Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít. Vzápětí Marty zjistí, že Doc byl několik dnů po napsání dopisu zastřelen zezadu jakýmsi Bufordem Tannenem. Pustí se do opravy auta, aby se Marty mohl vydat Brownovi na pomoc, a zanedlouho už startuje na cestu do roku 1885. Tady se hned připlete do cesty indiánům, což má za následek palivovou nádrž prostřelenou šípem. Ujme se ho rodina Seamuse McFlye. Marty se jim představí jako Clint Eastwood a začne v městečku pátrat po Brownovi. Místo toho však narazí na Bufordův gang a málem na to doplatí životem. Naštěstí včas zasáhne Brown. Společně pak začnou plánovat návrat do budoucnosti, přičemž musí vyřešit problém s benzínem. Při přípravách se Brown seznámí s novou učitelkou Clarou Claytonovou a okamžitě se do ní zamiluje. Žena, která je nadšenou čtenářkou románů Julese Vernea, jeho city opětuje, a tak vědec dokonce začne uvažovat o tom, že v minulosti zůstane. Martymu se podaří zmařit Bufordův pokus o Brownovu vraždu. Jenže situace se dál komplikuje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (653)

Falko 

všechny recenze uživatele

Trojka sa sice presunula na divoky Zapad, ale opät z toho vzisla skvela zabava. To by nebol Christopher Lloyd, aby ma nepobavil na jeho sialenych predstavach o cestovani casom. Vzdy sa nasmejem pri scene na zaciatku, ked sa Marty po prvykrat dostane na Divoky zapad niekde medzi svojich pribuznych, ked mu niekto z jeho rodiny povie, aby si siel lahnut do chlieva medzi prasce, ze im je tam tiez dobre. Proste do tretice vsetko dobre. _______ Michael J. Fox - (Marty McFly / Seamus McFly) +++ Christopher Lloyd - (Dr. Emmett Brown) +++ Thomas F. Wilson - (Bufford `Mad Dog` Tannen / Biff Tannen) +++ Lea Thompson - (Maggie McFly / Lorraine McFly) +++ Elisabeth Shue - (Jennifer Parker) +++ Mary Steenburgen - (Clara Clayton) +++ Jeffrey Weissman - (George McFly) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Bob Gale +++ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď, když vím, že strávím budoucnost v minulosti, začínám se pomalu těšit na důchod." Divoký Západ je krásné místo pro cestování v čase, tedy pokud Vás nechce nějaký debilní Biffův prapředek střelit do zad. A to se právě děje, takže 19. století má šanci poznat frisbee, hoverboard či raketové poleno. Mě tedy bavil bláznivě zamilovaný doktor, záměna přepadení za vědecký experiment a samozřejmě obludně optimistický konec. Ten k tomu patřil jako tenisky Clinta Eastwooda do westernu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem znižovať hodnotenie iba z toho dôvodu, že western nepatrí moje najobľúbenejšie žánre. BTTF 3 je rovnako svižný, nápaditý a zbesilo plynúci, ako jeho predchodcovia a ponúka množstvo narážok pre znalcov westernu. Chcem znova upozorniť na fakt, že sa dvojici Zemeckis a Spielberg podarilo nakrútiť trikové akčné filmy, ktoré sa zaobídu bez zbytočného násilia a bez zbytočných úmrtí. Dnes by to už asi tak nešlo. Ak trikový veľkofilm, tak opulentná výprava a brutálne násilie. Možno starnem, ale dnes cítim podobnú tvorivú radosť z mainstreamu iba v dielach Pixaru, čiže na poli animácie. Toto je asi jediný western, kde nikto neumrie! A patrí hneď k tým najlepším. Jedinou vadou na kráse je záverečný sci-fi záber, to už večné deti, náš režisér a producent, trochu prehnali. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Westernová Trojka představuje více než důstojnou rozlučku. Točila se společně s dvojkou a Zemeckis musel přebíhat mezi natáčeními. Na filmu jsem nepostřehl, že by si vybral nějakou slabší chvilku. Trojka na cestování časem je opět podobně skromná jako Jednička. McFly si na divokém západě nemůže zvolit lepší jméno než Clint Eastwood. Zápletka se tentokráte více zaměřuje na Doktora, který se zamiluje a nebýt nebezpečí, které mu hrozí, klidně by zůstal v minulosti navěky. Během jednoho týdne jsem sérii sjel a musím konstatovat, že společně s Indiana Jonesem, jde o nejlepší dobrodružnou trilogii a doufám že se v budoucnu najde někdo schopný kdo se pokusí tuto značku zase oživit. Tyto hrátky s časem dokáží rozehrát skvělou zábavu. 90% ()

predators 

všechny recenze uživatele

"Nejhorší" návrat do budoucnosti. Správně dávám v uvozovkách, protože laťka předchozích dílů je na pomyslném vrcholu tohoto typu filmů vůbec. Jistou slabinou "Westernu" je přímočarost a nedostatek zvratů, které k této sérii neodmyslitelně patří. I přesto však Trojka dokázala udržet moji pozornost na šťopkách a důstojně zakončila tuto kultovní sérii. Zajímavosti: Příští zastávka: Doba ledová :-) 85% ()

Galerie (160)

Zajímavosti (69)

  • Lokomotíva, ktorá na konci filmu zniční DeLorean, patrila spoločnosti Ventura County Railway. (m.a.t.o.)
  • Během natáčení druhého a třetího pokračování ztratil Michael J. Fox (Marty) otce a narodil se mu syn. (Kulmon)

Reklama

Reklama