Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Romantický
  • Akční
  • Krimi

Recenze (24)

plakát

Venus Boyz (2002) 

Skvělý portrét osob, které se svými identitami nachází někde "mezi" dvěma majoritními kategoriemi a svým vystoupením dekonstruují, a nabourávají naše očekávání. Film je výjimečný v tom, že jako jeden z mála podobných dokumentů plně zachycuje svět drag kings/queens a jejich výpovědi. Největším těžištěm pro mě byla ukázka toho, jak i v těch nejmenších gestech a způsobech je maskulinita/femininita utvářena a reprodukována (seminář, kde se drag kings učí, jak pracovat s prostorem po chlapsku). Ráda bych viděla podobná představení s politickým potenciálem i u nás.

plakát

Teď a tady (2012) 

Chvílema jsem u toho hrála Farmáře a občas přetáčela...a stejně jsem na konci brečela, protože je to o smrti, která vyděsí aspoň jednou za život každýho. Zpočátku hezký soundtrack.

plakát

Girls (2012) (seriál) 

Nedokážu si vybavit scénu, která mi připadala naprosto trapná nebo nechutná. Líbí se mi, že se Hannah pořád svlíká, ačkoliv má nejspíš nadváhu, líbí se mi, že sex je tu tak nějak vyobrazen se vším všudy, líbí se mi, že se tu všemožnými způsoby dost explicitně vylučuje ...a kurvy jsou tu všichni. Je to jako když si dáte poprvé syrové maso a zjistíte, že vám chutná.

plakát

Moulin Rouge (2001) 

Nebudu ani hádat kolik času jsem v citlivém věku strávila srdceryvným přicmrndáváním Ewanovi a Nicole při pouštění soundtracku. Nevím čím to je, ale Baz Luhrmann mi prostě v patnácti kápl do noty.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Obávám se toho, že většina lidí, kteří řeknou "to je blbost", nepochopí Bergův humor. A pak Amíci, kteří se po tom filmu chytí za srdce a se slzou v oku si utřou slinu. Měli dát více prostoru Alexandrovi. Pro mě by ten film pozvedl ještě víc!

plakát

Nekonečný příběh (1984) 

Ani už nevím kolikrát jsem jako malá Nekonečný příběh viděla a kolikrát jsem hystericky plakala při té památné scéně z bažiny, kde se Atrey snaží zachránit svého koně Artaxe.

plakát

Nová holka (2011) (seriál) 

Zooey Deschanel jsem dříve měla ráda (500 dni se Summer) pro její roztomilost a takovou tu správnou dávku "divnosti". Tady ale dost často schází vtip a navíc se zdá, že Zooey hrozně ráda poslouchá svůj hlas a New Girl používá jako ego booster.

plakát

Whose Line Is It Anyway? (1998) (pořad) 

Jednoho dne jsem se na Whose Line.. začala dívat na youtube a myslím, že to skončilo někdy k ránu. Navíc...asi to bude znít tragicky, ale myslím si, že jsem si k nim vytvořila pevný, plnohodnotný vztah a strašně bych jim přála obnovení na televizi.