Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (31)

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

To, že film vykradl polovinu scén z přecházejících dílů zaznamená i někdo, kdo zná tuhle sérii tak málo, jako já. Scénář a zápletka jsou hloupoučké až to bolí. Bohužel mi není deset a mám vyšší nároky. Přičtu-li nesympatické nové charaktery, nesympatické staré a zestárlé charaktery, nesympatické vedlejší charaktery i nesympatické záporné charaktery, zbývá mi na tu jednu hvězdičku už jen respekt k té hromadě peněz, která vyletěla komínem a zhmotnila se v pár hezkých efektech... tak jako obvykle jsou mi ale efekty ukradené.

plakát

Horší než smrt (2010) 

Shlédli jsme britskou verzi z roku 2007 a bezprostředně po té tento počin a vzhledem k tomu, že jde o remake, má smysl srovnávat. V porovnání s původními uvěřitelnými hereckými výkony působily repliky zde hrajících trapně amatérsky, jakoby se herci nenamáhali nastudovat si vlastní role a koho mají hrát. Postavy působí nekonzistentně. Všeho je zde, zřejmě v americkém stylu, více. Větší rakev, větší auta, větší dům, větší vdova a větší počet vulgarismů. Nic originálního, vše umístěno dle stejného scénáře a znásobeno. Nicméně nevadí-li Vám teatrálnost bez mála na úrovni telenovely a chcete-li ušetřit proti původní verzi 1 minutu, dá se film doporučit.

plakát

Mladí muži za pultem (1994) 

První dvě třetiny filmu se mi jen "prodlužoval" obličej, myšlenkové pochody a vývody nesměrovaly mé koutky nahoru, ale dolů. Tápání mladých mužů na startu života mě zkrátka k smíchu nepřivedlo. To se nezlepšilo ani v závěru filmu, ale pointa zlepšila alespoň celkový dojem.

plakát

Servírka (2007) 

Tak tohle "dílko" na mě působilo rozpačitě. Velmi rozpačitě. U komedie se nemusím smát, ale úsměv příjde vhod. Tady ale nic... Romantický film by dle mého názoru měl mít svou velkou lásku. Měl by mít vášeň a happyend, nebo alespoň hořkosladké zakončení, jako Romeo a Julie či Madisonské mosty. Tento film krom trochy upoceného šolíchání a devalvace hodnot v podobě normalizace cizoložství a to v podstatě bez příčiny, opět nic nepřinesl. To jediné, kde měl nakonec slušný potenciál zabodovat bylo téma domácího násilí. Leč takovéto ambice neměl a kde nejsou ambice, není tah na branku a není ani plnohodnotná dějová linie obsahující gradaci a jakési smysluplné zakončení. Ne, nebylo to vyloženě utrpení. Ale když tenhle film skončil, zjistil jsem, že mám za sebou dalších 103 minut života. Bez nějakých výranějších emocí či dojmů. Zbyly jen ty rozpaky...

plakát

Welkeom tu Dongmakgol (2005) 

Příjemný film. Chvílemi tak trochu orientálně absurdní a asi proto mě nenadchl, asi proto jen tři hvězdičky, protože koukalo se na to hezky ale chybělo mi tam něco navíc. Na druhou stranu je tento film provoněný orientální poetikou, která dokáže vyzvednout krásu okamžiku, krásu všedních drobností a každodenního žití. Možná, po dalším shlédnutí, hvězdička přibude...

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Nuda k uzoufání. Nekonečné čekání na něco, co by ospravedlnilo iracionálně vysoké hodnocení končí titulky. I ty jsem dokoukal až do konce, protože co kdyby... ale ne! Odpad dávám obvykle filmům, které jsou také nesnesitelně hloupé. To o Batmanovi říct nemůžu. Přesto mě téměř, po bezmála tříhodinovém mučení nudou, k odpadu přesvědčil. Už nevím, kdy naposled jsem takhle po koukání filmu litoval promarněného času.

plakát

Svatba upírů (1993) 

"Akční" scény vyznívají úsměvně až tragicky, některé dějové zvraty v logice výraně pokulhávají, ale na druhou stranu velmi oceňuji výběr herců, herecké výkony i humor. Vzhledem k očekávání (co taky očekávat od českého hororu?-) jsem velmi spokojený.

plakát

Kniha přežití (2010) 

Mám rád postapokaliptiky a The book of Eli měl všechny předpoklady u mě vysoce zabodovat. Nezaujal. Možná je to propagandistickým duchem, kterého v sobě nese, možná "superhrdinou bez příčiny" v jinak "reálném světě."

plakát

1984 (1984) 

Stejně jako knížka temná depresivní podívaná. Pokud umíte ocenit i "blue mood", pak tohle je ten správný nástroj jak jí navodit.

plakát

eXistenZ (1999) 

Ať už jsem od Cronenberga něco dříve viděl či ne, rozhodně jsem nebyl připravený na formu vyprávění a jeho "blivajzovitý" styl. Právě tento styl, který je zavedený ad absurdum ale autor se jej po celou dobu filmu věrně drží, tento film dobře charakterizuje. Některé blivajzovité scény mi pravda připadaly samoúčelné a svou úpornou snahou o "cosi" až úsměvné, ale vzhledem k celkové soudržnosti filmu jsem je autorovi odpustil. Logika děje se velmi podobá filmu "Inception". Narozdíl od něj je ale daleko více konzistentní a neprotiřečí sama sobě. Jeho zdánlivá komplexita (zmiňovaná i v jiných komentářích) je jak už to u podobných snímků bývá dána především tím, že jsou před divákem zpočátku zatajeny zákonitosti příběhu a popisovaného světa. Po odhalení nosné myšlenky je však celé schéma již docela jednoduché.