Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 930)

Fr 

všechny recenze uživatele

když se stroj naučil vážit života, třeba se to naučíme i my! nemá myslím smysl se zde rozepisovat o příběhu. T- 1000 je dokonalost sama. já se chci zmínit o speciální edici na dvd, která mi dala možnost zhlédnout film v prodloužené verzi a zabývá se ,,polidštěním" arnolda - stroje. hlavně ale obsahuje perfektně udělanej zvuk v DTS. NO PROBLEMO! ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Tenhle "komorní" film mě nikdy nepřestane bavit. Viděl jsem ho nesčetněkrát a můžu ho sledovat neustále dokola. Na Cameronových filmech obdivuju mimořádně vtahující atmosféru. Díky tomu si na konci připadám, jak by mě někdo vykopl z jiného světa. Mám vždycky obrovské nutkání si film pustit okamžitě znovu. Sem tam se stane, že opravdu neodolám. Navíc má Cameron mimořádný talent na obsazování rolí. Jeho figury jsou vždy dokonale přesné. Navíc jeho filmy nestárnou. Který z 20 let starých filmů vypadá tak, že byl natočen nedávno? Triky tu totiž nejsou pro zábavu, ale protože si to příběh vyžaduje. Druhý Terminátor to jenom potvrzuje. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála vyjímek, kdy je pokračování lepší než první díl. Jeden z nejlepších, nejpřelomovějších a nejkultovnějších akčních filmů v dějinách kinematografie. Na svou dobu skvělé triky a Oscary za ně to jen potvrzují. Spojení Schwarzeneggera, Hamiltonové, Furlonga a Patricka je geniální, nedovedu se představit jiné herce a ke všemu James Cameron vše skvěle zrežíroval a namixoval tak, že se jedná o neopakovatelný zážitek. Tenhle film musel vidět naprosto každý a kdo ne, tak nemá představu o co přišel. Jeden z největších akčních nářezů v dějinách kinematografie. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vedle Vetřelců asi nejlepší film Jamese Camerona zvláště v režisérské verzi (přepnutí na mód učení). Jednička měla o něco lepší atmosféru, tady se mi zas líbí závěrečná řeč Lindy Hamilton (v původní kino verzi a ve special edition, ten sladký konec z extended cut mi vůbec nesedí). Logické chyby jsou v obou víceméně stejné, ale v podobném filmu mi zas tak nevadí. Jinak klasika dětství a s přibývajícími pokračováními (a chystaným Taylorovým de facto remakem prvních dvou dílů, který vypadá naprosto otřesně) si jej musím cenit ještě více, což promítám i do změny hodnocení (7.12.2014). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Někdy se mi vážně zdá, že průměrný věk uživatelů čsfd je asi tak 15 let. Jak jinak si vysvětlit oblibu herce - kulturisty a filmu, který coby následovník prakticky pošlape smysl a význam svého předchůdce jen kvůli tomu, aby byl natočen a vydělal pro studio a své tvůrce ještě více peněz? Terminátor byl původně ten zlý - nyní je třeba obsadit ekonomicky výdělečného a teenagery adorovaného svalovce do kladné role - na scénu přijde tedy nový, zlý terminátor a starý dřívější ,,záporák" je nyní ,,klaďas"... To je kotrmelec! Když pominu logický nesoulad a soustředím se jen na motivaci scénáristy, vylézá mi z toho stále jen čistý ekonomický a pragmatický kalkul... Co přináší tedy tenhle film navíc? Arnold není herec a nehraje, jen s kamennou tváří chodí, ostatní herci také hereckými výkony šetří, patrná je jen má vnitřní vlna nostalgie po starých dobrých hollywoodských 80. letech... Jasně, jsou tu na svou dobu přelomové trikové prvky a tenhle film je akční, tedy i přehršel akce, ale to mi zastřený význam snímku nenahradí... ()

Galerie (322)

Zajímavosti (280)

  • Když T-800 (Arnold Schwarzenegger) udeří do skla v okně auta, rozletí se do interiéru vozu kousky skla, jejichž poloha se poté při otevírání dveří změní. V okýnku navíc zůstanou zbytky skla, které v něm pak už při otevření dveří nejsou. (GreatestFan)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama