Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (3)

plakát

Progression (2009) 

Spolu s King Line pro mě zatím to nejlepší, co kdy bylo ve světě skalního (a závodního) lezení natočeno. Strhující podívaná, mistrovské záběry, napětí, které by se v mnoha momentech dalo krájet (spadne/nespadne). Pro všechny lezce ohromná inspirace a řekl bych téměř "povinná četba". Tím spíš, že se v tomto snímku objevuje Adam Ondra, lezci znají, pro nelezce 18-letý čech, kterého lze v současnosti považovat za nejlepšího lezce planety.

plakát

Crash (2004) 

Co říci o tomhle filmu? Naprosto dokonalá ukázka nesmyslnosti jakéhokoli rasistického nahlížení společnosti…Lidi nejsou černí a bílí a žlutí a rudí, ale dobří a zlí. A ani tohle pojetí není koneckonců tak černobílé jak by se mohlo zdát. Akce vyvolává reakci, příčina důsledek…Tenhle film ve mně ležel ještě hodně dlouho. Geniální scénář, režie, hudba…U mnoha scén jsem zůstal s otevřenou pusou zaražený nehybně v křesle. Tenhle film snad nemá jediné hluché místo, herecké výkony jsou taky vynikající. U mě jasných 5*.

plakát

Válečníci (1999) (TV film) 

Válečníci jsou jedním z mála filmů, který mě dovede pokaždé tvrdě zasáhnout. Když jsem ho viděl poprvé, zapůsobil na mě naprosto depresivně. O to víc, že jsem si uvědomoval, že konflikt v Bosně není někde na druhém konci světa, tak jak jsme na to většinou zvyklí. Opravdové válečné hrůzy se ještě nedávno děly vyloženě „za našimi humny“. Krve by se ve mně nedořezal při scénách, kdy vojáci OSN ví, že daná vesnice bude zničena a místní obyvatelé povražděni, ale oni nesmí nikoho evakuovat, protože jsou v této válce jen jako nestranní pozorovatelé a dohlížitelé pořádku a mohou odvážet a převážet jen zraněné…Tento snímek je opravdu jedinečný a troufám si říci jeden z nejvěrnějších obrazů reality válek, kdy si divák uvědomí, co všechno válka obnáší, a taky že pro vojáky válka nekončí vyhlášením míru nebo odchodem z mise, ale mnozí z nich musí válčit ještě doma sami se sebou…Poměrně sympatická je na tomto filmu skutečnost, že některé scény se natáčely v česku (i když nevím kde přesně a docela by mě to zajímalo). Lze to poznat např. podle turistických značek na sloupech el. vedení ve vesnici;-) Pokud chcete vidět opravdovou syrovost války, která skončila teprve před nedávnem, pak tenhle snímek vřele doporučuji. Je to skvost válečného filmu.