Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Poslední recenze (4)

plakát

Soumrak dne (1993) 

Zde bych si dovolil nesouhlasit s kolegy recenzanty, že tento film je třeba i zdánlivě o ničem! Prostřědí a doba aristokratické Anglie byla ve filmu stvárněna nádherně. Člověk vlastně sledoval dobu nedávno minulou. Svět bohatých, ale přesto svět gentlemansky noblesních lidí. Svět jejich loajálního služebnictva, jejich pracovní nasazení, způsob jakým žili, jak bydleli apod. Celý film jsem s úžasem sledoval toto životní lopocení generací minulých, jejich strasti a radosti a porovnával jsem je se životem generace současné. Možná se mohlo zdát, že film byl o "ničem", protože (zvláště v případě toho služebnictva) to byl film o normálních lidech, kteří žijí normální životy. A právě v této rovině si film zaslouží tu pátou hvězdu (Ty ostatní byly za dokonalé řemeslné zpracování a fantastické herecké výkony). To nejcenější na tom filmu byla právě ta sonda do duší obyčejných lidí. Film ukazuje tragiku lidí, které osud staví do situací ve kterých činí kompromisy. Velmi silnými momenty bylo jednání o propuštění židovského služebnictva, kdy majordómus se proti rozdhodnutí svého pána, ve své servilnosti, nepostavil a i hospodyně udělala kompromis proti svému přesvědčení. Dále pak situace, kdy dříve oddaný sluha svého pána, svého bývalého pána na veřejnosti zapírá. Byl to také film o neschopnosti vyjádřit cit a o životě v osamění. Výborný film!

plakát

Ivetka a hora (2008) 

Nejdůležitější hvězdička z mého hodnocení je za výběr tématu a zároveň za jeho zpracování... Tento dokument není prvoplánově o zjevení; je spíše studií o určitém vzorku věřících. Konkrétně o katolících a ještě konkrétněji o mariánských ctitelích... A potom samozřejmě také o jedné hrozně sympatické dívce, která by dnes zřejmě nebyla onou klasickou katoličkou jako ti ostatní, nebýt toho co viděla... Inu Boží cesty jsou nevyzpytatelné!

plakát

Štěstí na dosah (2006) 

Jeden z Dobrých filmů... Tím přívlastkem dobrý, ale nemyslím to že by tento film nebyl vinikající, nebo snad že bych si myslel že je průměrný. Tento film je dobrý, protože nám pomáhá být lepšími lidmi. A to je přeci jedna z nejdůležitějších vlastností umění! Tento film nás totiž upozorňuje na chudobu a utrpení našich bližních a po tomto filmu jistě již budeme k nim vnímavější. Například nebudeme tak sandno odmítat všechny ty, kteří nás obtěžují skrz telefon nějakým výzkumem trhu, protože se budeme zamýšlet na tím, že to je vlastně zaměstnání toho člověka a ten člověk je možná na té práci existenčně závislý... Nebo když nám v metru budou nutit nějaké reklamní letáky, neodmítneme, protože chceme pomoci tomu jež ty letáky roznáší.

Poslední hodnocení (218)

Soumrak dne (1993)

29.03.2012

Dekalog - Dekalog I (1989) (epizoda) (E01)

27.03.2009

Ježíš je normální! (2008)

20.03.2009

Světci a svědci (2007) (pořad)

20.03.2009

EXIT 316 aneb Zprávy ze země (2006) (pořad)

20.03.2009

Křesťanský magazín (2002) (pořad)

20.03.2009

Ve stopách Jana Nepomuka Neumanna (2008) (TV film)

20.03.2009

Pulec, králík a Duch svatý (2007)

20.03.2009

Lidé řádoví (2007) (TV film)

20.03.2009

Reklama