Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (8)

plakát

Bažináč (2019) (seriál) 

Po jednohubkovém shlédnutí Last of us jsem hledala jiný seriál s temným nádechem apokalypsy, tohle není vyloženě to co jsem hledala ale od prvního dílu jsem k tomu připoutaná a těším se na každý další díl. Působí jako příjemná fantasy vyvražďovačka, postavy sympatické, prostředí Lousianských bažin naprosto skvělé.

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

Zombie seriály a obecně tématiku apokalypsa moc nemusím, a upřímně v mých očích nikdy nic nepřekoná Walking dead který miluju ale nedokoukala jsem, protože s každou další sérií byl méně a méně zajímavý. Proto tady hodně oceňuji že je jen jedna série a že to končí když je divák nejvíc navnaděn, asi mě to svým způsobem i mrzí, že není pokračování, ale lepší než kdyby to mělo dalších x sérií které by nebyly ani zdaleka tak skvělé jako jednička.

plakát

Jason X (2001) 

Absolutně miluji celou sérii s Jasonem, samozřejmě od prvního do posledního dílu jde o těžce béčkovou sérii ale to filmu vůbec neubírá na atraktivitě. Na to, jak nízký měli rozpočet a že film je z roku 2001 a je to desátý díl, tak za mě paráda a řadím ho k těm nejlepším, hned po předchozím dílu z NY. Jason ve vesmíru to je taková kravina až je to dokonalý. Nasmála jsem se u toho a bylo tam i pár zajímavých smrtí takže za mě kdo má rád tuto sérii tak tento díl nesmí vynechat.

plakát

Hlasy mrtvých (2023) 

U filmu jsem vydržela až do konce bez přeskakování, což se mi u moderního hororu moc nestává. Nápad na tento příběh je vážně originální a šlo z něho vytěžit mnohem více než co film nabídnul. Na úplném konci mě ještě napadlo že by bylo super udělat druhý díl, kde hlavní hrdinka/záporačka, bude pohlcovat svět, to by byla velmi zajímavá apokalyptická podívaná, myslím ale že se nedočkám. Určitě už se na film znovu nepodívám. Škoda dobrého nápadu, ale pro milovníky hororu stojí za zhlédnutí jelikož dobrých hororu teď moc nevychází.

plakát

Neviditelné zlo (2024) 

POZOR SPOILERY Hloupější postavy v hororu jsem snad ještě neviděla, doslova jsem při sledování křičela na obrazovku jak senior při sledování zpráv. Začíná to zmateně, žádné vysvětlení, vlastně musíte typovat, jsou to její vlastní děti? Ne? A máma je mrtvá? Ne? Proč se stěhují a proč teda žijí s otcem? Nic? Ach jo, do konce filmu se odpovědí nedočkáme jen otázek máme čím dál víc. Následné setkání s podivnou sousedkou, a já v tu chvíli už ječím do obrazu ŘEKNI JÍ O TOM ZLU! Ne... neřekne, protože i ona je zlá. Ve scéně kdy si libuje v zemi ne-zemi mi bylo okamžitě jasné že do vteřiny je mrtvá. To byla asi nejlepší scéna, zasmála jsem se. Konec - děs, hloupý a možná kdyby mi bylo 12 tak bych se i bála.

plakát

Rosemary má děťátko (1968) 

Jestli existuje film který bych mohla pouštět pořád a pořád dokola, je to Rosemary. Proč? Ani nevím, možná je to naivní, věčně ublížená a občas hloupoučká Rose která svou roli opravdu perfektně vystihla. Možná je to nepřitažlivě slizký Guy, který mě od začátku nesmírně irituje a nechápu jak by s takovým mužem mohla kdy ženská být. Možná jsou to buranští až podezřele milí manželé Castevetovy, kdo mě přivedl k lásce k tomuto filmu. Ovšem jedno vím jistě, celá stylizace, kulisy, oblečení, hudba, to vše ve mě vzbuzuje lásku k "retru" a při každém podzimním deštivém dni, budu usínat u křiku Mii Farrow. SPOILER - malí satánek na konci je jen třešnička na dortu.

plakát

Hellraiser (1987) 

Kdysi dávno jsem četla knihu, naprosto mě uchvátila a proto když jsem viděla následné filmové zpracování byla jsem nadšená, ano je to hodně amatérský film, efekty o ničem a litry krve taky nečekejte. Celá myšlenka Hellraiseru mě ale pohltila, jejich ztvárnění pekla a bolesti kterou postavy vnímají jako slast. Je to prostě originální a doporučila bych to spíš milovníkům starých hororů které uchvátí spíš příběh a zápletka než efekty a gore. Navazující druhý díl mě možná bavil více než jednička a pak už to jde dost z kopce, za shlédnutí stojí - H1,2,3,8.

plakát

La niña de la comunión (2023) 

Film mi svou stylizací připomíná horor Mluv se mnou (2023). Napětí tak nějak roste hezky od začátků a přiznám se že konec mě i docela vyděsil a jakoby trochu napovídal že bude další pokračování, doufejme že ano. Postavy moc sympatické nebyly a hlavní hrdinku máte chuť seřvat už v první minutě ale jako koncept se mi to moc líbilo. Určitě se podívám znovu a můžu doporučit divákům co mají rádi duchařskou teenage atmosféru s mindfu*k koncem.