Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 180)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $210,609,762Tržby Celosvetovo $388,300,000▐ ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $5,514,726 //počet predaných kusov 576,011║ __ Tržby za predaj edície Back to the Future - The Complete Trilogy na Blu-ray v USA $23,310,117 //počet predaných kusov 606,006Tržby za predaj Back to the Future Trilogy na DVD v USA $727,319 //počet predaných kusov 27,558║ Čaro 80.rokov z tohto filmu pekne dýcha, len škoda že som tento film nevidel prv, určite by ma to viac nadchlo, dnes mi to príde dejovo už dosť okukané, ničím extra zvláštne, aj keď sa to celkom dobre pozerá o tom niet pochýb. /65%/ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo asi tak 10-12 let, tak jsem Návrat do budoucnosti viděl, ale vůbec nevim, jestli se mi to tenkrát líbilo nebo ne. Kromě toho, že tam Michael J. Fox jezdil na skejtu, jsem si nic jinýho nepamatoval. Po letech jsem se schválně zkusil podívat znovu a jen se mi potvrdil muj názor, že Zemeckis je Forrest Gump, pak dlouho, dlouho nic a pak to ostatní. Návrat do budoucnosti je podprůměrná komedie, ve který se najde sem tam nějaká lepší chvilka. Jakmile je u nějakýho filmu napsáno "rodinný", tak je to obvykle sračka a platí to i v tomto případě. Je pro mě nepochopitelný, že podle čsfd je to 62. nejlepší film všech dob. P.S. Na další díly se radši ani nebudu koukat. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Nezapametelný film, který neztrácí na kvalitě, když si ho pustíte znovu a znovu. Napětí od začátku až do konce. Příběh filmu je založený na tom, že trochu excentrický vědec Emmet Brown vynalezne zařízení známé jako Proudový kapacitátor. Ten umožňuje cestu v čase. Aby ji ale mohl uskutečnit, umístí jej do automobilu De Lorean DMC-12. S pomocí Martyho McFlye, středoškolského studenta cestuje časem, a to jak do minulosti – do roku 1955, tak i do budoucnosti (2015) a dokonce i do 19. století, do roku 1885. Celá série se odehrává ve fiktivním městečku Hill Valley, v Kalifornii. ( Hodnocení: 10/10 ) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Brilantná sci - fi komédia, ktorá síce odporuje fyzikálnym zákonom, ale vytvorila si svoje. Niet známejšej ukážky typickej naivity filmov z 80s (skúste ešte napríklad u nás neznámu, v USA kultovú komédiu Weird Science). Film má dobré tempo a je veľká škoda, že nie je o niečo dlhší. Množstvo hlášok a odkazovm na súčastnosť, ktoré nepôsobia trápne (A - "tak mi povedz, kto je v roku 1985 prezidentom?" B - "Ronald Reagan" A - "Hah! Ten herec?"). Zemeckisovi sa navyše podarilo zohnať skvelých hercov, či už môj najobľúbenejší večný teenager Michael J. Fox, šialený Christopher "u všech Skotú" Lloyd, alebo Crispin "Srab" Glover. Jeden z najlepších filmov všetkých čias, o tom niet pochýb. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Co jen k tomuto filmu říct, když už bylo všechno řečeno. Kolikrát jen jste tento film viděli? Já bych to nespočítala, bavím se ale u toho stejně, jako bych ho viděla poprvé. Marty s dr. Brownem tvoří nezapomenutelné postavy filmového plátna. Návrat do budoucnosti je naprostá klasika, kterou musí vidět každý fanda filmů. Sakra, tento komentář jsem neměla ani psát, protože si musím jít ihned pustit první díl. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Na parkovisku, kde sa natáčal únik Martyho (Michael J. Fox) pred teroristami, v skutočnosti nie je možné dosiahnuť rýchlosť 88 míľ za hodinu. (m.a.t.o.)
  • 1,21 Gigawattů, tedy výkon jaderného reaktoru DeLoreanu, je i na poměry jaderných reaktorů spíše vyšší výkon. Například reaktory v Jaderné elektrárně Temelín mají výkon 1,086 GW. Nejvýkonnější jaderný reaktor v USA má pak výkon 1,4 GW a nachází se v elektrárně Grand Gulf, Mississippi. Zajímavé je, že byl uveden do provozu v roce 1985, tedy stejný rok, kdy Návrat do budoucnosti vyšel. (vojtaruzek)
  • Jedným z dôvodov, prečo sa upustilo do nápadu, aby ako stroj času poslúžila chladnička, bola obava Roberta Zemeckisa z toho, že po zhliadnutí filmu by sa tým deti mohli inšpirovať a zatvárali by sa do chladničky. (m.a.t.o.)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama