Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní

Poslední recenze (479)

plakát

Kaskadér (2024) 

Nějak dlouho jsem odkládal napsání této recenze na to, abych teď napsal živě nějaký intelektuální komentář. Takže jen řeknu, že to je geniální, neuvěřitelně zábavný, pěkně, originálně a zábavně natočené. Ryan Gosling je prostě borec a David Leitch jakbysmet, když se mu v této době podaří natočit takovýhle poctivý akční spektákl, který vzdává holt kaskadéřině - za využití sotva postřehnutelného CGI (i když ten kůň mě fakt nasral). Je to prostě náhul a vlastně už ani nevím, za co jsem tu jednu hvězdu ubral. Ale budu si věřit. 8,5/10 (scéna s pádem z helikoptéry s prostředníčky a KISSákama do pozadí je mega cool a už teď je pro mě a kámoše ultimátní kultovkou)

plakát

Špičák (2009) 

Abyste pochopili, jak píšu recenze: Občas se mi holt kolem hlavy tak nějak už před filmem proletují nápady, co by šlo napsat a já je tak nějak prostě chytám a kdyžtak použiju. Tady jsem měl pocit, že to bude určitě super, že se to určitě bude líbit každému puberťákovi, protože ta nějaká žena z popisu (a ve filmu i je), co pravidelně dojede k tobě domů a uspokojí tvé sexuální touhy, znělo jako docela fajn. Po zhlédnutí musím říct, že co následovalo už tak fajn nebylo. Achjo, musí být opravdu super mít s Lanthimosem nějaký vztah, protože mi úplně stačili dva jeho filmy, aby mi došlo, že ten člověk má fakt rád sex - ale asi pokaždý trochu jinak. A zrovna tady to promítl jako actually fungující péčko, z čehož mi je smutno (asi víte proč - a není to proto, že to ani nebylo step-fantasy). Film mi jinak připoměl Zónu zájmu (docela nesouvisle, protože tohle je z mého pohledu staré patnáct let, zatímco Zóna zájmu půl roku), co se týkalo postavení kamery, ignorace/izolace (ať už šlo o tu kameru, co tomu napomáhala, nebo o samotný příběh) či lidí, co mluvili, jako by měli vymyté mozky. Jinak to perfektně balancuje na té hraně provokace a... no, prostě toho druhýho, přístupnějšího, které úplně nevím jak nazvat.

plakát

Repríza (2006) 

V podstatě věci se to dá popsat vyprávěním a občasným kreativním nápadům jako temná verze Amélie z Montmartru, co je svými barvami zaseklá těsně před Fincherem a celé to trochu okoření OCD. Též to poslouží jako důkaz, že magoři píšou lépe než zdraví a psychicky nelabilní jedinci (což dost vysvětluje mé výhry v literárních soutěžích). A taky mi post režiséra dokázal, že Dánové mají jen jedno příjmení (vyznejte se mezi těmihle dvěma uznávanými režiséry). Jinak se mi asi nejvíce líbilty ty zmiňované nápady ve vyprávění a kamera, ze které až mrazí, ale je moc pěkná.

Poslední hodnocení (1 732)

Špičák (2009)

23.05.2024

Repríza (2006)

22.05.2024

Idioti (1998)

22.05.2024

Království Planeta opic (2024)

21.05.2024

Vražda na objednávku (1954)

12.05.2024

Semestr (2016) (seriál)

11.05.2024

Semestr - Únor (2016) (epizoda) (E06)

11.05.2024

Semestr - Leden (2016) (epizoda) (E05)

11.05.2024

Švýcarák (2016)

10.05.2024

Reklama

Poslední deníček (15)

Krátké filmy v různých (režisérských) stylech #3 - Kalos Kai Agathos

Třetí film z naší nepravidelné série, kde se mým (odborným filmařským) okem koukáme a rozebíráme styly různých režisérů. Šel by popsat takto: Co je člověk ochoten podstoupit, chce-li dosáhnout božství a být lidským ideálem?

Film je točen na styl režiséra Darrena Aronofského. Jelikož jsme na filmové platformě, můžete mi zkusit napsat, zda se to povedlo, či zda jste poznali, jak jsme se tento styl pokusili napodobit. Nebo případně napiště, jakého dalšího režiséra májme napodobit (a můžete klidně dopomoci tím, že vypíšete jeho stylistické prvky).

Doufám, že si tento filmek užijete. Dalo nám to dost práce, tak snad to na tom jde poznat.

A kdyby se to někdo pokusil přidat sem na ČSFD, je to žánr drama/krátkometrážní/amatérský :)

Film máte sice k vidění hned zde dole, ale mnohem víc pomůže, když si ho pustíte na youtube pod tímto odkazem.

Takže tak, těším se u dalšího videa.

Krátké filmy v různých (režisérských) stylech #3 - Kalos Kai Agathos

Časové pásmo bylo změněno