Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (520)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Zombieland: Double Tap" je podľa mňa veľmi solídnym pokračovaním skvelej hororovej komédie. Sú tu momentky, kde by som povedal, že je film lepší ako jeho predchodca. No potom mám pocit, že miestami si zvolil trošku lacnejšie techniky ako nás pobaviť. Madison je proste pravá blondína, ktorú zombíci skutočne asi nezožrali len preto, že milujú mozgy a ona žiaden nedostala (vysvetlenie Tallahaseeho). No na konci sa dočkajú naši hrdinovia pomoci aj od nej. Musím povedať, že aj scénka, kedy sa stretneme s inými verziami našich hlavných hrdinov v hoteli venovanom Elvisovi mi príde trošku nasilu. Ako keby sa proste stretli sami so sebou. Ja neviem. Možno mi to malo byť vtipné, no mal som skôr pocit, že obaja film zabíjali. Inak mám pocit, že má to aj viac humoru, ale rovnako aj viac skvelej akcie. A ostaňte aj ešte na jednu scénku kúsok po tom čo nabehnú titulky. Dozvieme sa prečo nikdy nevznikol Garfield 3. A Bill Murray je proste pán. Uznávam. Okrem toho si myslím, že v tomto filme máme aj viac zombíkov. A to ma teší. Okrem toho druh "Homer" je proste skvelý druh zombie. Škoda, že tak zriedkavý. A záverečné finále s veľkým množstvom zombies bolo proste fenomenálne. To je skutočne parádny zombie kill. Ale uznávam, že aj ostatné zombie killy, boli super. Uvidíme, či budeme mať ešte jedno pokračovanie filmu, alebo či sa tu kapitola uzavrie. Lebo osobne si myslím, že film vôbec nepotápa originál. Postavy sú super, humor funguje a má to dosť zombies a dosť krvi na to, aby som povedal, že film stojí za to vidieť. Hodnotenie: B+ ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po 10-ti letech konečně dočkali pokračování této legendy. Sestava je stejná, jen nám herci trochu zestárli a přibylo pár nových. Nejvíc je to samozřejmě vidět na Abigail Breslin. Od minulého dílu uplynulo sedm let a naši hrdinové stále zabíjí zombie se stejným nasazením. Akorát, že i tyto mrtvoly prodělaly drobnou evoluci a je těžší je zabít. První půlka dost recykluje nápady z 1ky. Naši hrdinové se rozdělí a jdou si chvíli svou cestou. Nakonec jim ale nezbyde než spojit síly a společně čelit všem nebezpečím. Jedna část se dost zaměřuje na Harrelsonovu úchylku na Elvise. Závěr je ale vážně epický a neskutečně vtipný. Hlášky nepřestávají a přibývá i pravidel pro přežití ve světě Z. Závěr s Billem Murraym mě skutečně rozsekal. "Proč pořád říkáte ta čísla?" :D ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdo je nasraný, že pod tímto titulem nenašel sofistikovanou zábavu a materiál pro celovečerní studia a analýzy po promítání v pražské kavárně, tak ten pláče na špatném hrobě. Kdo je ovšem moudřejší a koukal na snímek se záměrem, že by rád viděl vtipnou jednohubku, u které se chce zasmát, tak by měl být po zhlédnutí nadmíru spokojen, protože v této rovině snímek znovu skvěle zafungoval. Výtky ke slabšímu a snad i lehce odfláknutému scénáři jsou určitě na místě, ale do značné míry to zachraňovaly velice vtipně napsané postavy. Zejména blonďatá zástupkyně něžného pohlaví neměla nejmenší chybu. Ta mě bavila při celé své účasti na plátně. Je trošku ironie, že o zombících to celé bylo pomalu nejméně, ale to tvůrci naznačili už v úvodu, filmů a komedií o zombících je takové šílené množství, že zaujmout na tomhle poli není vůbec nic jednoduchého. Takže tvůrci zvolili směr hodně nevázaného road movie, které si všichni zúčastnění herci skvěle užili a přenesli na své diváctvo. Za mě dávám 4 kousky. Od druhého dílu jsem podobnou porci zábavy nečekal. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stejný tým, výrazně slabší výsledek. Jednička chtěla pobavit, na nic víc si nehrála. Samé sympatické a nekomplikované charaktery. Nepřály si nic jiného, než přežít. A někdo si to přežívání chtěl i po svém trochu užít. Celé to bylo promaštěné černým humorem, rozkošně krvavými zpomalovačkami a vizuálně neotřepaným kabátem. Že pokračování přináší v zásadě znovu to samé co jednička? Není to tak úplně pravda. Ve dvojce mají užvaněný Jesse Eisenberg a kouzelná číča (jinak sarkastická) Emma Stone jakože partnerskou krizi, Abigail Breslin prchá od své bizarní „rodinky“, protože chce poznat jiný život v okruhu svých vrstevníků a najít si boyfrienda, a vidlák Woody Harrelson dál všechny buzeruje. Příběh je tedy postavený na „záchraně“ nejmladší postavy, která zamířila do hipísácké pevnosti, kde se hladových zombíků nebojí. Na záchranné misi se k naší partě připojují (a zase mizí) různé postavy, některé (růžová blondýna) překvapivě i potěší. Jinak je to průměr, až to bolí. Nápady ze soudku černohumorného tvůrci vysypali do trailerů, sem tam se opět vzpomene popkultura, občas přijde výborná scéna. Ale vesměs je to docela bolestivý návrat. Nechybí směšně přepálená brutalita včetně rozstřelování hlav ve zpomalených záběrech, nejedno hvězdné cameo, ale i dost zoufalé gagy i jejich velmi špatné načasování. Naši hrdinové se navíc nijak zvlášť nevyvinuli, jsou z nich víceméně ploché (až dokonce nudné) postavy. Za mě je to málo! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(82%) Viděno v kině díky CSFD projekci. Co se týče prvního ZOMBIELANDU z r.2009 (tedy přesně před 10 lety), tak ten mě nijak extra neuchvátil, ale ani nepohoršil. Přesto se divím tomu, jak to bylo mezi diváky tak kladně přijato. Až taková bomba to dle mě není. Místy jsem se pousmál a ocenil několik dobrých scén se zombíky, to bylo ale celé (na víc jak lepší průměr jsem to neviděl). No a nyní tu máme pokračování po 10 letech. A musím říci, že mě to chytlo mnohem víc než první díl. Je pravda, že to na oko působilo ujetě a vtípky debilně, ale zatraceně to fungovalo. Na nic si to nehrálo, já se bavil od začátku do konce. Nějaký ten nástřel děje – to vše bylo omezeno na minimum, ale pro potřeby tohoto snímku to bylo dostačující. Byly tu zajímavý nápady s vylepšenými zombíky, ale bylo to spíše humorně provedeno. Celkově scény s mrtváky byly dobré, krvavé tak akorát, ale hlavním středobodem filmu nebyly. Herecké obsazení na tom bylo docela dobře. Woody Harelson zde nepůsobil jako drsňák, spíš měl takovou komediální roli, že si z něj většina postav střílela, ale v dobrém slova smyslu. Rozhodně tu nebyl za debila. Jesse Eisenberg zahrál optimální roli, stejně jako v předchozím snímku. Emma Stone a Abigail Breslin zde byly tak nějak do počtu, ale potěšilo je vidět. Co se týče Zoey Deutch – tak ta zde zahrála totální blonďatou pipku, co ale snad veškerými scény rozesmála většinu diváků v sálu. Ani nevím, co bych vytkl. Nějaká originalita, extra nápady – to zde rozhodně nenajdeme, ale to přece fuk ne? Hlavně, když to bylo zábavné, po delší době jsem se zasmál a jako bonus tu máme zombíky a jejich místy krvavé vyhlazení. Jen úvod se zpomalenými záběry mě moc nebavil, ale to byla jen jedna taková divná scénka. Třeba finále bylo akční a šťavnaté. Hudba byla taková obyčejná, ani zde nebyla moc zapotřebí. Tempo filmu bylo neuvěřitelně rychlé. Rozhodně první shlédnutí je asi v tomto případě nejlepší, ale já se budu těšit až to někdy uvidím znova. Je to záležitost, která umí spravit náladu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Podobně jako v prvním filmu Zombieland (2009) hraje při úvodních titulcích píseň skupiny Metallica. Tentokrát je to „Master of Puppets“ ze stejnojmenného alba z roku 1986. (LuCaSh)
  • Název filmu Double Tap odkazuje na druhé pravidlo v prvním filmu Zombieland (2009). Jedná se o ránu jistoty, přestože si myslíte, že je zombie mrtvý, střelte ho ještě jednou. (MeanWhile)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama