Reklama

Reklama

Stavebná firma pri demolačných prácach poškodí a pradávnu hrobku a prebudí v nej hromadu krvilačných zombíkov z dlhého spánku. Našťastie, sú tu dvaja frajeri z East Endu, ich podarení kamoši a agilní starčekovia z miestneho domova dôchodcov. Svižná antideveloperská zombícka komédia doplnená jedinečným londýnskym slangom sa zmení na krvavý kúpeľ. (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (211)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Partička sympatických truhlíků vyloupí banku, mezitím ale Londýn postihne zombie nákaza, takže se nějak musí probít z města. Nijak extra vtipná a zbytečně ukecaná rádoby komedie, kde uchechtnutí vyloudí jen pár situací (např. "honička" zombie vs. důchodce, rowdies), se ke konci zvrhne v jednotvárné odstřelování davů nemrtvých, které už jenom nudí. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Vtipné. Milé. S vydařeným soundtrackem. Sir Richard Briers jako Hamish překvapil. Čtvrtou (v podstatě velmi protekční a neobjektivní) hvězdičku přidávám v rámci boje proti ageismu (a taky se mi zdejších 59 % zdá nespravedlivě málo; aneb: Tady nejni žádnej Brixton... a je to zatraceně škoda). We shall prevail! 3,5 krvavě rozesmáté bipperty-bopperty star. Bloody disgusting... ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Prvoplánově předvídatelný žánrový kousek bezostyšně konstatuje svůj centrální a také bohužel jediný nápad už samotným titulem. Na sestřihání řízného traileru je tu toho dost, ale na soudržný film prachbídně málo Postavy se plahočí od jedné teoreticky vtipné scénky ke druhé, ale vše je tak přímočaré, že se v záplavě očekávaných point a vtípků utápí i ta hrstka neotřelých vtipů. Všechno je tak strašně moc british a East-End, až to působí zoufale nuceně jako nějaké turistické video, nebo prostě jen další laciná žánrovka, která si užije sezónní koloběh na žánrových festivalech a pak zapadne do zapomnění. Porovnávat tohle se "Shaun of the Dead" je stejné, jako podobně poměřovat libovolný titul z každoroční záplavy poloamatérských zombie-videobraků s prvními třemi zombie-filmy George A. Romera. 5/10 ()

Moena 

všechny recenze uživatele

No jsou to teda slabý 4*, ale tak přeci jenom jsou to zombies. Škoda hlavně toho, že valná většina vtipů byla použitá už v traileru. Jinak anglický černý humor nechybí (scéna s kočárkem top) a s gore se nikdo nepáral (parádní jatka). Herci v hlavních rolích jsou celkem sympatická partička, hlavně Kate (nebo Katy?). Pro fandy zomboňů jasná jednohubka na páteční večer. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Matthew Hoene se připojil ke svým kolegům a natočil další zombie „černou komedii“, kterých se v posledních dvou letech urodilo hned několik. Přestože nejsem fandou zombie žánru, musím uznat, že ani tentokrát jsem neodešel zklamán. Britský humor mi sice občas moc nesedne, ale tady jsem se párkrát skutečně od srdce zasmál. Kromě několika vtipných situací se tu objeví i řada hlášek, které mi určitě na nějakou dobu v hlavě uvíznou: „ Rozvážet důchodcům žrádlo, nemá budoucnost“, nebo dokud zde ještě figuruje zřejmě nejlepší postava Mentál Mickey se svou brokovnicí „Seznam se s Tracy PIČO…“ Je jen velká škoda, že nezůstal až do samotného závěru. Samozřejmě se tohle musí brát s velkou nadsázkou, protože jakmile tohle začne brát někdo moc vážně, budou lítat odpadní hodnocení. Morbidní situace mám rád, takže jsem si jednotlivé fighty celkem užíval. Je sice pravdou, že některé situace jsou hodně trapné, ale najde se tu i spousta takových, které mi zvedli náladu. Především pak banda důchodců stála za to. Rozhodně se mi líbila víc, než bankovní lupiči a jejich rukojmí (teda kromě již zmíněného černocha Mickea).50% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • V úvodu filmu hraje píseň „Monster“ od rockové skupiny The Automatic. (JerryMalfoy97)
  • Cockney je východolondýnský dialekt používaný hlavně v části East End, odkud hlavní hrdinové filmu pochází. (Milan25)
  • Keď vybuchne v dodávke bezpečnostná farba a zadymí auto, vodič Terry (Rasmus Hardiker) si otvorí okno a kašľe von z okna. V ďalšom, bezprostrednom zábere sú však všetky okná uzavreté napriek dymu v aute. (Laslo)

Reklama

Reklama