Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 722)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzábavnějších filmů posledních let - bez jakýchkoliv ambicí být něčím jiným, než chytrým a vtipným popkornem, namixovaným správným poměrem z příjemně děsivých akčních scén a delikátně ostrého humoru. Ústřední čtveřice je moc sympatická, většinu scén si pro sebe krade Tallahasee (mimochodem, ty přezdívky podle domovských měst jsou fakt cool) - až na ty, které sdílí s Billem "fucking" Murraym, přirozeně. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žádné dlouhé představování, skvělý úvod s nadrženou zombie sousedkou a jdeme šmahem na věc. Jak už to tak bývá, záhadný virus nakazil lidstvo, které se postupně mění ve slintající zombie. Scénárista tomu chtěl, aby se v (ne)jednom autě sešla nesourodá skupinka, ve které je sladce drsná Lolitka, její mladší sestra, nesmělý mladík, dosud přeživší díky pečlivě sepsanému souboru pravidel a jeden ultra drsný zabiják zombie s radostí batolete a tváří Woodyho Harrelsona. Samé sympatické a nekomplikované charaktery. Nepřejí si nic jiného, než přežít. A někdo si to přežívání chce i po svém trochu užít. Prostě tu a tam něco rozsekat, zastřílet si, navštívit zábavní park nebo si zasouložit. Nejzdatnější ve skromném hereckém obsazení je bezesporu Marlboro Man Woody Harrelson, bourák, který si podobné role náležitě užívá. Ani ostatní nejsou nějak pozadu, na takovou Emmu Stone bude i v budoucnu radost pohledět. Oko diváka pak potěší celá škála vychytávek a nápadů v prvoplánovém násilí, jeho ucho nespočet odkazů na pop-kulturu. Celé je to promaštěné černým humorem, rozkošně krvavými zpomalovačkami, vizuálně neotřepaným kabátem a jedním zhruba desetiminutovým trumfem v rukávu. Chyby to má, ale během těch osmi desítek minut nemá smysl nad nimi přemýšlet. Pevně věřím, že si tohle někdo bude pouštět pořád dokola. Já se k Woodymu a spol.určitě minimálně jednou rád vrátím.. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu oceňuji několik věcí: 1: Fleischer si uvědomil, že Soumrak mrtvých je někde jinde (především britským stylem humoru) a proto vsadil na osvědčené pop-kulturní odkazy (Facebook, Hannah Montana) a aby i filmový fandové byli potěšení, tak je zde několik narážek na pár filmů (Krotitelé duchů, Anakonda, Titanic). 2: Zombieland si nehraje na nic víc, než je. Je to opravdu jen pěkná a zábavná cypovinka a o zabíjení zombíků. 3: Některé postavy (Emma Stone) které mi byly ze začátku silně nesympatické, jsem si postupně zamiloval. 4: Geniální scénu s B. M. (nebudu prozrazovat, ať si jí patřičně užijete). Za tohle za všechno, plus za fakt, že to uteklo neskutečně rychle (stopáž je fakt akorát) dávám plný počet. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je úžasné, jak rychle se dokážou věci zvrtnout do úplných sraček..... Když Zemi ovládnou zombie, k přežití potřebujete pravidla (hned je jasný, proč šli první na řadu tlouštíci). Ano, tenhle film je úsměvnej a krvavej. Je totiž o nakopávání prdelí. Jednoduchý příběh těžící z ulítlých scén, šíleného (skvělého) W.Harrelsona a solidní muziky. Prostě ujetá šílenost s vyvražďovačkou v zábavným parku jako s třešničkou na zábavném dortu. Naštěstí i v Zombielandu je čas na lásku. A Bill Muray? No a co... PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Země Zombie je Disneyland pro ty, co radši živé mrtvolky, ukousnuté končetiny a vnitřnosti na předním skle. Pod černočernou komediální pokrývkou a ukrutnými záběry z populární hry "Mozkostřelnice" se ale skrývá nečekaně tradiční obhajoba ryze rodinných hodnot. Sbírka nesourodých postaviček se snaží zachránit holý život a zdravý rozum a při likvidaci nepřátel /zombie jsou jednotný anonymní proud a nevyskytuje se zde útlocitný žralok vegetarián a la Fido/ stejně jako při vybití zlosti postupují hravě a s příkladnou estetickou manýrou. Jednou z linií je loserovská romantická klasika "asociální nerd se snaží sbalit McVysněnou" zasazenou do Spojených států zombických, kde zkrátka koncept soulmate musíte opustit a racionálně brát, co ještě nesežrali zombíci, pokud vás tedy neláká celoživotní sexuální abstinence. Lépe to ladí buddylinii- postavám nevinné malé sestry a rambokovboje, který svoje trauma projektuje do lovu cukrovinek a ve filmu plní dva základní úkoly : hláškostroj a popkulturní fanda. Zombieland svým lunaparkovým finále a kompromisním přístupem jen potvrzuje, že má parametry vánočního filmu- taková masová a masitá zábava potěší celou rodinu. Existenciální cameo rulez. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (70)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama