Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 180)

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to už skoro neskutečných třicet let, ale tahle dobrodružná sci-fi komedie si své místo mezi žánrovou elitou stále drží naprosto suverénně a nic nenasvědčuje tomu, že by se na tom mělo něco měnit. Vždyť takhle originální, zábavný a dokonale promyšlený scénář se nerodí v hlavách scénáristů zrovna každý den, navíc ještě pod vedením režisérských mágů Roberta Zemeckise a Stevena Spielberga. Prostě paráda, nemůžu než chválit. Vizuální stránka je i po těch letech úžasná, rozpletení celého příběhu jednoduše nemá chybu a herecká dvojice M.J.Fox a Christopher Lloyd se snad pro tuhle legendární třídílnou sérii narodila. A to, jak se tvůrci s nastavenou laťkou vypořádali ve druhém dílu, je opravdu neskutečné. 100% ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Vynikající kultovní série od režiséra Forresta Gumpa. Michael J. Fox v životní roli skvěle hraje a skvěle mu sekunduje Christopher Lloyd, který si zde roli doktora "poděse" zahrál na výbornou. Jedna z nejlepších trilogií v které je každý díl, tím nejlepším co lze na obrazovce vidět. Má srdeční záležitost :-) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale dlouho mi tahle netradiční sci-fi série unikala a až po letech (léto 2007), kdy stále neztratila nic ze svého atraktivního vypravěčského stylu, jsem si užíval trable kolem stroje času, u kterého nikdy nevíte, kam, jak, proč a do jaké doby přesně zamíříte – respektive jaká další dobrodružství si pro vás hračička Robert Zemeckis připraví. Ač talentovaný, právě Zemeckis v úvodu své kariéry nevypadal, že by někomu dokázal vydělat slušný balík. Stálo za ním pár ne zrovna výdělečných kousků, přesto šanci dostal. Zakousl se do ní při Honbě za diamantem, tahle ambiciózní trilogie pak byla naprostou trefou do černého. Mimochodem pokračování (1989) mi překvapivě přišlo ještě o něco více svižnější a vybroušenější!! ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Jako zjevení zapůsobil tenhle film v roce 1985 jak v amerických kinech, tak ve "zbytku" světa. Fenomenální úspěch byl dílem především scénáristů a režiséra Zemeckise. Ale co by byl BTTF bez Martyho - M.J. Foxe a doktůrka Browna - CH.Lloyda ? Jejich postavy přesně zapadly do připraveného schema a vše dohromady dalo nezapomenutelný zážitek netradičního Sci-fi, na které se nezapomíná. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Vztah z dětství k tomuhle filmu evidentně patří a kdo jej nemá, stěží si jej dnes užije tak, jako jiní (film jsem viděl poprvé ve 22 letech)... Přesto ale musím uznale pokývat hlavou nad vkusným a chytrým filmem pro celou rodinu, který má svoje kouzlo, neoddiskutovatelné kvality a sympatické ústřední duo hrdinů. A nejlepší závěrečný cliffhanger ever!! ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Diaľkové ovládanie, ktoré použil Dr. Brown (Christopher Lloyd) na ovládanie DeLoreanu, bolo japonskej výroby značky Futaba Radio, model FP-T8SGH-P z roku 1980, ktoré bolo určené na ovládanie modelov malých lietadiel. Pre potreby filmu bol k nemu pridaný číselný ukazovateľ. (Raccoon.city)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama