Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 089)

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi celkem líbil, a přiznám se, že za to může Arnie. Rozhodně je to jeden z jeho lepších filmů z posledních několika let. Že to nebyl úplnej propadák (a uznejme, že po třetím převaření čajovýho pytlíku už toho opravdovýho Earla Greye nezískáte) je hlavně asi i proto, že tvůrci jemně parodovali předchozí díly. Viz třeba jen obvyklá neobvyklá scéna sehnání si oblečení a brýle, které nesmí chybět pro celkový výsledný efekt. Děj je sice trochu unavenej, je vidět, že přestože se filmaři snažili, aby z toho nebyla blbina, slabej scénář jim stále podrážel nohy, ale i tak se to dá. A jak už jsem řekl, dle mě je to Arnieho zásluha, protože co si budeme povídat, charisma má vážně veliký a ani jeden z těch dalších proti a spoluhráčů mu nemůže nijak konkurovat. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování. Vtipné scény byly opravdu vtipné (Arnold a brýle, Arnold nakupuje, Arnold psychologem), zároveň ale podle mě neshazují tyto scény film do žánru parodie či komedie - je to jen trocha nadhledu a humoru v akčním thrileru. Dechberoucím způsobem natočená honička s jeřábem (při jejím rázném zakončení jsem zíral s otevřenou pusou). Arnold je takový jaký má být, Stahl a Danesová jsou celkem O.K. a Lokenová jen ujde - Robert Patrick byl jako záporák působivější. Trochu jsem nepřekousl snadnost její terminace, vzhledem k tomu jak předtím ukazovala svou nezničitelnost. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

S Terminátorem 3 je potíž. Nemůžu říct, že mi tahle adrenalinová jízda nesedla, ale od pokračování jednoho z nejzásadnějších snímků 90. let jsem zkrátka nečekal popcornovou vymývárnu, ale důstojného temného následovníka dvojky. Mostow měl zjevně jasno, že tuhle hru na Camerona jenoduše neutáne a tak sáhl už na začátku po řešení, za které ho milovníci prvních dvou dílů uškrtí a řadový divák, kterému na tom zase tolik nezáleží, se bude královsky bavit. Jsem zhruba na polovině cesty k oběma jmenovaným a pociťuji mírné zklamání. Přesto udávám hodnocení spíše vyšší, protože se jen těžko v následujících měsících podaří vypustit do kin zábavnější kousek než T3. A o zábavu jde přece především. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Roky jsem se těšil, počítal dny a pak už i minuty do premiéry a to co mi naservíroval Mostow a kdyby jen mě, nýbrž milionům dalším fanouškům téhle série po celém světě, to mi hnulo nádrží. S vizáží nejdražšího filmu v dějinách vstupoval třetí Terminátor do kin a ještě nic nenasvědčovalo tomu, co zákonitě muselo přijít. Velké rozčarování. Temnost a ponurost příběhu se kamsi vytratila, místo toho se tu objevují palmy a pouště, sluníčko na každým rohu. Chladnost ocely pod lidskou kůží Arnoldova T800 je tatam a ještě ke všemu ti barbaři přidaly ten ubohý humor. Tohle je modla akčních sci-fi a ne žádná druhořadá parodie, které se vysílají v televizi mraky! Nick Stahl dělá co může, ale na Furlonga a jeho gaunerský ksichtík to bohužel nemá. Element Sarah Conorové tu chybí a je to na příběhu jasně patrné. Však s ní rostly kvality obou předcházejících dílů a obvzlášť ve dvojce to byla ženská krev a mlíko a kulomety a granáty. Po stránce efektů jde o úplně jinou úroveň, Cameron použil temné sci-fi efekty a Mostow si z toho udělal jen vysokorozpočtový akčák s horou světýlek. A hlavní záporák, čili spíš záporačka? V porovnání s Patrickovým T1000 je Kristina Loken sice o dost půvabnější, ale především o dost chabější. Ta spousta vymožeností kolem, kde už chybí jen otvírák na konzervy a rybářský prut ani zdaleka nemá tu démoničnost původního tekuto-kovového likvidátora. Scénář se evidentně nepovedl a stojí pouze na bombastických honičkách (ta s tím jeřábem jest asi nejsvětlejší moment filmu) a vše se jen potvrdí na úplný závěr. Finální souboj robotů je k smíchu a to že nezničitelnou potvoru stačí jen připlácnout vrtulníkem, to je fakt šok. A finále samotné, no coment. Půl hodiny po skončení titulků jsem seděl na pohovce a tupě zíral na prázdnou obrazovku. Když by mi slina zármutku neukápla na ruku, pak tam sedím ještě dnes. Tohle je pohřeb jedné z legend za opravdu velký prachy! ()

woody 

všechny recenze uživatele

Nejočekávanější pokračování tohoto roku po Matrixu a nejočekávanější tohoto desetiletí je tady a není vůbec ale vůbec špatné.Naopak je skvělé,výborné a myslím že nejlepší s pořadovým číslem 3.Nejvíc jsem se na tom bál Jonathana Mostowa který by do toho nemusel vnést Cameronův rychlý filmový rozjezd kdy se akce rozjede a nedá se zastavit.Naštěstí je to párádní rozjezd takže Jonathan prošel a poté jsem se bál velkého rakušana S. který si od terminátora vyzkoušel těhotného muže a spasitele světa takže obavy byly na místě.S jistotou musím uznat že Arnie je zpět a trousí hlášky z rukávu.Kristanna Loken je skvělá záporačka ale na Roberta Patricka nemá i kdyby si sebevíc zvětšovala prsa.Zatímco v Matrixu byla tolik úžasná honička jen ILM a jen něco bylo skutečné,v T3 je honička s jeřábem po dlouhé době čistá filmařina a jen občas se tu vmísí ILM.A jak už bylo řečeno občas si to vystřelí i ze svých předchůdců.Největší salva smíchu na mě přišla když Arnie vyjde z hospody a chystá si dát ty svoje staré známe černé brýle a vytáhne striptérské hvězdičkované brýle.Naopak v Dnes neumírej působily takové narážky samoúčelně.A ten konec,ten konec....abych moc nespoireloval zakončím recenzi tím že tak výborné pokračování a akční tu už dlouho nebylo a dlouhou dobu asi nebude.Hastala vista a pospícejte rychle do kina,kopií je dost! ()

Galerie (147)

Zajímavosti (73)

  • V scéne z pumpy, v ktorej Terminátor (Arnold Schwarzenegger) hádže do nákupného košíku rôzne produkty, siaha aj po oplátkach značky Manner, ktoré sa vyrábajú v Rakúsku - v krajine, z ktorej Schwarzenegger pochádza. (GTS_PUNK)
  • V posledných minútach snímky, keď sú John (Nick Stahl) s Kate (Claire Danes) zavretí v protiatómovom kryte, sa z vysielačky ozvú slová: "Hello? Can somebody hear me? Is anybody there?" Možno ide o odkaz na Deň po (1983), na ktorého konci sa tiež z vysielačky ozvali podobné slová: "Hello. ls anybody there?" Oba filmy sa skončili svetom zničeným po nukleárnej vojne. (AxelWers)
  • Prvotní Terminátor s označením T-1 měl mít místo paží rotační kulomety M61A1 Vulcan. (JohnSmith)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama