Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 180)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji hollywoodská 80. léta. Podle mě nám tato dekáda dala ty nejkultovnější filmy, které byly dodnes natočeny. A tento (i jeho dvě skvělá pokračování) patří k tomu nejlepšímu z oné doby. Film, jenž baví od začátku do konce, má výborně vystavěnou, chytrou zápletku, která se dokonale prolíná a díky sympatické ústřední herecké dvojici, je i správně vtipný (Michael J. Fox na kytaru válí jako o život, stejně jako na skateboardu a Christopher Lloyd, který hraje potrhlého, ale geniálního vědce Browna, je taktéž výborný). Návrat do budoucnosti, je zkrátka klasika dobrodružné sci-fi a jeden z nejlepších snímků nejen let osmdesátých. Filmová lahůdka pro fanšmejkry. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Počátek té nejdokonalejší trilogie, kterou jsem od mala prostě neskutečně žral, jinak se to říct ani nedá, a po dlouhé době jsem se na ní podíval znova a opět prostě nemůžu jinak než za pět hvězdiček. A to se mi neztratí, věřím tomu, nikdy. První díl sice není nejlepší, ale je to počátek velkého příběhu, a to je hodně podstatné. --- Co je? Co je? Je to žhavý? - Přímo studený. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Halóó, halóó, je niekto doma?" Kultový film, ktorý mám veľmi rád. Už som to dlhšie nevidel preto repríza v tv potešila, navyše s krásnym remastrovaným HD obrazom. Český dabing neurazil, takto to poznám ešte z 90-tych rokov, no s titulkami som to dodnes nevidel. Film výborne zabodoval u divákov aj pre pekne zobrazené 50. roky, ale hlavne pre tému záchrany rodiny, ktorá tu má najväčší priestor. Stretnúť v minulosti svojho otca, zariadiť aby sa z neho stal chlap a aby sa matka nezaľúbila to slabocha, ktorému každý kope do zadku...Radosť sledovať, jednoducho humor a akcia non-stop. 100%. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Konečně nějáký pořádný film o cestování do minulosti a zpět. Hášky, při kterých se smějete. Film vypracovaný do těch nejmenších detailů až na pár filmových chyb (94). Film, který spojuje snad všechny žánry, který je určen pro každýho a každý bude spokojen. Víc než spokojen. Odnese si s sebou úžasné zážitky,které se mu v hlavě uchovají do smrti. A za to si Zemeckis zaslouží potlesk. BRAVO! A je zajímavý, že Billy Zane pobyl na plátně celých 95 vteřin a stala se zněj hvězda. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle filmu dodat, abych se po nekom neopakoval. Naprosto vynikajici film, kterej se zabyva originalne cestovanim v case a s tim spojenejma problemama, je dnes uz skoro klasikou. Prislo mi, ze diky skvele promakanymu scenari vse perfektne zapadne do sebe a i kdyz se neco vyrkne na zacatku a dokonci az ke konci filmu, vubec to nevadi. Tohle je asi nejsrozumitelnejsi film o podobnym tematu, protoze se v case neztratite. Navic napad s mladejma rodicema byl vybornej. Do toho navic vcelku slusne triky, skvela hudba a vynikajici herci Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Crispin Glover, Thomas F. Wilson, James Tolkan. Bez prvnich dvou by to proste nebylo ono, Foxova je to snad zivotni role, Lloyd byl vynikajici, trosku mi prislo, ze se choval jak v Preletu nad kukaccim hnizdem a Crispin byl naprosto genialni, skoda, ze nehral i v pokracovani. I kdyz je film nejmene akcni z cele trilogie, tak to nevadi, protoze je spis komedie. Proste skvela zabava, na kterou se muzete divat porad znovu. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Crispin Glover (George McFly) při natáčení ztrácel z nervozity hlas, a tak musely být některé jeho scény později doplněny dabingem. (GreatestFan)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama