co by se dalo filmu vytknout je málo využití postavy Prď-mana v podání brilantního Vojtěcha Devátého. To je jediné smítko na jinak dokonalém uměleckém díle jímž je Omegaworld. Omegaworld- film co má duši.

plakát

Kávová odyssea (2019) (amatérský film) 

Bravo, bravo a ještě jednou bravo. Režisérova kreativita snad nejde slovy popsat. Většina sci-fi filmů je na jedno brdo. Záchranu galaxie, přemožení temného pána a následný happy ending je již ohranou písničkou.  Proto vidím svěží pohled Vojtěcha Devátého na tento žánr plný klišé zcela osvěžující. U mnoha amatérských filmů je zcela očividné, že se jedná pouze o amatérské počiny s velkým A. Zde se jedná o pravý opak. Autor zde používá na první pohled jednoduchou, či dalo by se říct ošklivou animaci. Běžnému divákovi by tento faktor mohl indikovat neprofesionalitu, je tomu však právě naopak. Autor zde využívá samotnou animaci jakožto kritiku moderním sci-fi filmům, které jsou více než na příběhu a propracovaných postavách postavené více na počítačové efekty. Příběh je zde jednoduchý, ale má svou krásu. Do dvou minut je zde vměstnáno mnohem více nežli v některých dvou a více hodinových filmech. Samotné postavy jsou hybatelé dějem. Vidíme jejich činy a pozornému divákovi neuniknou ani jejich nejniternější pocity. Humor je zde dalo by se řicí Cimrmanovský. Kávová odyssea nenadchne  jen pouze jako úsměvná jednohubka, ale i jako film na zamyšlení. PS: ve filmu nejsou černý big up

plakát

Ninjago - Lov (2018) (série) 

Zatím nejlepší série, kterou Ninjago mělo. Rozdělení na dva týmy byl skvělý nápad. Příběh ninjů byl skvěly. Celý svět Draka a Oni byl silně inspirovaný Mad Maxem a je to na něm vidět. Železobaron a jeho poskoci jsou výborní záporáci . Celá dějová linka působila velmi nostalgicky. Pouze původní čtyřka a pomalu stárnoucí mistr Wu, který mi zde prvně nevadil a byl zajímavý. Druhá linka odehrávající v Ninjagu byla taky skvělá. Návrat starých postav byl příjemným překvapením a opět se zde ukazuje, že scénaristé Oni trilogie se snaží propojit Ninjago co nejvíce to jde. Garmadon je výborný záporák a Harumi posouvá svůj charakter development na maximum. Její poslední scéna patří k úplnému tomu série.

plakát

Ninjago - Synové Garmadona (2018) (série) 

Absolutně geniální série. Zprvu jsem byl skeptický k redesignu postav, ale musím uznat, že nově vypadají ninjové mnohem lépe. Animace se taky posunula na novou úroveň. Po zklamání jimž byla minulá série je zde příběh absolutně geniální. Lloyd je zde nejlepší postavou a jeho linka s Harumi, jenž pokračuje i v další sérii je velmi vydařená.  Návrat starých postav a přímá návaznost na eventy z předešlých sérií je výborná věc a celý seriál tak působí více jako jeden celek. Absence starého Wua mi vůbec nevadí a jeho návrat v sérii je zajímavý. No a samozřejmě Garmadon jenž se vrátil v plné parádě a je z něj větší záporák bez emocí nežli býval. Doposud nejlepší série.

plakát

Ninjago - Ruce času (2017) (série) 

První série, která je vyloženě zklamáním. Jak jsem již zmiňoval Ninjago se dle mého názoru vždy v půli série přehoupne z průměru do nad průměru. Dnes se však tento jev neděje. Celá série je velmi podprůměrná. Myšlenka o cestování v čase již byla využita v epizodě Nesprávné místo v nesprávnou dobu , kde i přes to že se jednalo pouze o epizodu bylo cestování v čase tisíckrát více zajímavé. Scénář je zde opravdu slabý a příběh také. Jediná zajímavá a zapamatovatelná je kdy se ninjům do rukou dostane meč a finální epizoda. Linka s Kaiovými a Nyinimy rodiči je opravdu hloupá a zbytečná. Rozhodně nejhorší série.

plakát

LEGO Ninjago: Day of the Departed (2017) (TV film) 

Tento speciál vyplňuje mezeru mezi sériemi V nebesích a ruce času. Nejsem fanouškem toho, aby se důležité eventy řešili ve speciálu, který je téměř nemožný dohledat a zhlédnout. Speciál ničím nepřekvapí a je v podstatě o ničem. Nebýt Colovy linky byl by zcela o ničem. Hlavním tahounem je návrat mrtvých záporáků z minulých sérií. Kvůli omezené stopáži si žádný z nich nedočká příběhu jenž by si zasloužil. Čili suma sumárum by šel Coluv příběh shrnout do jedné epizody a zbylá vata by šla vystřihnout.

plakát

Ninjago - V nebesích (2016) (série) 

No nevim. Ninjago má dle mého názoru tendenci ničím nepřekvapit v první sérii a ke konci vymáčknout vše z každé epizody. Celkově linky o ninjích celebritách a jejich následném uvěznění byli opravdu průměrné nežli i lehce podprůměrné. Nadakan má potenciál být skvělý záporák, jeho motivace je dobrá, charakter a design jsou absolutně geniální ale provedení jeho plánu je velmi banální a nudné. Jeho linka o ženění s Nyou byla slabá. Opravdu jsem rád za to, že série je dedikována Jayovi a Nye. Konečně se vyřešil jejich vztah a Jay měl jakožto hlavní postava série spoustu prostoru pro character development což se mu povedlo naplnit.

plakát

Ninjago - Posednutí (2015) (série) 

Po dokonalém Souboji přišlo také velmi povedené Posednutí. Série hlavně překvapí absencí Lloyada po téměř celou sérii. Upřímně řečeno tomu nebylo vůbec na škodu. Dynamika čtyř původních ninjů a jejich rozepře kdo bude novým vůdcem fungovali velmi dobře. Hlavní záporák Morro má zde velmi zajímavý charakter a jeho závěr ve finále je skvělé. Jediné co mě mrzelo, že chemie mezi ním a Wuem nefungovala. Měl jsem pocit, že z jejich vztahu by šlo vytěžit mnohem více, ale budiž. Nya zde konečně najde svoji úlohu po dvou sériích, kde byla více méně  pouze do počtu a fungovala jako hnací motor Colovi a Jayeovi rozepře, která v podstatě nikam nevedla. Velmi mě potěšilo cestování mezi dimenzemi a crossover s Chimou. Nejlepší díl je dle mého bezesporu Království přichází, kde jsem si opravdu užil myšlenku, že všechny naše činy jsou už napsané a člověk s nimi v podstatě nemůže nic dělat.

plakát

Návrat do budoucnosti (1985) 

Absolutně geniální. Všechno na tomto filmu šlape přesně tak jak má.