Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (8)

plakát

Režim (2024) (seriál) 

Sledovat více jak 5 hodin osudy dvou asociálních hovad v hlavních rolích se dá jen s kvalitním scénářem a vyspělou režií.V tomhle případě k tomu bohužel nedošlo,i když nápad o fiktivní zemi uprostřed Evropy s fešnou diktátorkou nebyl špatný. Možná z toho udělat pouze celovečerák na způsob vynikající satiry Ztratili jsme Stalina by mělo větší efekt.Takhle to bylo rozbředlé cosi bez chuti s minimem zábavných míst.Škoda,protože opět skvělá Kate Winslet se mohla přetrhnout,aby ze sebe udělala šílenou krávu,ale scénáristé její snahu i všech ostatních,včetně jistého britského gentlemana,od začátku úspěšně bojkotovali.   50%

plakát

Láska a smrt (2023) (seriál) 

,,Tohle je Texas.Tady vám odpustí vraždu,cizoložství už tak moc ne.,, I přes pomalejší počáteční tempo je příběh podle skutečných událostí vyobrazen přesvědčivým,podmanivým způsobem,ze kterého chvílemi dost (ne)příjemně mrazí.Seriál sice nemusí sednout všem,ale věřím,že každý musí ocenit dokonalý herecký výkon Elizabeth Olsen. Za zmínku jistě stojí i dobře zvolený výběr hudebních skladeb. Silné 4 hvězdy.

plakát

Angel Heart (1987) 

Po více než 15ti letech jsem se znova podíval cože se to stalo s Harryho srdcem a zda to bude mít na mě opět ten hypnotizující účinek. Ach ano! Film nestárne v čase ani omylem.Atmosférický skvost. A Mickye Rourke měl v sobě tolik potenciálu!

plakát

Hříšnice (2017) (seriál) 

I když 4.řada Hříšnice nedosahuje kvalit řady č.1 (kde hraje výborně úžasná Jessica Biel),tak se mě to líbilo o něco víc než druhá a třetí série.Bill Pullman je opět skvělý a celý příběh má tu správnou detektivní atmosféru.Určitě The Sinner zaslouženě patří k těm top seriálům na Netflixu.

plakát

Prázdnota (2020) 

Příjemné překvapení! I když byl úvod v horách a chatě poutavý,díky bohu a režisérovi se v následujících minutách nezvrhl v další tupou vyvražďovačku dalších tupých teenagerů v další tupé chalupě na samotě u lesa. Vlastně se z toho stala víc krimi s prvky mystiky,tajemna a okultismu. Hlavní hrdina coby bývalý polda je stále více vtahován do předem připravené hry s jeho vlastním osudem a jemu dochází,že proti silám zla má mizernou šanci na úspěch.Přesto kvůli své buldočí povaze i vlastnímu zájmu a tragické minulosti se nehodlá vzdát a chce se dopátrat pravdy i za  cenu vlastního sebezničení. Momenty jako náhle utichlé tančící lidské stádo kolem zlověstně plápolajícího ohně mě utvrdili v tom,že se po delší době dívám na opravdový horor,kde se tají dech a to mají mazlíčci rádi.Velkou devízou je,že se u téhle režisérově prvotiny musí zapojit šedé buňky,aby si divák dokázal dosadit ty správné puzzle k sobě a to skládání baví,trochu i rozčiluje,když to nejde,ale tak to má být. Jasně,hodně adolescentů očekávalo jiný průběh plný nudných potoků krve a omotaných střev kolem krku naivních obětí. Takových bezduchých horůrků je spousta,ale natočit opravdu napínavou promyšlenou podívanou je tak vzácné a já jsem moc rád,že mě tahle možná budoucí kultovka neunikla a doufám, že ještě David Prior neřekl své poslední slovo.

plakát

Birdman (2014) 

Geniální film v každém ohledu! Zdejší hodnocení je totální úlet :D

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Pro své vůbec první psané hodnocení jsem si vybral tuhle lahůdku! Podle obsazení mých dvou oblíbených severských bohů Madse a Nikolaje jsem tak nějak předpokládal,že nebudu zklamaný,ale veškerá má očekávání byla mnohonásobně překonána. Sledování tohoto tragikomického dramatu bylo velké potěšení. S každým z hlavních hrdinů nebyl žádný problém se ztotožnit a chápat jejich bolest a traumata a o to víc jim fandit v jejich boji s nepřízní osudu a doufat,že v závěrečném finále se jim dostane alespoň nějakého zadostiučinění. Mistrovské dílo,podtržené skvělými hereckými výkony a výbornou režií. Napínavé,drsné,černohumorné,dojemné. Už brzy si dám repete!