Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 180)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $210,609,762Tržby Celosvetovo $388,300,000▐ ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $5,514,726 //počet predaných kusov 576,011║ __ Tržby za predaj edície Back to the Future - The Complete Trilogy na Blu-ray v USA $23,310,117 //počet predaných kusov 606,006Tržby za predaj Back to the Future Trilogy na DVD v USA $727,319 //počet predaných kusov 27,558║ Čaro 80.rokov z tohto filmu pekne dýcha, len škoda že som tento film nevidel prv, určite by ma to viac nadchlo, dnes mi to príde dejovo už dosť okukané, ničím extra zvláštne, aj keď sa to celkom dobre pozerá o tom niet pochýb. /65%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Počátek té nejdokonalejší trilogie, kterou jsem od mala prostě neskutečně žral, jinak se to říct ani nedá, a po dlouhé době jsem se na ní podíval znova a opět prostě nemůžu jinak než za pět hvězdiček. A to se mi neztratí, věřím tomu, nikdy. První díl sice není nejlepší, ale je to počátek velkého příběhu, a to je hodně podstatné. --- Co je? Co je? Je to žhavý? - Přímo studený. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"U všech Skotů..!" Asi to bude znít trochu pošahaně, ale do dnešního dne jsem všechny tři Návraty do budoucnosti viděl nejmíň třicetkrát, většinou bezprostředně za sebou jako jeden šestihodinový film. Jinými slovy jsem té trilogii věnoval (zatím!) 180 hodin neboli více než týden svého života. Jistě uznáte, že za těchto okolností je to něco víc než jen film. Pro mě je to obřad a přerušit ho už po jedničce nebo dvojce by byla svatokrádež! :o) Má to velkou výhodu - bez týdenních prodlev, ordinovaných tv programem, máte každý záběr v živé paměti a o to víc oceníte všechny ty důmyslné nové varianty v dalších dvou dílech, práci s hudbou atd. Nejprovázanější filmová trilogie všech dob! 100% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Co jen k tomuto filmu říct, když už bylo všechno řečeno. Kolikrát jen jste tento film viděli? Já bych to nespočítala, bavím se ale u toho stejně, jako bych ho viděla poprvé. Marty s dr. Brownem tvoří nezapomenutelné postavy filmového plátna. Návrat do budoucnosti je naprostá klasika, kterou musí vidět každý fanda filmů. Sakra, tento komentář jsem neměla ani psát, protože si musím jít ihned pustit první díl. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

* Neexistuje moc filmů, na které se dovedu dívat stále dokola a pekelně se přitom bavím, ale Návrat do budoucnosti mezi ně patří, a to zcela zaslouženě. Robert Zemeckis natočil snímek, který skvěle kombinuje dobrodružství, romantiku a zábavu, jak sám říká, tomuhle prostě nic nechybí. Přestože filmů o cestování v čase jsme měli možnost vidět již mnoho, patří právě tento do zlatého fondu. Autoři do něj umístili plno metafor, úsměvných scének a zejména pak skvělé postavy. To co je však na něm to nejpůsobivější je zápletka, obyčejný příběh chlapce, který nevědomky zasáhne do časového kontinua a musí vše napravit – což koneckonců přináší zajímavý bonbónek na konci. Nezapomínejme však ani na nesmrtelného roztržitého vynálezce Dr. Emmetta Browna, kterého si skvěle vystřihl Christopher Lloyd. Nemám jediný problém označit tento snímek (a celou trilogii vůbec) za jeden z největších přínosů světové kinematografii. 100% !! - Jediné co bych vytkl, je vystřižení skvělé scénky s uplácením policisty, která takhle vyšumí trochu do ztracena. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Časopisy "Amazing Stories", "Fantastic Stories Magazine" a "Thrilling Wonder Stories", které George (Crispin Glover) čte, skutečně existují. (GreatestFan)
  • Eric Stoltz bol počas natáčania so svojou rolou tak zžitý, že od každého v štábe požadoval, aby ho oslovoval menom Marty. Keď ho niekto oslovil jeho vlastným krstným menom, ani naňho nereagoval. (m.a.t.o.)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama