Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 180)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nesmrtelná dokonalá klasika z dob, kdy Zemeckis absolutně válel a dával filmovým konzumentům jen to nejvytříbenější zboží. Škoda Rolande, žes tak hodně klesl a dnes natáčíš jen pitomé 3D animované pitomosti. Vrať se aspoň ještě jednou a znovu natoč takto zábavný, časově vychytralý, herecky neokoukatelný film a znovu tě začnu milovat. Pro filmovégo geeka splnění jeho dětských snů a tužeb. Nedokážu nic dalšího napsat, prostě hned teď se zvedněte a běžte si tento film a nejlépe i jeho další dva pokračování sehnat. Nebudete litovat. To vám garantuji. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji hollywoodská 80. léta. Podle mě nám tato dekáda dala ty nejkultovnější filmy, které byly dodnes natočeny. A tento (i jeho dvě skvělá pokračování) patří k tomu nejlepšímu z oné doby. Film, jenž baví od začátku do konce, má výborně vystavěnou, chytrou zápletku, která se dokonale prolíná a díky sympatické ústřední herecké dvojici, je i správně vtipný (Michael J. Fox na kytaru válí jako o život, stejně jako na skateboardu a Christopher Lloyd, který hraje potrhlého, ale geniálního vědce Browna, je taktéž výborný). Návrat do budoucnosti, je zkrátka klasika dobrodružné sci-fi a jeden z nejlepších snímků nejen let osmdesátých. Filmová lahůdka pro fanšmejkry. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Osemdesiatky, vrchol spolupráce Spielberg / Zemeckis… Maximálne zábavné, nápadité, inteligentné, kultivovano vtipné, s citlivo podanými hlbšími myšlienkami. Film, ktorý nerobí hanbu pojmom „popcorn“ alebo „(ultra)happyend“. Prečo sa už dnes také nenakrúcajú? Prečo žijeme v tak depresívnej dobe? Keby som nebol filmom doteraz nedotknutý a hodnotil ho v dobe vzniku, dal by som 5*. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Konečně nějáký pořádný film o cestování do minulosti a zpět. Hášky, při kterých se smějete. Film vypracovaný do těch nejmenších detailů až na pár filmových chyb (94). Film, který spojuje snad všechny žánry, který je určen pro každýho a každý bude spokojen. Víc než spokojen. Odnese si s sebou úžasné zážitky,které se mu v hlavě uchovají do smrti. A za to si Zemeckis zaslouží potlesk. BRAVO! A je zajímavý, že Billy Zane pobyl na plátně celých 95 vteřin a stala se zněj hvězda. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Když v tomto díle doktor Brown (Christopher Lloyd) pošle Einsteina do budoucnosti vzdálené jednu minutu, pes tu celou minutu není. Tím pádem, když v druhém díle cestují do roku 2015, tak by také neměli celých 30 let existovat, a tak by nenarazili na své já o 30 let starší. Jde jen o delší časový úsek, ale princip je stejný. (A7X92)
  • Víme, že na cestování v čase potřebujeme 1,21 GW, což při dnešních cenách elektrické energie, pokud bychom ji odebrali z elektrické sítě při ceně 3 Kč/kW, stálo by nás to 3,63 milionů Kč. Ovšem je to cena za jednu hodinu. Pokud potřebujeme tuto energii pouze na 1 vteřinu, tak při výpočtu zjistíme, že cestování v čase stojí cca 1 000 Kč v přepočtu na cenu energií (daleko levnější než-li nejlevnější letenka do sousedního státu). (josefnovak)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama