Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší díl trilogie. Komplikovanější a neuzavřený, ale výborně natočený. Robert Zemeckis předvádí skvělou režijní zručnost, když poměrně trhlý děj, který muže pro někoho být chaotický, pevně drží ve svých rukou. Opět skvělý M.J.Fox pro něho to byla asi životní role (nepočítáme-li seriál Všichni starostovi muži). Všechny skryté malé vtípky (Jaws 7 natočí syn Spielberga pamatujte si to a v roce 2015 uvidíme...) jsou stejně jako herecké výkony velké důvody pro opětovné pouštění filmu, který vás pokaždé něčím potěší. Opravdu tento film mám moc rád a s chutí ho sleduji stále dokola. Historie se přece opakuje. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Absolutní ztřeštěnost, hyperaktivita, tuny nápadů kašlajících na otázky logiky, geniálně pošukoidní Christopher Lloyd, věčně vyjevený Michael J. Fox a především nekonečná zábava. Podruhé. Narozdíl od zbylých dílů mi tu chybí jistá střídmost - ačkoliv šílená a logikou pohrdající je celá trilogie, dvojka se občas pere s mezemi, za nimiž už zábava upadá do mírně přetažené křeče. Na druhou stranu, z celé série je opravdu spolehlivě nejextrémnější. Tentokrát jen za 4. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Zasadit druhý díl do prvního dílu byl nápad vskutku geniální (ale to já vlastně říkám u této série snad u všeho), a nejen proto, že snad nikdy předtím ani potom nedošlo u filmu k tak dokonalému propojení prvního a druhého dílu. Vynikajcí pokračování, které má opět výtečný scénář, zběsilé tempo, kulometnou kadenci zvratů, spoustu humoru, vynikající dvojku Fox-Lloyd, která jako Marty a br. Brown potkává sama sebe a stává se nejen svědkem, ale také aktivním účastníkem osudů svých minulých "já". Ve scénách z roku 1955 je navíc spousta momentů, které svým způsobem obohacují tytéž scény z prvního dílu, a navíc je tu závěr s geniální (už zase) pointou. Pro někoho možná film ztrácí body svou naivní vizí roku 2015, která se s realitou zcela míjí, já však tu očividně přestřelenou vizi považuji nejen za výborný vtip, ale vlastně i za součást příběhu a téma úvahy čím vlastně Marty s Brownem způsobili, že se naše realita roku 2015 změnila a neodpovídá té filmové. Zkrátka druhý Návrat do budoucnosti zůstává stále skvělou zábavou a klasikou žánru, pro mě klasikou patřící do zlatého fondu. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

U druhého dílu jsem prodělal názorový kotrmelec. Jako malej kluk jsem měl spíše špatné pocity, jelikož se mi to zdálo až moc temné a v depresivním prostředí, kde Biff je opravdu hnusák století. Teď, jako velké děvče, jsem pochopila, jaká brutálně střelená jízda to je a že se jedná možná o nejspolehlivější továrnu na vymazané hlavy. Scénárista konečně dokázal, že i bez omamných látek lze dosáhnout totálního výplachu a psycho stavů. Ačkoliv, možná jsem si to způsobil sám tím, že jsem si celou trilogii naordinoval hnedka rychle za sebou. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě totéž, jako první díl, s klady i zápory. Zemeckis je neuvěřitelně hravý a v detailech diváka tlačí do sedačky. Stále ale chybí něco, co by mě chytlo za pačesy, strhlo a pustilo až s polovinou vlasů na konci filmu. Výrazně zlobí CGI, kterým věk skutečně nepomohl... Závěrečný cliffhanger je ale opět nářezový.... ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • Ponuka nápojov v Café 80s zahŕňala tieto druhy Pepsi: originál, diétna, max a perfect. Pepsi Max bola napokon skutočne uvedená na trh v roku 1993 v Európe a v roku 2007 v USA. (m.a.t.o.)
  • Vo filmovom roku 2015 sa uvádza, že baseballový tím Chicago Cubs zvíťazil vo World Series. Víťazstvo chicagského tímu tvorcovia snímky takmer skutočne trafili. Chicago Cubs totiž vo World Series v skutočnosti zvíťazili o rok neskôr - v roku 2016. Išlo o ich prvé víťazstvo vo World Series od roku 1908. (GTS_PUNK)
  • Z náhrobného kameňa sa môžeme dozvedieť, že George McFly sa narodil 1. apríla 1938 a zomrel 15. marca 1973. (m.a.t.o.)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama