Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 722)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

(Don't Fear) The Reaper, děcka. Bohužel jsem se trefil, když jsem po dokonalých úvodních titulcích posmutněle konstatoval, že nic lepšího už následovat nemůže. Zombieland je totiž filmem kde největší klad je současně i největším záporem. Woody Harrelson je sice nesporně výtečný a celé to táhne, ale ta role si i přesto žádala někoho s kultovním statusem poctivě vydobytým v nesčetných béčkách. Ano, někdo formátu Bruce Campbella by byl vhodnější. A tak je to v Zombielandu se vším. Co tu najdete je dobré a zábavné, ale zároveň z toho čiší o kolik to mohlo být lepší a dotaženější... PS: Za odkaz na Vysvobození velké díky. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Převrat v žánru ani bezprecedentní zábava se nekoná. Sled více či průměrně zábavných epizod, jako bonus Bill Murray a Woody Harrelson. Soumrak mrtvých byl lepší komedie, Úsvit mrtvých lepší střelnice. Přitom postavy jsou celkem sympatický (i když těch všechnomožnýfóbickejch vápenek od kompu už bylo trochu moc - ovšem je to zjevně cílová skupina, zabij si svou zombie a získáš kočku co o tebe jinak nezavadí), začátek je dobře rozjetej (pravidlo o dobrý kondici rulez - dvě kolečka kolem parkoviště) a pár dobrejch nápadů se rozhodně najde. Jenže místy ty pokusy o co nejvtipnější zabití zombíka sklouzávají trochu k samoúčelnosti a v dlouhejch pasážích se prakticky nic neděje - resp. je to až moc na pohodu. Jako taková jednohubková oddychovka film funguje dobře, ale nic víc (na druhou stranu ani nic míň). ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sympatické hlavní postavy, kopec srandy a eye-candy zpomalovačky na rozstříkávající se krev. Co si přát víc? Woody Harrelson je za božana a Jesse Eisenberg hodně příjemně překvapil. Zombíci tady nejsou za bubáky takže ne horor, ale možná komedie roku. Musíš se umět radovat z maličkostí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žádné dlouhé představování, skvělý úvod s nadrženou zombie sousedkou a jdeme šmahem na věc. Jak už to tak bývá, záhadný virus nakazil lidstvo, které se postupně mění ve slintající zombie. Scénárista tomu chtěl, aby se v (ne)jednom autě sešla nesourodá skupinka, ve které je sladce drsná Lolitka, její mladší sestra, nesmělý mladík, dosud přeživší díky pečlivě sepsanému souboru pravidel a jeden ultra drsný zabiják zombie s radostí batolete a tváří Woodyho Harrelsona. Samé sympatické a nekomplikované charaktery. Nepřejí si nic jiného, než přežít. A někdo si to přežívání chce i po svém trochu užít. Prostě tu a tam něco rozsekat, zastřílet si, navštívit zábavní park nebo si zasouložit. Nejzdatnější ve skromném hereckém obsazení je bezesporu Marlboro Man Woody Harrelson, bourák, který si podobné role náležitě užívá. Ani ostatní nejsou nějak pozadu, na takovou Emmu Stone bude i v budoucnu radost pohledět. Oko diváka pak potěší celá škála vychytávek a nápadů v prvoplánovém násilí, jeho ucho nespočet odkazů na pop-kulturu. Celé je to promaštěné černým humorem, rozkošně krvavými zpomalovačkami, vizuálně neotřepaným kabátem a jedním zhruba desetiminutovým trumfem v rukávu. Chyby to má, ale během těch osmi desítek minut nemá smysl nad nimi přemýšlet. Pevně věřím, že si tohle někdo bude pouštět pořád dokola. Já se k Woodymu a spol.určitě minimálně jednou rád vrátím.. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Rhett Reese, Paul Wernick .. When the zombie outbreak first hit, the first to go, for obvious reasons... were the fatties. _ Pravidland. Námět o zombie's zase z trochu jiného úhlu s neskutečným (ale nenaplněným) potencionálem, který rozhodně není vyždímaný na plný plyn. I tak Ruben Fleischer vytasí nejeden skvělý nápad. Nakonec sice čtyři hvězdy, ale na velice ostré hraně sešupu níže. Záchranou budiž střídmá stopáž a skvěle sestavená herecká čtveřice. Spokojenost tak vládne, záchvěvy smíchu a pobavení se dostaví často. Stejně tak v romantické linii nehrozí nudná rozladěnost, jako když se Jesse pokoušel o Kristen v jiném, zážitkovém parku. 70%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (70)

  • Rozhovor o Hannah Montaně byl celý improvizovaný. (sssssycak)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. září 2009 na Austinském FF. (Varan)
  • Scény ze zábavního parku se natáčely ve Wild Adventures Theme parku ve Valdostě v Georgii. (Chatterer)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama