Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (18)

plakát

Tunguská záhada (1997) 

Pokud se chcete pobavit nějakou tou pseudozáhadou, zafilozofovat si nad lidským myšlením nebo se dozvědět cokoliv, co má hlavu nebo patu, doporučuji spíš sbírku Záhad A. C. Clarka nebo jinou klasiku. Tohle je nesmyslná nuda bez hlavy a paty.

plakát

Smrtihlav (2017) 

Další film se silnou látkou, na které by se snad nedalo nic zkazit. Teoreticky. Ani jeden se nepovedl na 100% a tenhle je z nich nejslabší. Hvězdička navíc za Rosamund Pike, která ztvárnila jedinou postavu celého filmu s jakýmkoli výrazem.

plakát

Atentát na Heydricha - Príbeh Jozefa Gabčíka a Jana Kubiša (2013) 

Na začátku jsem se obávala podobného bizáru, do kterého místy zachází dvoudílný Štefánik. Ale tohle bylo opravdu příjemné překvapení! Jedna věc je znát jména parašutistů a nesčetněkrát projít ulicemi, kterými po atentátů utíkali, a druhá dozvědět se detaily z jejich životů a vidět je na fotografiích. Doporučuji v kombinci s výstavou Nový světový pořádek v Karolinu, dojem bude naprosto perfetkní.

plakát

Cesta do neznáma - Písečná bouře (1996) (epizoda) 

Několikátá epizoda, kde jsem si musela díl přetáčet, abych zjistila, že chyba není na mém přijímači a dialogy a chování postav skutečně nedávají smysl.

plakát

Cesta do neznáma - Vládci snů (1996) (epizoda) 

Tak z trapně lidsky vypadajících Overlordů se vyklubala parta megadarkmagiewoe goths, které kdovíproč ještě nezavřeli někam do maximum security vězení.

plakát

Cesta do neznáma - Série 3 (1996) (série) 

... a dobrý seriál jde zcela do háje. Dialogy jsou prakticky incomprehensible gibberish, nové dimenze a jejich místní pravidla nedávají smysl. Po 6. dílu jsem to vzdala.

plakát

Star Trek: Picard - Season 1 (2020) (série) 

Ve finále už mně chybělo jen "Do vesmíru... tamtudy." Předesílám - tohle je z posledních let za mě nejlepší Star Trek seriál, který jsem si shlédla s radostí nadvakrát. A na druhé shlédnutí jsem zaznamenala určité nešvary možná plynoucí ze změny formy. Nápady by mohl vydat na čtyřdílovky á la ENT S04 a to propojení místy ruší. Témata na Star Trek neotřelá. Mám silný dojem formy překonávajíci obsah a určité nevyužitosti zajímavých a na Star Trek neotřelých témat a určité poslepovanosti přídavných zápletek a celého toho celku bravurně drženého pohromadě skvělými herci. Za Star Trek rozhodně 95%. Jako sci-fi seriál pro neznalce sci-fi klasiky Star Treku bych asi dopadl daleko hůř, ale to zjevně není cílová skupina.

plakát

Star Trek: Picard - Season 2 (2022) (série) 

Na Star Trek rozhodně rozhodně nadprůměr a za mě mnohem lepší než DIS (nezkracovat podle prvních písmenek), ale nešvary první série se prohlubují a jsou viditelné už na první shlédnutí. Nápad je spíš na minisérii a nakousnutá témata na pár dobrých dramat, bohužel produkce se neodvážila rebelsky zkrátit sérii ve stylu Penny Dreadful "ano, minulé série měla 10 dílů a tahle jen pět, sestimsmiřte". Naopak je přidána spousta nevyvážených vedlejších linií, okatě a přiznaně inspirovaných povedenějšími staršími ST filmy a díly seriálů (Tapestry, Assignment: Earth, First Contact). Celé to pohromadě drží povedená forma, výborní herci a Q ex machina. Chce to trochu víc odvahy a méně soustavného vylepšování scénáře. Jestli PIC dodrží tradici "každý ST seriál stojí za to až po třetí sezóně", pak je na co se těšit.

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Český film trpí neduhem dobře našlápnutých začátků (Tečkův exces ve stripklubu a následný úprk jsou k nezaplacení), nejasného motání se mezi žánry (je to tedy spotřební komedie, nebo drama?) a vyčpělých uspěchaných konců (WTAF?).