Reklama

Reklama

Skautův průvodce zombie apokalypsou

  • USA Scouts Guide to the Zombie Apocalypse (více)
Trailer 1

Tři skauti a dlouholetí přátelé spojují své síly s drsnou servírkou, aby se stali tím nejnepravděpodobnějším týmem hrdinů. Když jejich město zpustoší invaze oživlých mrtvol, je na čase složit toho nejdůležitějšího bobříka ze všech a pomocí skautských dovedností zachránit lidstvo před zombie zkázou. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

maddy 

všechny recenze uživatele

Christopher Landon's Guide to the Funny Teenage Zombie Comedy. Nič som od toho nečakal, aj vzhľadom na to, že Landon predtým natočil akurát nevýrazný spin-off Paranormal Acitivity, no a nakoniec veľmi príjemné prekvapenie. Zombie sú poslednú dobu takmer všade, čo ma za následok, že s tými lacnými, trápnymi príspevkami do subžánru sa roztrhlo vrece a preto keď človek občas natrafí na fajn uletenú, vtipnú komédiu, nevidím dôvod byť k nej prehnane kritický. Je to síce mierené prevažne na náctileté publikum (aj keď verím, že aj v skutočnom živote by poniektorí boli schopní namiesto od mŕtvoly utekať sa s ňou najprv odfotiť na Facebook), ale čakať od filmu s názvom Scouts Guide to the Zombie Apocalypse akokoľvek sofistikovaný humor snáď nikto nemôže, takže ja akýkoľvek výrazný hate odmietam. Medzi teen hororovými komédiami posledných rokov sú práve Skauti bez problémov pozerateľní. Vyslovene trápnym scénam sa vyhýbajú, majú niekoľko správne úsmevných scénok, dobrých hlášok, ešte aj občas solídne gore scénky a navyše nanajvýš znesiteľné a sympatické ústredné trio postáv (hlavne u toho Tyea Sheridana je obdivuhodné s akou ľahkosťou dokáže hrať vo vážnych drámach, aj v takýchto odľahčených blbostiach), čo v tomto žánri ani náhodou nie je samozrejmosťou. Úroveň Zombielandu to samozrejme nedosahuje, ale zároveň to nerobí zombie komédiám ani žiadnu hanbu, práve naopak, jedná sa o jednu z veľmi mála funkčných zombie komédií. Dalo by sa tomu asi vytknúť tisíc vecí, ale prečo to robiť, keď to je našlápnuté od začiatku do konca, dostatočne vtipné, občas príjemne nápadité a ako taká zábavka, pri ktorej sa dá vypnúť na deväťdesiat minút mozog a baviť sa úplne dostačujúce. Len škoda, že tie zombie mačky tu boli tak krátko :-) CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Standartní blbost pro náctiletý a nic co by mě vytrhlo z klidu a občasnýho zívání. Sem tam jsem se uchechtnul, občas dobrej vtípek nebo pěkná likvidace, slušná kamera a pár dobrých nápadů. Dal bych slabý 3*, ale po pravdě už mě nebaví koukat furt na to samý co tu bylo stokrát a v lepším provedení. Navíc když už zombie komedie, tak mi o dost víc šmakuje osmdesátkovej černej humor, než prvoplánovitý puberťácký fórky. Řečeno slovy klasika : Na tohle už jsem moc starej. Tak co se mnou? Asi odstřelit, tyhle trendy nechytám.45% ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jsou tři, chodí do skauta, kamarádí se od útlého dětství. A zatímco jeden plní bobříky s nadšením sobě vlastním, druhý by raději nějakého bobříka pohladil a ten třetí by rád obojí. Puberta holt dělá čáru přes rozpočet každému. Kamarádský rozvrat je však záhy zažehnán, město je v ohrožení, zombíků přibývá a je třeba začít vyjednávat. Rychle a drsně. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná zombies komedie, což bohužel není zbožím zas až tak vzácným, k čemuž se váže i tuhý konkurenční boj. Top kvalit Zombielandu nebo Juana, pobíječe příbuzných Skauti nedosahují. Je způsobeno to především faktem, že je prostě jednodušší vyrobit pubertální humor než humor (ne)korektní. Tím tady nechci pronášet fotrovský rozumy, jen poukázat na ten rozdílový kvalitativní bodík. Jinak je samozřejmě o zábavu postaráno, takže jakýkoliv hejt odmítám. I když humor ve vztahu k výše zmíněnénu skřípne, gore je jako základ úspěchu propracovné, příběh po klišoidní scénáristické lince vygradovaný, takže i když se mouchy najít dají, v rámci subžánru se můžete těšit na chvalitebnou zábavičku. Pokud Chris Landon vydrží u hororu, což si bohužel nemyslím, tak z něj třeba něco bude. Kvalitativně rovnocenné s letošními úpírskými Bastardy. 75% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jízda jak svině !! Konec roku se blíží a já mohu vřele prohlásit, že Scouty druhé místo v letošní topce nemine!! Na Scouty mohu vyslovit pouze chválu a to v každém ohledu. Film neskutečně šlape od začátku do konce, krásně graduje, napětí z něj sálá, vtipů nadmíru dostatek ( Scéna se Zombie penisem musí vykolejit každého), Gore je zde perfektní a je ho spousta ( Závěr na discotéce patří mezi brutální orgie letošního roku), film má také velmi sympatické ústřední postavy jak už 3 hlavní scoutící/geekové, tak bad ass sexy slečna s nimi. Hýří se to i velmi originálními nápady a jsou zde věci, které jste nikde jinde vidět nemohli ( Zombie jelen, Zombie kočky, Zombie striptérka, Zombie zpívající a tančící Britney Spears a další!). Stylová guilty pleasure jako kráva, kde je ten 15 miliónový rozpočet sakra vidět, nešetřilo se nikde. Kdybych mohl rozdávat oscary, scoutíci dostanou minimálně 3. Nejlepší Zombie film roku( možná i za posledních 5 let), Nejlépe zpracované letošní gore a Nejlepší mix Komedie/Hororu. Film rozhodně nekončí první projekcí, tohle musím vidět alespoň 3x. Doporučuji všem!! Sedl jsem si na zadek. Story 7/10, Atmosféra 8/10, Gore 10/10, Vizuál 9/10, Akce 8/10, Napětí 8/10,Humor 9/10. Zábavnost 10/10. Tohle se nemůže líbit jen absolutní disrespectful BITCH! 95% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Píseň, co začne hrát v Bentley, aby odlákala zombie, je „Crank That“ od Soulja Boy. (Yoshimitsu)
  • Při finální likvidaci zombí na diskotéce je vidět, že má Augie (Joey Morgan) jen pár kulečníkových koulí v zásobníku. V průběhu filmu jich ale vystřílí veliké množství, aniž by munici doplňoval. (Danny F.)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama