Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 180)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slavný snímek, jehož už pouhý název vyvolá v každém, kinematografie znalém člověku, určitý pocit nostalgie a uznání kultu, jimž Návrat do budoucnosti bezpochyby je. Já se ke zhlédnutí dostal až nyní, což se může jevit jako ostuda, avšak na moji obranu - na světě je tolik kvalitních snímků, že není možné v daný moment všechny znát a je tedy celoživotní úděl se jimi probírat. A výsledek? Parádní zážitek. Zub času je sice lehce znát, avšak u sci-fi žánru je to vždy velice markantní, což ovšem není vůbec na škodu. Vše totiž kompenzuje zdařilý a zábavný příběh, který diváka brzy vtáhne a nepustí. Byť očekává, jak vše dopadne, přesto se okamžiky napětí dostaví a okoření tak tuhle legendární lahůdku. Už teď se těším na druhý a třetí díl. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po dlhých hodinách premýšľania som sa nakoniec rozhodol vrátiť na chvíľu do minulosti, aby som mohol v budúcnosti ohodnotiť túto klasiku. A stálo to za to. Dobrodružná jazda pod Spielbergovským dohľadom, zručnom réžiou Zemeckisa, bombastickým Silvestrim, perfektným castingom a príbehom, ktorý ma doslova miestami uzemnil. Darth Vader s planéty Vulkan nemal chybu. Obľúbený soundtrack: Back to the Future. 85% - 4* ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Calvin Klein, námořník, Darth Vader z planety Vulkán, Jimi Hendrix, ale i bojovník s efektem motýlích křídel, libyjským terorismem a Oidipovským komplexem (počít sám sebe je krvesmilstvo jak od Heinleina). Tím vším musí Marty McFly být, aby po svém nechtěném výletu do minulosti byl... Je fajn čas od času usednout do Zemeckisova DeLoreanu a na displeji nastavit následující údaje: Měsíc: Chytrost. Den: Dobrodružství. Rok: Nenáročnost. Čas: Zábavy. Vsadím se, že načas zapomenete na návrat do budoucnosti.. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji hollywoodská 80. léta. Podle mě nám tato dekáda dala ty nejkultovnější filmy, které byly dodnes natočeny. A tento (i jeho dvě skvělá pokračování) patří k tomu nejlepšímu z oné doby. Film, jenž baví od začátku do konce, má výborně vystavěnou, chytrou zápletku, která se dokonale prolíná a díky sympatické ústřední herecké dvojici, je i správně vtipný (Michael J. Fox na kytaru válí jako o život, stejně jako na skateboardu a Christopher Lloyd, který hraje potrhlého, ale geniálního vědce Browna, je taktéž výborný). Návrat do budoucnosti, je zkrátka klasika dobrodružné sci-fi a jeden z nejlepších snímků nejen let osmdesátých. Filmová lahůdka pro fanšmejkry. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Celá séria je skvelá, ale prvý diel jednoznačne najlepší. Dobrodružstvá s cestovaním v čase odštartoval výlet do roku 1955. Teenager Marty Mcfly tu s pomocou svojho priateľa Doktora Browna musel zachrániť vzťah svojich rodičov, dostať sa späť do svojej doby a iba tak mimochodom vymyslieť rock and roll. Chytľavý príbeh, nádherná retro atmosféra 50. rokov, vynikajúce herecké výkony všetkých predstaviteľov a jedno z najlepšie vygradovaných finále v histórii filmu očarovalo každého. Nadčasová klasika, ktorej sa aj v súčasnosti máločo vyrovná.vynikajúca komédia s veľkým množstvom úžasných gagov,skvelých hercov a výbornej hudby.Proste klasika a jeden z najmilovanejších a najlepších filmov 80.tich rokov ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Když v tomto díle doktor Brown (Christopher Lloyd) pošle Einsteina do budoucnosti vzdálené jednu minutu, pes tu celou minutu není. Tím pádem, když v druhém díle cestují do roku 2015, tak by také neměli celých 30 let existovat, a tak by nenarazili na své já o 30 let starší. Jde jen o delší časový úsek, ale princip je stejný. (A7X92)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama