Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (18)

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Kniha je dost dobře prodávaný brak, který jsem absolvoval. Na film jsem se těšil, protože mám rád Hankse a Louvre a dlouho jsem nebyl na "detektivce". Takže tam mohl být sympatický rozjezd jako na klouzandě. Byla to ale neskutečná nuda. Kdyby film neměl takovou absurdní reklamu, tak bych dal 3 hvězdy jako výpravně udělanému průmernému filmu bez velkých ambicí. Očekávání, materiál, možnosti verzus výsledek je tristní. Tautou a Hanks jsou nudní, snad je to ani nebavilo (u Hanske to vnímám poprvé). Film bez štávy, bez nápadu. Otrocké. Mdlé. Prostě zklamání.

plakát

Pýcha a předsudek (2005) 

Zatím jsem film viděl jen v originále, ale vzhledem k tomu, že předlohu znám, tak jsem angl. zvládl. Mohu jen říct, že se těším na film v Čechách. Určitě půjdu znovu. Svěží, humorné, romantické. Super.

plakát

Moje velká indická svatba (2004) 

Pro mě to byla skvělá zábava. Můj první bollywoodský film v hnusném deštivém dni. Navíc celkem svěže pojatý příběh Jane Austenové, který můžu vidět vždycky. Zvedlo mi to náladu. Navíc vůně Indie. Muzikálově to bylo milé. Hlavně první polovina, která se točila kolem svatebních oslav byla povedená. Některé scény pro Evropana trochu přeslazené, ale když se to bere jako žánr, tak fajn.

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Musím říct, že jsem se nechala vylákat na epizodu 3, i když jsem si po dvojde slíbila, že už nechám doufání. Zkrátka. Trojka není tak trapná a nudná. Je lepší. Ale pořád je to dost hrůza. Padmé je naprosto příšerná postava. N. Portman za to asi nemůže, ale prostě táhla krátkou slánku. I ostatní postavy nic moc. Rytíři Jedi z příběhu vycházejí jako dost nedovtipní chlapíci. Když se Kenobi ptá, zda je Anakin otec, tak to bylo už moc. Důvody, které vedou Anakina k změně stran jsou dost prapodivné, zmatečné. Celkově působivý film, ale děsné postavy, nepochopitelné zvraty, scénář tedy nic moc. Hezké bylo sledovat někateré napojovany k původním dílům. Ale nic moc....

plakát

The Naked Jungle (1954) 

Tento film vykazuje řadu nedostatků. Lecos je nedotažené. Začátek je slibně rozehraný, ale místy to hodně klesá, místy je to trochu i směšné (na dnešní dobu.) Jsem ale ráda, že jsem to viděla. U nás film vyšel pod názvem Nahá džungle. Mladá krásná žena přijíždí do Jižní Ameriky za svým manželem, se kterým byla oddána nadálku, takže o něm prakticky nic neví. Je to místí nejvlivnější majitel plantáží, má vše kromě manželky. Ona je odhodlána najít smysl života v tom, udělat ho šťastným. On je trochu překvapen jejím krásným, dokonalým zevnějškem a vzděláním. Tuší zradu. Problém vyjde najevo, když u novomanžela vzbudí velkou nelibost skutečnost, že je v pořadí druhým manželem této ženy. Mnoho neotálí a chystá se odeslat tento nerozbalený dárek z druhé ruky zpátky do civilizace. V tom se objeví hrozba - tvz. marabunta...

plakát

Prázdniny v Římě (1953) 

Snad nejlepší romantický film všech dob. Splňuje všechny prvky romantického příběhu a pohádky, ale skvělé herecké výkony ho povyšují na filmové nebe. Dnes je navíc film i zajímavý zachycením dobové atmosféry Říma 50. let. Zkuste dnes jet do Říma, brouzdat ulicemi, koupit si střevíce za pár drobáků, zrzlinu, kytky a nechte se ostříhat u ukecaného taliána. Už to nebude ono. Škoda.

plakát

Jak ukrást Venuši (1966) 

Úžasně svěží krimikomedie. Audrey Hepburn a Peter O´Toole prý během natáčení trpěli na záchvaty smíchu. Myslím, že je vidět, že je natáčení bavilo. Skvěle to tam jiskří.

plakát

Velká země (1958) 

Naprosto úžasný western. Nejsem milovnicí tohoto žánru jako takového, ale pár úžasných filmů se v něm zrodilo. Velká země, Sedm statečních, V pravé poledne a jim podobní jsou klenoty.

plakát

Cid (1961) 

Rodrigo Diaz de Bivar je právě na cestě za nevěstou, ale zdrží ho potyčka s Maury, které zajme, ale pod slibem, že znovu nezaútočí na území Španělska, je propouští. Pro jeho krajany to je ale zrada. Když dorazí za svou nevěstou, je obviněn ze zrady - a to dokonce svým budoucím tchánem, prvním vojevůdcem krále. Oba muži se střetnou v souboji a Rodrizo vítězí za cenu smrti otce své vyvolené Chimeny. Chimena ho odmítá a slibuje mu pomstu. Charlton Heston tu hraje dalšího nezlomného muže, legendárního válečníka, který od Maurů získal přízvisko El Cid - Pán, který se nepoddá osudu ani králi a obětuje vše pro vlast. Krásnou Chimenu hraje Sofia Loren.

plakát

Muž do nepohody (1988) (TV film) 

Nechci srovnávat s filmem od F. Zinnemanna s Paulem Scofieldem (který je skvělý!!!!!!!!!!!!), ale tato verze mě mimořádně oslovila. Heston se tu více odkazuje k divadelní atmosféře. Jde tedy o příběh vyjímečného člověka a politika sira Thomase Moora, který se stává bojovníkem za právo na své svědomí ve známé aféře kolem rozvodu krále Jindřicha XIII. Je to nádherná hra a nádherný příběh. Zajímavé shlédnout zvláště ve vztahu k naší politické scéně.