Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Marty McFly na další cestě za lepšími dnešky menší úpravou včerejšků a zítřků.. Jistě, problematika časového paradoxu dostává trýznivým holobičem na holoprdel, ale když vidíte ty vyvalené oči C.Lloyda, létající DeLorean a legrační masky, jde vědecký náhled na cestování časem stranou a užíváte si v strhujícím tempu servírované technické a módní vychytávky kýčovité budoucnosti, Silvestriho (hlavně v dramatických pasážích) nezaměnitelný rukopis a především ten všudypřítomný feeling hravosti a nevinnosti komedií z přelomu 80. a 90.let, jenž aby v současnosti člověk hledal marněji než Biffa za stolem studentské menzy. A teď mě omluvte, jdu se s Almanachem sportovních výsledků z let 2010 - 2035 v pod paží ucházet o místo hlavního bookmakera sázkové kanceláře Fortuna a mám takový divný šimravý pocit na bankovním kontu, že mě přijmou.. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Pokračování Návratu do budoucnosti, jenž se svou návazností na první díl, působí jako jeden film, je ještě zábavnější a rozmanitější. Skvěle se zde využívá cestování časem, které nabízí časové paradoxy, alternativní reality, duplicitní postavy a další hrátky s dějovými linkami z prvního dílu. Propracovanost všech scén, množství gagů nebo opravdu komediálních situací je tu nespočet a spolu s originální představou budoucnosti jednoduše baví. [90%] | Kino ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

V tomto druhém díle trilogie cestovatelů v čase,ke kterému napsal scénář Bob Gale a perfektně zhmotnil na filmové plátno Robert Zemeckis se zpočátku dostáváme do roku 2015,kde vidíme obraz budoucnosti s originálními nápady jako jsou samovenčící psi se svítícími obojky,miniaturní pizza,která se stane obrgrosse anebo létající skateboard zvaný Hoverboard,který hraje ve filmu nezanedbatelnou roli.Tento film je také z jeden z prvních ve kterém byly použity speciální vizuální efekty studia ILM,které založil George Lucas,taktéž měli napilno maskéři s maskováním zejména Michaela J.Foxe,který se zde objeví dokonce ve třech rolích.Akorát mi nesedla výměna rolí přitelkyně Martyho Jennifer,kde vystřídala Claudiu Wells mě méně sympatická Elisabeth Shue.V celé Americe ,ale i na světě se fanoušci filmu setkali 21.října 2015,aby oslavili toto datum,což je datum příletu Martyho do budoucnosti.Toto setkání jsme mohli vidět v dokumentárním snímku Back in Time.Za mě 100% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

U druhého dílu jsem prodělal názorový kotrmelec. Jako malej kluk jsem měl spíše špatné pocity, jelikož se mi to zdálo až moc temné a v depresivním prostředí, kde Biff je opravdu hnusák století. Teď, jako velké děvče, jsem pochopila, jaká brutálně střelená jízda to je a že se jedná možná o nejspolehlivější továrnu na vymazané hlavy. Scénárista konečně dokázal, že i bez omamných látek lze dosáhnout totálního výplachu a psycho stavů. Ačkoliv, možná jsem si to způsobil sám tím, že jsem si celou trilogii naordinoval hnedka rychle za sebou. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pokračování dokonale oživující a navíc upgradující koncept prvního filmu. Od prvních vteřin neskutečná jízda, která baví hravou interpretací budoucnosti (Čelisti 19 - Tentokrát je to hodně osobní!) a následně stanovuje silného MacGuffina, logicky podněcujícího postavy ke strhující a napínavé naháněné a schovávané před sebou samými - kolikrát jsem si říkal, jak bylo v osmdesátkách vůbec možné napsat něco na pohled tak jednoduchého, co ale zarazí do sedačky a až do konce nepustí. Každé povinné zdržení a zhacení plánů v závěrečné časové linii opakovaně prožívám více než drtivou většinou akčních spektáklů a epických dramat. Jestli zpět v čase, tak jedině do amerických osmdesátých let, pár let neopustit kinosál a do pokoje si pověsit plakát s Martym McFlyem a Emmettem Brownem. 90% ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • Marty McFly (Michael J. Fox) se vrací do budoucnosti 21. října 2015. Právě v tento den proběhla v kinech obnovená premiéra. (samu.dino)
  • V bare Cafe 80's sa objavili ako čašníci videa Simulacra v štýle Max Headroom na televíznom monitore propagujúcom denné zľavy Ronald Reagan, Ayatollah Khomeini a Michael Jackson. Bar bol namaľovaný pastelovými farbami inšpirovanými seriálom Miami Vice (od r. 1984). Slávny hit "Beat It" od Michaela Jacksona bola tiež jednou z piesní používaných ako hudba na pozadí. (Raccoon.city)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama