Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Thriller

Oblíbené filmy (10)

Øen i Fuglegaden

Øen i Fuglegaden (1997)

WATCH THE SPOILERS!!! Alex přežil válku. Svou lásku ke knihám později rozhojnil jako spisovatel a dnes je světově uznávaný autor. Tohle je jeho příběh. --- Musím konstatovat, že mě jeho příběh dostal. Kragh-Jacobsen buduje atmosféru plíživě a nakonec zjišťuji, že skon Snížka mě natolik dojal k slzám, že při návratu táty již ze sebe nedokážu vymáčknout ani slzičku. Moje duše je zpustošená úzkostí. Kdo mě zná, ví, že válečné filmy nemusím, ale tento je klenot a oprávněně si zaslouží místo v TOP 3 nejlepších válečných snímků.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

K tomu není co dodat. Emérický našlápnutý literárně fantastický snímek, který na svou dobu hltal každý anthropos bez ohledu na sociální vrstvu. Zde uvidíte, že akčnost není důrazně typickým pohledem na epideiktický film, ale zároveň se ukazuje, že i filozofické aspekty, kterých je zde sice pomálu, leč jsou spravedlivě nakrájené pro mladé publikum, ke kterému je směřován tento pompézní megafilm.

Sám doma

Sám doma (1990)

Vyjadřuji svůj zájem o poctivou filmařinu a zároveň o skvělý voňavý a čistě ekologicko-filmový zážitek. Kevin má dobré srdce, zároveň si úspěšně dokáže poradit s hajdamáky, kteří mu chtějí vykrást barák. Kevin prostě ví, co má dělat. Neumím si ve své bujné představivosti zobrazit jiného herce, který by tohoto šikulu hrál. Ano, asi je to o tom, že když jste film od plenek až doteď viděli snad 69krát, už je to o zvyku. Každopádně nelze upřít Culkinovi, že byl okouzlující herec, než začal čadit roští a čeko. Já ho měl rád již odmala, proto mi nebyl jeho zhacený osud lhostejný. A při pravidelných vánočních oslavách si rád sjedu tuhle boží taškařici.