Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (15)

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody (2018)

Herec Rami Malek měl jen základní povědomí o skupině Queen, takže aby mohl ztvárnit Freddieho Mercuryho, musel velice intenzivně pracovat s pohybovým koučem a taktéž se naučit mluvit se zubní protézou.

Pompeje

Pompeje (2014)

Pro film bylo postaveno velké množství rekvizit a při natáčení katastrofy bylo mnoho materiálu ničeno a páleno. Na place se proto objevily velké cedule "Nepálit", aby nebylo zničeno i něco, co mělo být dále použito.

Pompeje

Pompeje (2014)

Tvůrci se snažili být co nejvíce autentičtí, což díky bohatým archeologickým poznatkům umožněno. Štáb strávil nějaký čas v Itálii na průzkumu, odkud pořídil nepřeberné množství fotek a videií. I samotná katastrofa byla znázorněna s co nejvyšší autenticitou. Erupce Vesuviusu skutečně nebyla provázena charakteristickou lávou, ale došlo k uvolnění extrémně horkého plynu a vulkanického popele vysoko do vzduchu a pulvarizované kameny zasypaly vše v okolí.

Pompeje

Pompeje (2014)

Spoluproducent Jeremy Bolt uvedl, že on i Anderson jsou fanoušky britského kostýmového dramatu Panství Downton (od r. 2010), a proto oslovili Oscarem oceněného scenáristu Julliana Fellowese, aby doladil scénář k filmu, čímž dosáhli lepšího jazyku a dramatičnosti. Věřili totiž, že dobrý katastrofický film nedělají jen speciální efekty.

Pompeje

Pompeje (2014)

Anderson chtěl tento příběh zfilmovat po mnoho let, ale technický vývoj mu to umožnil až v roce 2014. Chtěl si být také jistý, že obsazení hlavních hrdinů bude tak kvalitní, že divák bude moci fandit postavám a zároveň si "užívat" probíhající katastrofu.

Misfits: Zmetci - Epizoda 3

Misfits: Zmetci - Epizoda 3 (2009) (epizoda)

Nathan (Robert Sheehan) paroduje zpěváka Bona z U2. Jedním z prvních celovečerních filmů, v němž Robert Sheehan ztvárnil významnější roli, je snímek snímek Killing Bono (2011), hudební film o začátcích U2 a jejich konkurenční kapele.

Orphan Black

Orphan Black (2013) (seriál)

Jordan Gavaris, který hraje Felixe, údajně neměl roli dostat, odmítl se však smířit s tímto verdiktem a po inspiraci videoklipem Micka Jaggera "Dancing in the Street" si připravil vlastní upravené vystoupení v tomto duchu a tím tvůrce přesvědčil.

Orphan Black

Orphan Black (2013) (seriál)

Původní námět měl režisér Fawcett již v roce 2002, nicméně s kolegou Mansonem nedokázali domyslet pointu, a tak se věnovali každý jiným projektům, až se o několik let později propracovali ke konečnému příběhu, čímž přešli z původně zamýšleného scénáře k filmu k zápletce pro seriál.

Orphan Black

Orphan Black (2013) (seriál)

Pro hlavní roli Sarah byla původně zvažována Ellen Page, ale režisér trval na poctivém castingu, kde Tatiana ohromila a roli získala.

Bill W.

Bill W. (2012)

V dokumentu jsou použity archivní záběry Billa Wilsona, které nikdy před tím nebyly zveřejněny.

Pán elfů

Pán elfů (2012)

Film byl původně pojmenován Age of the Hobbits. Společnosti Warner Bros.; New Line Cinema a MGM však žalovali The Asylum s tím, že jde o tzv. mockbuster k jejich aktuálnímu filmu Hobit: Neočekávaná cesta (2012). Film byl proto přejmenován na stávající Clash of the Empires. Kvůli žalobě o název filmu byl odsunut původní termín vydání.

Reklama