Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Pán času

Pán času (2005)

1. série ...Opravdu super seriál. Vtipný, svižný a originální. Christopher Eccleston je fantastický Doctor a já pochybuji, že jeho následovníci dosáhnou jeho kvalit. Byl prostě famózní. Sympatický, švitořivý, živelný, ten neměl žádnou chybu... 2. série ...Jak jsem předpokládal, tak Tennant, jakkoli sympatický, postrádá Ecclestonovu živelnost a podmanivé charisma. Vypadá méně chlapsky a je méně vášnivý. Ale dá se na něj (pouze) zvyknout. Až na pár skvělých dílů byla druhá série celkově horší, než ta první, ale ne špatná. Jdu do trojky... 3. série ... nabušená a rozverná. Stále tvrdím, že Tennant nemá to co Eccleston, ale nakonec jsem si doopravdy zvykl. A nová společnice je krásná... 4: série ... zatím nejsilnější z nového Doctora Who, ale bohužel i včetně scénáristických a příběhových kiksů. V tom je bohužel také silnější než předchozí série...5. série... Ou! Novej Doctor mi dvakrát nesedí, ale to ani Tennant a zvykl jsem si. Tak snad to půjde. Na druhou stranu je to něco nového, jiného. Jen ti Dálekové už mě fakt nudí...6. série ... No tak musim říct, že tohle jsem jim dobře zbaštil. Postava Roryho se mi zalíbila, River je vášnivá, Doctor solidní. Jednotlivé díly velice zábavné. Jo, těšim se na sedmičku. Update 11.1. 2017 ... Tennant (desátý doctor) je pro mě po druhém shlédnutí seriálu naprosto nejlepší. Proč se mi předtím nelíbil? Nechápu svá mladší já... Update 5.5. 2017 ... Desátá série se mi zatím líbí. Capaldi je vynikající, Klára, která excelovala v sedmé, osmé a deváté sérii, to je zatím nejlepší a nejkrásnější Doctorova společnice. Ale nová holčina má také jisté charisma. Celkově...tenhle seriál je prostě TOP!!!

Firefly

Firefly (2002)

Velice originální pojetí futuristického vesmíru. Vtipné, svěží, akční, se super efekty a skvělým obsazením. Chytře napsané a dobře natočené epizody. Pohlcující. Musím kroutit nechápavě hlavou ..."Jak mohli tenhle úžasný seriál zrušit???" ...Mimochodem všimli jste si? Ve vesmíru je opravdu ticho.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Velice originální, vtipné a dobré. Alespoň první tři řady...potom už to upadá do silného stereotypu. Nicméně smíchem za první tři řady jsem naplnil kbelík na pár let dopředu. Takže ano...žeru to... Nakonec jsem si seriál tak oblíbil, že bych na něj mohl koukat pořád. Na nové díly se těším. Nejinteligentnější sitcom za posledních 20 let minimálně. For arachneuss ... sorry kamaráde, ale Barney Stinson za prvé nesahá Sheldonovi ani po kotníky, za druhé je to hrozně otravná a sebeopakující se postava a za třetí bych ani nesrovnával tak rozdílné charaktery. Ale ne, vážně. Barney byl vtipný první dvě sére, pak šel do kytek.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Červený trpaslík neni jen seriál, není to jen sitcom. Je to pojem. Pojem zábavy, smíchu, vtipu, životních pravd vypravovaných tak, že je snad ani nemůžete brát vážně. Prostě i když má své chyby, je bezchybný :-D

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Nemohlo se stát nic lepšího, než že na kultovní film naváže kultovní seriál. A že se ten seriál sakra povedl.

Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida (2004)

Kdysi jsem byl toho názoru, že bez O´Neila to nebude ono. Ale ono je to jiné ono. Paráda. Jen to ukončení bylo smutné.

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Seriál, který začal nepříliš výrazným filmem, oproti kterému dostal fantastické vybarvení postav. 8.5. 2014 píši tento komentář. Upoután tři týdny doma v posteli zákeřnou nemocí, strávil jsem je s celým seriálem M*A*S*H, počínaje původním filmem. Někdy jsem se smál na celé kolo, jindy mě mrazilo, občas mi i tekly slzy po tváři. Něco tak výjimečného už nikdo nenatočí. Inteligentní dialogy a časté pokusy s příběhem (celý díl natočen z pohledu první osoby, další odpočítaval minuty, v jiném se táborem prochází duch mrtvého vojáka, atd...). Je toho mnoho, co bych mohl říct, ale nakonec zbývá jen jediné ...jeden z nejlepších seriálů vůbec, nejlepší (anti)válečný počin v historii, ano počítám i všechny moderní filmy. M*A*S*H je nedostižitelný. Zbožnuji celou posádku M*A*S*H 4077 th.

Sherlock

Sherlock (2010)

Tak brilantní, že vás ani nevyruší posazení příběhu do našeho století. Druhá série ještě o stupeň lepší než ta první. Nejlepší převedení charakterů postav (hlavně Sherlocka Holmese a Dr.Johna Watsona) z knihy do filmu. Na to nemá ani skvělý Sherlock Holmes Guye Ritchieho. Třetí série velice překvapila. Pokud bychom porovnávali, je trošku vtipnější (druhý díl mi dokázal vyvolat výbuchy smíchu), ale i dospělejší (poslední díl mě doslova uzemnil a považuji ho za nejlepší díl celého seriálu). Ve finále je třetí série stejně propracovaná, jako předchozí dvě a já se již chvěji na čtvrtou.

Krok za krokem

Krok za krokem (1991)

Skvělý seriál. Patrick Duffy je skvělý komik. Tahle role mu byla opravdu šitá na tělo. Vyjímkou je i dubbing, který byl vynikající a na kterém hodně záleží. Ale mrzí mě, že zmizel Cody a v poslední řadě se vypařil Brandon a to bez vysvětlení.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Rota E 506. pluku 101. vzdušné výsadkové divize- Pokud se dělá něco podle knihy tak obsáhlé na příběhy a dojmy jako je právě Bratrstvo neohrožených, tak potom je seriál nejlepší volbou. Samozřejmě řeknu, že kniha je lepší, ale tato filmová adaptace se jí snaží být natolik věrnou a snaží se být natolik realistická, že nemůžu mít námitky. Bratři v krvi, síla přátelství, důvěra ... Roto E ...klaním se vám! "Dědo, byl jsi za války hrdina?" "Ne, ale sloužil jsem v rotě plné hrdinů."