Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Western

Recenze (7)

plakát

Sniper 2 (2002) (TV film) 

Po velmi dobrém prvním filmu přišel druhý díl, který ubral snad na všem. To, že superman Beckett nepozná Mauser od Mosina to jen začíná (i když to mu nemám tak za zlé, neboť díky diletantství při přípravě se mu zbraně v rukou vesele střídají). Je zde zmrdistánský odstřelovač v blízkovýchodní teplákovce s custom Mosinem (což je zřejmě tamní superzbraň, ačkoliv odboj čítající 4 lidi sehnal R 700 PSS). Zápletka je hloupá, akce nic moc, ale charisma TB, když začne mhourat do puškohledu prostě nedá filmu spadnout do odpadu. Jasně nejhorší díl série.

plakát

Odstřelovač (1993) 

Solidní základ franšízy z prostředí odstřelovačů. Je to béčko, spíše syrové a s klišovitou zápletkou (namachrovaný zobák k ničemu, mentor geroj, hafo padouchů) si poměrně slušně poradí. Snaha ukázat práci odstřelovačů trochu jinak nelze než ocenit. I puškou s optikou lze minout a i mistr Tříska může být v průseru. Velmi dobré.

plakát

Anna (2019) 

No, takže Brutální Nikita co tahá za frňák CIA i KGB? No pěkně děkuju. Ještě s tváří S. Luss, ze které femme fatale nevytvoří ani skutečná armáda. Ale jo, hezká akce. Ale těch chyb! Proč agent Smith ze CIA nemá nataženou pistoli? Zrovna tak by na Ivana Hrozného v parku mohl mířit prstem. To samé, když ji tasí v noci v plážovém domku. Počítače, semafory, auta,....špatně. A kde se, proboha v sovětském svazu berou všechny ty Beretty? Vždyť je má i v sídle KGB. Ehm, ne. Tohle je děs a jen tradičně skvělá H. Mirren to vytáhla z odpadu na jednu hvězdu. Fuj.

plakát

Operace: Zlomený šíp (1996) 

Tak tohle můžu! Travolta je ve svém živlu a bere si na pomoc celou řadu devadesátkových záporáků (i klaďasů). Slater je lehce nevýrazný a tak se spíše veze na Travoltově vlně, ale nutno uznat, že tady by to měl těžké každý. J.W. opět rozehrává téma přátelství, chamtivosti, zrady a žhavého olova. Téma, které umí rozehrát jako málokdo a ono to zase funguje! Akce, výbuchy, honičky s Humvee, vlak, letadlo, voda, ... živl střídá živl a člověk se veze a těší na další Deakovu scénu. Kdo jen tak rozmlátí klávesnici atomovky? Deak. Deak je frajer, buď jako Deak.

plakát

Mission: Impossible II (2000) 

Tenhle díl je prostě srdcovka. Pocta hongkongským akčním filmům natočená J.W. je super jízda. Akční filmy se dnes točí jinak, ale i tak se na to stále super dívá. Akce je hodně a je brilantně vypiplaná. Woo se nebojí nechat svoje hrdiny trpět a Cruise si s tím dobře poradil. Hunt se zde střetne s bývalým kolegou, který je mu hodně podobný, i když uvnitř jeho protipól. To je opět Klasika mistra Woo, obě strany mají síly zhruba vyrovnány a vítězství bude bolet. Parádní záběry, perfektní akce a holubice k tomu. To se sakra počítá a zatraceně to šmakuje.

plakát

To (2017) odpad!

TO teda zase bylo... Na rovinu prozradím, že nejsem Kingův fanda. Kombinace povinného mystična, mnoha postav a rozvláčného vyprávění není moje gusto. Nicméně vybaven znalostmi z televizní verze jsem se nechal překecat a viděl TO v kině, přičemž jsem měl info o hutném, temném hororu. Jak už to s hype bývá, nic z toho jsem nedostal. Film obsahuje cca dvě hororové scény (lodička, fotr lotr), což není moc. V ostatních je buď totálně rozbitá atmosféra tím, že je dopředu nastíněno jak bude vše probíhat, nebo se tvůrce snaží dělal bububu pomocí nepřesvědčivého CGI. Klaun je tam relativně málo a z tempa jakým příběh plyne mám pocit, že ho tam dodali až ve střižně a ono to tak, konec konců nejspíš bude. Dokud děti jezdí na kole, řeší lásky a strasti, tak to funguje. Je to vtipné, milé, prostě jedno takové dětské léto. Pak se objeví finský postrach stylizovaný do podoby rozvedené čtyřicítky (hodně líčidel, hodně úsměvů, hodně vtíravý) a nešlape to. Stůj při mně s klaunem. A to moc nešmakuje.

plakát

Jumanji: Další level (2019) 

Je to možná zvláštní, ale celkem to šlape. Sice jsme to všechno už viděli, ale dá se. Jack Black, Karen Gillan a The Rock opět super (v tomhle pořadí), solidní film na neděli.