Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Obsahy (5)

Re-Animátor

Re-Animátor (1985)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty.

Zet a dvě nuly

Zet a dvě nuly (1985)

Oliver a Oswald jsou dvojčata. Oba jsou biologové, oba pracují v ZOO a manželky obou tragicky zahynou při dopravní nehodě způsobené srážkou s labutí. Oliver a Oswald nesou ztrátu žen těžce, a fascinováni smrtí, zasvětí své výzkumy v ZOO dokumentaci rozkladu zemřelých zvířat. Postupně se také sbližují s Albou, řidičkou auta, která autonehodu jako jediná přežila. Ještě podivnější směr nabírají osudy bizarního trojlístku poté, co musí oba bratři kvůli svým kontroverzním výzkumům opustit ZOO.

Dellamorte Dellamore

Dellamorte Dellamore (1994)

Kdo by nechtěl být správcem hřbitova? Květiny, milé vdovy, mír a klid a na to všechno shlíží z kříže Ježíš. Zkrátka idylka. Přesně takový hřbitov spravuje Francesco Dellamorte. Francesco je ale trochu smolař, a možná proto právě na jeho hřbitově mrtví sedm dní po pohřbu znovu ožívají. Samozřejmě se s tímto problémem svěřil příslušným úřadům, ale kdo by věřil hrobaři, který vidí vstávat mrtvé... Francesco má však svůj hřbitov rád a na tento jeho malý defekt si již dávno zvykl. Opravdové problémy začínají, až když na hřbitov vstoupí Ona. Ano, ta, na kterou je muž ochoten čekat třeba celý život...

Zebraman

Zebraman (2004)

Ichikawa je neschopný otec a špatný učitel. Není tedy divu, že se vzhlédl právě v hlavní postavě neúspěšného televizního seriálu Zebraman. V něm komiksový superhrdina v zebřím kostýmu bojuje proti vetřelcům z vesmíru. Japonskými médii také kolují zprávy, že se děje cosi zvláštního. Tuleni plavou proti proudu, občas někdo vyloví obzvláště přerostlou rybu a armáda spekuluje o invazi z kosmu. A tak Ichikawa obléká vlastnoručně ušitý kostým Zebramana a jde zachránit svět. Shodou okolností se vetřelci při své invazi inspirují scénářem k seriálu Zebraman…

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

Bad Taste - Vesmírní kanibalové (1987)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu.

Reklama