Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (710)

juta 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že by z toho nakonec mohlo vzejít něco dobrého a nemýlil jsem se. Atmosféra byla parádní, hlavní dvojice taktéž. Vyprávění eRka o jeho životě po smrti dodalo filmu šmrnc a nemálokrát jsem se i naplno řechtal (třeba jak se Teresa učila chodit jako zombík). Nicholas se snad pro tuto roli narodil se svým ksichtem. :D Na Teresu se jako obvykle zase dobře dívalo. Konečně někdo natočil něco, kde by se role zombíků, jako těch špatných obrátila a zde jsou to přemýšlející nemrtví, kteří touží po něčem víc, než jen pochodovat mrtvolně po ulicích a sem tam se zakusovat do čerstvých mozků. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je bomba! Po dlouhé době jsem viděl hodně kvalitní hororovou komedii z očí "zombie" a náramně jsem se pobavil. Scéna kdy zombie-romantik "R" učí Julii správnému zombie pochodování mě úplně rozsekala smíchy. Krásné dialogy, krásná atmosféra, krásná zombie-romantika, zkrátka krásná hororová komedie. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mrtví a neklidní zaujmou zejména netradičním pojetím zombíků a samotným příběhem, který ale bohužel místy obsahoval okamžiky, které nebyly úplně osvětleny nebo působily nelogicky. Na druhé straně však bylo vesměs dobře zvolené herecké obsazení - Nicholas Hoult vypadal správně sjetě jako hlavní mrtvola a Teresa Palmer je sympaťačka. Zkrátka průměrně natočená jednohubka, která se hodí na zaplácnutí volného času, a u které nemusí člověk až zase tolik přemýšlet. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $66,380,662Tržby Celosvetovo $116,980,662Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,516,381 //počet predaných kusov 160,855Tržby za predaj DVD v USA $9,236,503 //počet predaných kusov 407,016║ Haluška! Teda Zombíci nevyčerpali svoj potenciál, ľahká príjemná oddychovka, ktorá má svoje nenútené tempo, akciu, ľahkosť, napätie, nadmieru zvládnutý projekt, kde poteší aj dobre vytipované obsadenie, počnúc objavom roka 2013 v mladíkovi Nicholas Hoult,... tento počin si dáva novodobé teenegerské romace na raňajky. /80%/ ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pri nelútostnom útoku Zombies sa odohrá zvláštna udalosť, keď jeden z nakazených zachráni živé dievča. To sa ocitne vo svete za stenou, ktorú ludia postavili, aby sa pred nemŕtvymi chránili, a skamarátenie sa s jej únoscom je jedinou cestou k záchrane. Zdá sa, že jej prítomnosť kamaráta bez života deň za dňom mení a začína sa pomalá revolúcia, ktorá môže dva znepriatelené tábory spojiť. - Warm Bodies bol tiež jedným z dôvodov, prečo si chcem tento rok niektoré horory pozrieť po dlhej dobe znova, pretože moje hodnotenie sa mi zdalo trochu prehnané. Má to síce neopozeraný dej plný zaujímavých nápadov, ktorým sa tento viacmenej jednotvárny hororový subžáner tvorcovia snažili zobraziť z trochu inej perspektívy, ale celkovo mi to po druhom pozretí pripadalo velmi nepríjemne presladené a miestami príliš romantické zrovna na úkor hororu. Tie digitálne potvory na výslednom dojme tiež velmi nepridajú. Záver sa ale podaril a myšlienky ku ktorým to smerovalo sa mi páčili, takže vôbec nelutujem, že som sa k tomu vrátil. To hodnotenie ale musí ísť trochu nižšie. + Patrick Sabongui + herečka z Wolf Creek a Lights Out + herec z The Shortcut + herečka z Viral + 2 herci z Mother! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Vedle hlavních postav jsou na Shakespearově hře "Romeo a Julie" založeny i další postavy příběhu. Perry (Dave Franco) odkazuje na Parise a M/Marcus (Rob Corddry) na Merkucia. (pajik)
  • Sám Nicholas Hoult si usmyslel, že jeho postava R nebudu mrkat. (ČSFD)
  • Medzi artistami, ktorí pomáhali hercom nacvičovať "zombie pohyby", boli aj ľudia z Cirque du Soleil, celosvetovo známej cirkusovej spoločnosti sídliacej v Kanade. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama