Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

mm13 

všechny recenze uživatele

Lovecrafta tu škoda hľadať. A komédiou sa Re-Animator stal asi až po tom, čo si ho pozreli ľudia z produkcie a štábu a s hrôzou zistili, čo za zlátaninu vlastne stvorili. Finančné prostriedky v tej chvíli už žiadne, prilepiť ku hororu žáner "komédia" bolo teda jediným riešením. Nakoniec sa to ukázalo byť aj šťastným riešením, každopádne si aj o polnoci a z voleja spomeniem na väčšie klasiky (nie len tejto dekády), ktoré sú tohto označenia ďaleko hodnejšie. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Těžko něco dodávat, tenhle film si za ta léta, co spatřil světlo světa, žije tak nějak svým (morbidním) životem a stal se z něj doslova kult. Čemuž se není moc co divit, protože tohle je fakt neskutečná, černočerná sranda, která i po cirka třiceti letech pořád funguje. Gore je tu víc než zaběhnutých psů v Jižní Americe a vypadá prostě skvostně, no schválně v kolika filmech uvidíte uříznutou hlavu jak sexuálně loudí po bujné blondýně...? :-) No a Jeffrey Combs je ode dneška můj oblíbenej doktor-oživovač. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělej brutální horor, kterej si mě dostal hned od začátku výbornou atmosférou a fakt na tu dobu skvělejma trikama, krom toho takový krvavý jatkatriky z týhle doby prostě miluju, tohle byl pro mě fakt přímo ráj. Takovej bezhlavej doktor Hill byl prostě božskej, krom toho, to bylo výborně nasnímaný, takže tam kde by triky vypadaly trošku směšně a nereálně, tam byl záběr pěkně skrytej a tam kde se to dalo vizuálně zvládnout to režisér vybalil na diváka slušně zblízka a fakt působivě. Pro mě jeden z nejlepších hororů, co sem kdy viděl ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Spojení Gordon, Yuzna a Combs vypadalo docela slibně a ač jsem měl všechny díly Re-Animatora doma už dlouho, až dnes jsem se dokopal k tomu abych si je pustil. První díl mě však zezačátku trošku znechutil svým českým dabingem, kdy všechny postavy daboval jeden člověk. Děj se mi zprvu moc nelíbil, ale jak plynul čas i já tomu začal přicházet na chuť a musím souhlasit, že postava doktora Westa se nesmazatelně vepsala do hororového žánru. Především pak trefnými hláškami a podáním samotného Combse, který byl prostě cool. Závěrečný masakr na patologii byl doslova pastvou pro mé oči. Skvělý byl i hudební doprovod, který dodal atmosféře ty správné grády. 70% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší filmový zásek Stuarta Gordona!! Re-animator je prostě splatter hororová klasika s perfektní maskérskou prací, to gore je prostě úžasný a vůbec celkovej příběh o ožívání mrtvých jakousi zelenou tekutinou je perfektní. Nesmrtelná role pro Jeffreyho Combse jako svojí prací posedlého Herberta Westa. A bez hudby Richarda Banda by Re-animator nebyl Re-animatorem. Tohle je klasika a můj velice oblíbený hororový bonbónek. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Divize speciálních efektů vypotřebovala při natáčení filmu 94 litrů falešné krve (Holina)
  • Film bol zakázaný v Singapure, Švédsku a na Islande. (Paldiny)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v Kalifornii. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama