Reklama

Reklama

Stavebná firma pri demolačných prácach poškodí a pradávnu hrobku a prebudí v nej hromadu krvilačných zombíkov z dlhého spánku. Našťastie, sú tu dvaja frajeri z East Endu, ich podarení kamoši a agilní starčekovia z miestneho domova dôchodcov. Svižná antideveloperská zombícka komédia doplnená jedinečným londýnskym slangom sa zmení na krvavý kúpeľ. (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (211)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Partička sympatických truhlíků vyloupí banku, mezitím ale Londýn postihne zombie nákaza, takže se nějak musí probít z města. Nijak extra vtipná a zbytečně ukecaná rádoby komedie, kde uchechtnutí vyloudí jen pár situací (např. "honička" zombie vs. důchodce, rowdies), se ke konci zvrhne v jednotvárné odstřelování davů nemrtvých, které už jenom nudí. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Škoda přeškoda nevyrovnaného tempa filmu...Dost se to zpomaluje a místy se skoro nic neděje. Ale když se děje, stojí to často za to, britský humor je zastoupen v hojné míře a i když by ho mohlo být víc, je to zábavná vize toho, jak by se se zombie apokalypsou vyrovnali obyvatelé Londýna. Bitka rowdies je prostě skvělá a některé gagy jsou ultimátní. Na druhou stranu z toho šlo určitě vytřískat víc, hlavně scénář mohl být trochu košatější. Ale jako zombie jednohubka s typicky ostrovním vtipem je to dobrá zábavná záležitost. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Jestli nevysmahneš do 5 vteřin, vrazim ti ty desky tak hluboko do prdele, že na ně půjde psát skrz frňák!" Ano, britská zombiárna plná létajících hlav, rukou (,,Proboha, on žere nohu! No fuj..."), rudých gejzírů a sprostých hlášek. Jenže není první a to se počítá. Samozřejmě Soumrak mrtvých je daleko zábavnější, ale o úplnou tragédii nejde. Kromě občasných vtípků je asi nejlepší důchodcovské komando (,,Jsme důchodci, tak si musíme pomoci sami!"), které se vyzbrojí kladivy, paličkami a vidličkami, aby zachránilo jednoho ze svých řad (roztomile prchající stařík s chodítkem a davem hladovců za sebou). Jakmile dostanou skutečný zbrojní arzenál, je to švanda ještě větší. Šlapající rock, kopice mrtvol a boj o život...a přeci...na příliš dlouho vám tenhle film v hlavě nezůstane. Škoda, Britové přece černému humoru vždy kralovali. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Nelze než pochválit, že zde jsou zombie opravdu ty staré známé pomalé mrchy a ne, jak bývá poslední dobou zvykem, mutanti co běhají rychleji než jamajští sprinteři a skáčou výš jak ruští výškaři. To dokážu ocenit, ačkoli celkově mám k zombie filmům spíš chladný vztah a rozhodně nemůžu být považován za milovníka a znalce žánru. Zde jsem udělal výjimku a to hlavně vzhledem k očekávání špičkového britského humoru. Ten se dostavil, bohužel ale v mnohem menší míře než bych rád, a tak jsem se několikrát přistihl, že se docela nudím. Hluchá místa snímek nejvíc sráží a právě proto: 60 %. Oblíbená část- jedna z nejlepších pěších honiček v historii kinematografie ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Aj keď mal som čakať viac. Zombie žáner je už hodne vyšťavený. Aj tu je to vydieť. Samozrejme nie je to veľká katastrofa. Asi 4 vtipné situácie (dve prezradené v trailery), celkom slušný gore a prekvapivo akčné. Nemôžem sa ubrániť určitej zbytočnosti. Alebo si mohli dať viac záležať a vytrieskať viac vtipov. Takto je niekde na pol ceste medzi kvalitnou zombie komédiou a úplnou chujovinou. 55% a 3* ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • V úvodu filmu hraje píseň „Monster“ od rockové skupiny The Automatic. (JerryMalfoy97)
  • Keď vybuchne v dodávke bezpečnostná farba a zadymí auto, vodič Terry (Rasmus Hardiker) si otvorí okno a kašľe von z okna. V ďalšom, bezprostrednom zábere sú však všetky okná uzavreté napriek dymu v aute. (Laslo)
  • Cockney je východolondýnský dialekt používaný hlavně v části East End, odkud hlavní hrdinové filmu pochází. (Milan25)

Reklama

Reklama